Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Gratki dla Zioma za wielkiego rapiszona w boleniowym wątku - ja też dziś szukałem bolków (jak zawsze) ale Ziom mi wszystkie podpiera ;-) Od wklejanie zdjęć chyba nie staje się człowiek lepszym wędkarzem ale może motywacja nieco rośnie ? aby starać się i starać ... bo z tymi rybami łatwo nie jest

post-46084-0-56757100-1350229059_thumb.jpg

• Like 1

Na wstępie dzięki Jacek i gratulacje ładnego zedziora oraz konkretniej fotki, ja już nie pamiętam, kiedy szedłem na ryby z gumami w plecaku...hmmm już nei pamiętam kiedy brałem plecak. Dawno nie byłem na sandaczach, ale "to" niestety jest silniejsze niż ja :lol: .

Nawiązując do mojej zachłannosci :rolleyes:, czy jak to tam nazwałeś, to kwestia zgrania kilku małych czynników, trochę szczęścia, ot cały przepis ;)

Gratki dla Zioma za wielkiego rapiszona w boleniowym wątku - ja też dziś szukałem bolków (jak zawsze) ale Ziom mi wszystkie podpiera ;-) Od wklejanie zdjęć chyba nie staje się człowiek lepszym wędkarzem ale może motywacja nieco rośnie ? aby starać się i starać ... bo z tymi rybami łatwo nie jest

post-46084-0-56757100-1350229059_thumb.jpg

Gratuluje Jacku udanego połowu. Sandacz się rusza i to na dobre. Od poniedziałku zamierzam troszkę za nim pojeździć.

Na wstępie dzięki Jacek i gratulacje ładnego zedziora oraz konkretniej fotki, ja już nie pamiętam, kiedy szedłem na ryby z gumami w plecaku...hmmm już nei pamiętam kiedy brałem plecak. Dawno nie byłem na sandaczach, ale "to" niestety jest silniejsze niż ja :lol: .

Nawiązując do mojej zachłannosci :rolleyes:, czy jak to tam nazwałeś, to kwestia zgrania kilku małych czynników, trochę szczęścia, ot cały przepis ;)

No właśnie - któregoś z tych małych czynników ciągle mi brakuje. Sandałek na woblerka (nie na gumę).

Gdzie jeszcze na widawie mozna jakiegos klenia złowić? Bliżej ujscia? Bo powiem ze od krzyżanowic to juz chyba poschodziły. Ślęza w okolicy A4? Dałoby rade coś tam złowić jeszcze?

Na Widawę w tym roku to chyba nie ma mocnych... Zastanawiam się czy to nie jest efekt wygolenia brzegów rzeki, wyciągnięcia z niej powalonych drzew itp. Dla mnie Widawa w tym roku przestała istnieć niemalże... Zero kontaktów z konkretnymi kleniami... Zniechęciłem się i już nie jeżdżę. Skupiłem się na Odrze i tam też w tym roku udało się coś złowić :) Może widawskie kleniki popłynęły za mną do Odry?

Gratuluję kontaktow z sandaczami. Mnie póki co omijają :)

Ale ja je jeszcze postraszę w tym roku!!!

Slavo

Pogoda ostatnio dopisuję,bolenie powinny brać,powiedzcie czy na Odrze coś się dzieje?Bo wróciłem teraz na jakis czas nad Wisłę i poza sumkiem 92(przy łowieniu bolków,których nie było widać)to jest bryndza totalna.Na dwa dni nad Wisłą,przy słonecznej aurze i zwiedzeniu kilku dobrych kilometrów rzeki,może raptem cztery wyjścia bolka widziałem.Zastanawiam się,czy na Odrze jest lepiej,nie wiem czy też taka lampa i ciepło jak tu...

Edytowane przez wildriver

Byliśmy w sobotę od 13tej do 18tej - w dwójkę szukaliśmy jesiennego bolka i jedynie dwa puste brania zaliczyliśmy - nad wodą raczej cisza była - choć na drugim brzegu (bardziej oświetlonym słoneczkiem) kilka razy małe bolki się chlapnęły - nie po raz pierwszy piszę, że łatwo nie jest (dzień wcześniej dwóch znajomych specjalistów po jednym bolasku dostało).

A umnie dzisiaj znów jakieś krótkie sandasie. Ogólnie nie jest źle ale o okaz naprawdę cieżko. No i z efektywnością zacięc też słabo ale tak delikatnych brań dawno nie miewałem. Zupełnie zegarmistrzowska robota z tymi sandaczami. Po dwóch, trzech godzinach pełnego skupienia mam dość.

Boseib, ja to czytam o tych Twoich wypadach, w maju miał być wypad na grubą rapę, w między czasie pewnie na grubego sandała, teraz na grubą jesienną płoć...a to przecież tak się nie da. Trzba tych wypadów sporo wyhaczyc, żeby osiągnąć zamierzony cel. Żebyś się nie zdziwił, to nie takie łatwe ;) .

Ja zmieniam dziś opony i jutro chyba wyskoczę na grubego jesiennego sandasia.... hehehhe żartuje, pojadę się odchamić i troszkę inne rybki połowić, może coś się uda złapać.

Boseib, ja to czytam o tych Twoich wypadach, w maju miał być wypad na grubą rapę, w między czasie pewnie na grubego sandała, teraz na grubą jesienną płoć...a to przecież tak się nie da. Trzba tych wypadów sporo wyhaczyc, żeby osiągnąć zamierzony cel. Żebyś się nie zdziwił, to nie takie łatwe ;) .

Ja zmieniam dziś opony i jutro chyba wyskoczę na grubego jesiennego sandasia.... hehehhe żartuje, pojadę się odchamić i troszkę inne rybki połowić, może coś się uda złapać.

Ha:) zawsze wybieram się na gruba rybe a na gruba płoć jesli lubisz łowic na splawik to zapraszam jak przestanie padac snieg.