Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno nie ma złej pogody tylko są ludzie źle ubrani :)

Jak zwykle szukaliśmy dzisiaj grubych i jak zwykle złowiliśmy tylko chude :) - po jednej rybce - jeden cienki bolek i jeden chudy sandałek.

Ciepło nie było - ale trzeba się hartować aby jeszcze kilka razy w tym roku za jesienną rybą pogonić.

Na jesienną płoć, tą wiekszą rzeczywiście jest najlepszy czas. Również bardzo lubię raz w miesiącu zostawić spinning i udać się na odpoczynek przy spławiku. To miła odmiana złowić 30-40 płoci, co rzut to branie ( trafiają się też większe leszcze ). Montuję delikatny zestaw na długim bacie i zawsze mozna liczyć na piękne brania. Dodać do tego cudowny plener spokojnego kameralnego jeziorka ... mniam :)

Z grubszą rybą na Odrze dawno nie miałem kontaktu - chyba jeszcze dużo wody upłynie zanim poznam tą rzekę.

Siemka, dziś zaplanowany mieliśmy wypad ze Sławkiem na sandasia, jak pisałem wcześniej to jeden z moich nielicznych wypadów w roku na tą rybkę. Warunki były bardzo sprzyjające. Temperatura nad ranem ciut poniżej zera. Wszędzie biało. Wczesnym rankiem ze Sławozbirem wytypowaliśmy potencjalne miejscówki i zabraliśmy się do roboty. Wpadło kilka fajnych rybek. Fotki robione przez Sławomira

:D

RSCN8542.jpg

DSCN8547.jpg

DSCN8543.jpg

Edytowane przez ziom7

Ziom,

gratulowałem Ci Brachu nad wodą więc teraz gratuluję na forum przed innymi !

GRATULACJE nowego PB !!!

Bardzo się cieszę, że byłem w pobliżu, rzuciłem plecak i wędkę i pobiegłem do Ciebie. I fotkę udało się zrobić i podebrać.

Kawał Klamota z niego
:)

Piękna fota w tej śniegowej scenerii.

Na Zioma i sandały dziś nie było mocnych. Dwa razy jak zajmował nową miejscówkę-dwa razy wyciągnął sandacza, a niby taki z niego zdeklarowany łowca boleni... hmmmm

Ja też muszę się pochwalić dzisiejszym wynikiem.

Ziomek był w pobliżu, więc założyłem na plećkę wobka Instinct 4 i rzucałem w poprzek rzeki. Chciałem złowić coś innego niż sandała.

Nie było tam jakoś specjalnie głęboko, więc wobek stukał o dno. Nagle - PIERDUT !!!

Kij wygięty do granic możliwości (podobnie jak na duuużym sandaczu np.), hebel oczywiście pozostał dokręcony na beton po sandaczowaniu :)

Miałem wrażenie, że mój stary kręcioł się rozleci, hihihi, wszystko w nim trzeszczało.

Od takiego holu to aż całe ramię bolało. Siłowy i szybki hol.

A na haczyku zaczepiła się PIERWSZA W ŻYCIU: Pani Brzanka :D

Teraz i ja dołączyłem do grona szczęśliwców, którym dane było holować tę rybę. Nawet Ziom widząc wędkę i hol był niemal pewny, że to coś ma z 8 dych (myślał, że to sandacz hihi :) ) Ależ to jest silna ryba !!!

Mamy piękne fotki bo akurat wyszło słońce, ale niestety rybce trochę brakuje do regulaminowego minimum :(

Slavobeer

Sandacz to przy brzanie leszczyk :lol: mam taką sekretną główkę gdzie spotyka mnie to parę razy w roku :) . Kiedyś podczas łowienia na spławik zobaczyłem atak ryby , zdjąłem zestaw założyłem szpulkę z 25ą stalkę rapalkę oryginal i biczuje wodę , po którymś rzucie czuje coś co na mięciutkiej teleskopowej wędce wyglądało jak zaczep żeby podciągnąć rybę pod brzeg potrzebowałem parę ładnych minut i dokręcenia hamulca na twardo już prawie była moja kiedy postanowiła wyskocz z wody i wędeczka się poskładała na dwie części :angry: ale w końcu ją wyjąłem 60centów szczerego złota .

Oczywiście pływa dalej i mam nadzieję ze jeszcze się spotkamy :rolleyes: .

Na Zioma i sandały dziś nie było mocnych. Dwa razy jak zajmował nową miejscówkę-dwa razy wyciągnął sandacza, a niby taki z niego zdeklarowany łowca boleni... hmmmm

Ja też muszę się pochwalić dzisiejszym wynikiem.

Ziomek był w pobliżu, więc założyłem na plećkę wobka Instinct 4 i rzucałem w poprzek rzeki. Chciałem złowić coś innego niż sandała.

Nie było tam jakoś specjalnie głęboko, więc wobek stukał o dno. Nagle - PIERDUT !!!

Kij wygięty do granic możliwości (podobnie jak na duuużym sandaczu np.), hebel oczywiście pozostał dokręcony na beton po sandaczowaniu :)

Miałem wrażenie, że mój stary kręcioł się rozleci, hihihi, wszystko w nim trzeszczało.

Od takiego holu to aż całe ramię bolało. Siłowy i szybki hol.

A na haczyku zaczepiła się PIERWSZA W ŻYCIU: Pani Brzanka :D

Teraz i ja dołączyłem do grona szczęśliwców, którym dane było holować tę rybę. Nawet Ziom widząc wędkę i hol był niemal pewny, że to coś ma z 8 dych (myślał, że to sandacz hihi :) ) Ależ to jest silna ryba !!!

Mamy piękne fotki bo akurat wyszło słońce, ale niestety rybce trochę brakuje do regulaminowego minimum :(

Slavobeer

a gdzie fota :)

Dzisiaj od 13:30 do 17:00 orałem odrę na wysokości Trestna w poszukiwaniu Pana mętnookiego. Efektem wykonania niezliczonej ilości rzutów był jeden króciak na oko jakies 35. Połakomił sie na Kingshada 4" (biała perła z niebieskim grzbietem i czerwony ogonek) na 26gr główce. Na wodzie brak jakichkolwiek oznak żerowania. Liczyłe na zdecydowanie więcej. A jak u was koledzy?? Łapiecie coś??

Kolejny szybki wyjazd dzisiaj o porank. Na pierwszy plan poszedł cypel przy elektrociepłowni. Nad woda byłem sam. Woda jak by martwa. Całkowity brak kontakt z rybą. Półtorej godziny metodą opadu i ani jednego pstryknięcia. Woda stoi jak by martwa. Okolo 8 podjechałem na tzw elektro ( w tajemniczeni wiedza o co chodzi) tam w drugim rzucie obcinka po dosyc konkretny braniu. Pan szczupak musiał być bardzo głodny. Uciąg bardzo duży. Ledwo dało się łowić glowkami 30gr+ 3" kopyto. NA gumie byly jeszcze ślady po rybach ale nie odczówałem brań. Na pewno tam wróce. Mam ochotę wybrać sie na dniach na rędzin w okolice AOW. Czy ktoś łowi na tym odcinku??

Na wodzie brak jakichkolwiek oznak żerowania.

Boseib,

chciałeś zobaczyć żerujace sandacze????? :) Akwalung trzeba było zabrać :)

Najlepiej jeszcze takie skaczące nad wodę. Hihi Jak też chcę !!!

Żeby to się tak dało zobaczyć....