Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Panowie za spotkanie nad wodą.

Dobrze zapamiętam ten zlocik - tak patrze na ten wykąpany aparat suszący się na grzejniku - taki jest teraz czyściutki :) - tylko czy ożyje? Może macie jakiegoś fachowca od ożywiania kąpanej elektroniki?

Z rybami łatwo nigdy nie było ale o ile dobrze pamiętam to dzisiejszy sandałek 71 cm to największa rybka na dotychczasowych zlocikach - zgadza się czy się mylę? Kiedyś był szczupak Stacha, bolek Okonia, bolek Monka chyba w okolicy 70ciu ale ile miały dokładnie?

Był jeszcze drugi sandałek (i to kolejny rekord bo dwóch miarowych sandałków na jednym zlociku nie pamiętam). Czyli jest progres. Tak trzymać i do następnego razu.

Edytowane przez analityk

I mi równierz było miło wasze gęby zobaczyć. To co, jeszcze jakieś spotkanko przed armagiedonem, grudzień dłuuuuuuuuuuuuuugi. ;)

Tak se zdałem sprawę, że chyba tylko ja z Tomkiem łowiliśmy na "obcej wodzie" bo reszta to w zasadzie "tambylcy rzeczni" :blink:

Sporo gumek zostało w wodzie a jednak nie dopasowaliśmy się do kapryśnych sandasi. Wieczorkiem też lipa bo śmieci tyle naniosło, że nie dało się łowic.

Ja również dziękuję za całokształt :) Miło było poznać najaktywniejszych w tym wątku i wybitnych łowców sandaczy- co niektórzy wskakują do wody za nimi, ot takie poświęcenie:D

Fido pamiętaj że co niektórzy nie mieli nawet brania:P i nie wszyscy byli "tambylcami" :)

Miejmy nadzieję że następnym razem uda się coś wypuścić.

Dla zainteresowanych wątkiem, widzieliśmy też kilka ładnych świnek w rzece, załączę później filmik:)

jechałem niżej ok 7 rano i widziałem koło mostu jakąś "różową" micrę, chyba....

miałem wpaść na ognisko, ale wracałem ok godziny 12, więc za wcześnie, pewnie wszyscy byliście w terenie

Gratuluję sandacza i udanego wypadu. Woda szła do góry, pogoda extra, było fajnie nad wodą

Panowie, Czy jutro będą dobrze brały?

Grudzień nigdy dla mnie dobry nie był (zero albo prawie zero) - wyczytane w literaturze grube jesienne drapieżniki nie meldowały się na zestawach. Może tym razem się uda.

Jakie u was zwykle są grudniowe wyniki?

Jakwy to robicie...Przez cały listopad ani jednego nie miałem....chyba jakaś klątwa. Brań mam duzo, ale są bardzo delikatne i nie da się tego zaciąć. W październiku nie było wypadu bez wyciągnięcia sandałka. Może zmieniły im sie gusta kolorystyczne, a może musze zacząc odwiedzać inne miejsca...

Edytowane przez ch4ron

Dziś był piękny dzień; i już jadąc na rybki wiedziałem, że coś się wydarzy. Po pierwszym spiętym boleniu przekonanie owo trwało nadal i gdyby nie drobne kłopoty sprzętowe, to z pełnym ukontentowaniem oddawałbym się naszej pasji. Po nieudanym ataku kolejnego bolka, świadomość krótkiego grudniowego dnia i tego że ten wypad może być ostatnim w tym sezonie, spowodowała że zrobiłem się smutniejszy, a może nawet bardziej smutny.

Gdy dzień miał kończyć się powoli: - bo zachód już w niuansach czerwieni gaśnie zimnej, bo to ostatnia szansa po której nie ma innej ​- tak mi się wspomniało i wtedy na kiju poczułem jakże przyjemny ciężar, ciężar dużej ryby. Ryba szybko uruchomiła hamulec kołowrotka, kilka metrów pojechała, po czym dała się podciągnąć w moją stronę; drugi odjazd, bardziej zdecydowany, zaprowadził nas na środek rzeki i tam się zakończył. Plecionka, która nie była już nowa, osłabiona gdzieś pewnie, pękła...A co u Was?

Edytowane przez Tomasz K