FidoAngel Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Ja z koleżką też dziś nad wodą od 11 do 17 ale brań wcale nie było. Dwa puknięcia u kolegi a u mnie zero, choć może ze dwa trzy były ale ostatnio połamałem wędkę i plecionkę poplątałem a na wklejce i żyłce to dupa nie łapanie sandaczy. Bajki jakieś o sandaczowej wklejce... @ch4on, szkoda, szkoda choć jak ja ostatnio po pół godzinie ciężkiego holu zobaczyłem amura to taką wiąchę mu posłałem aż resztki liści z drzew poleciały No i muszę szukać kompana na sandasie bo dzisiaj mój młody koleżka powiedział, że już koniec.Nie dziwię sie bo wczoraj przy -15 łapał i dwa wyciągnął a i dzisiaj też ciepło nie było, troszkę zmarzł i ma dość Edytka: Ten amur został wyciagnięty na stalce zrobionej z linki jubilerskiej, tylko zapalniczką zgrzany na końcach i wytrzymał, sam się zdziwiłem Edytowane 9 Grudnia 2012 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja miałem zwykła wolframke Konera 35cm na 10kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 ch4ronWspółczuję i łączę się w bólu . Stawiam na wąsatego. Chyba nie ma w naszych wodach czegoś co by się położyło na dnie i nie dało ruszyć... Tym bardziej, że już ryba popłynęła i wróciła.A podejrzewam, że nie łowiłeś na sprzęt typu 0,5-6g i 2,1m tylko na coś "normalniejszego" na jesienne czasy. Na przyszłość będziesz wiedział gdzie iść po grubego zwierza. Slavo P.S.Przy okazji potwierdzam, że Odrą zasuwają kry z lodu. Ciężko się łowi bo trzeba manewrować między tym lodem.Wczoraj walczyłem do 15.20. Żywego ducha nie widziałem, ale spacerek brzegiem rzeki na mrozie jest całkiem przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Wędka Konger Kobalt 3,05m do 28g, muszę przyznać że ten kij ma bardzo duży zapas mocy i gdyby nie ta stalka to miałbym bardzo duże szanse, ale z drugiej strony to doświadczenie w holu takich ryb u mnie jest zerowe, to był mój pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Brawo ch4ron - ładna walka i opis - pewno nic więcej nie mogłeś zrobić - namierzyłeś dobą miejscówkę. Sum mógł być poprawnie zacięty - jeden znajomy wyjął ostatnio 167 cm na Odrze. Okazuje się, że towarzystwo twarde jest. Ja w sobotę miałem jechać na swoje miejscówki ale przestraszony mrozem zawitałem tylko w okolice ul. międzyrzeckiej - bez brania wróciłem. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Brawo ch4ron - ładna walka i opis - pewno nic więcej nie mogłeś zrobić - namierzyłeś dobą miejscówkę. Przez chwile na prawdę chciałem do tej ryby się przejść, tak mi się ciepło zrobiło A co do miejscówki, pewnie racja tylko kiedy ja znajdę czas żeby ją w tym roku jeszcze trochę przeorać. Tak mnie sandacze w tym roku wciągnęły, że olałem wszystkie projekty na uczelni, a teraz trzeba to nadgonić....teraz kiedy w końcu coś się dzieje... Nie wiedziałem, że to ważne, ale kijem tak jakby bujało podczas holu. Kolega z forum zasugerował, że to charakterystyczne podczas holu prawidłowo zapiętego suma. Dzięki za słowa wsparcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Wg mnie to sum :-)Dwa tygodnie temu mialem podobną jazdę.Po dwóch odjazdach takich na 50-60 m, pod drugim brzegiem strzeliła plecionka (0,13 PP), łowiłem bez przyponu :-(Miał ponad 1,5m , po wszystkim siedziałem na brzegu z 15min i nie bylem w stanie odpalić papierosa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja po 30-minutowym holu suma 108 cm na kijek do 10g przez 2 tygodnie !! miałem mrowienie w prawej ręce (do tego brak czucia w dwóch palcach) i zakwasy.A jak już sumik był w łodzi to aż cały się trząsłem, takie emocje były. Pierwszy sumek w życiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 ..sum zostawiłby śluz na lince...stawiałbym na jakiegoś białasa, ostatnio na Odrze sporo "agresywnych" tołpyś zasysających gumy całym ciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Podbijam temat. Dzieje się coś u nas? Łapie ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Za tydzień jadę, po wigilijnego karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Czas zapytać o grubość lodu na zatokach. Czy ktoś sprawdzał? Wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Na Czernicy około 5-7cm w odległości 10m od brzegu jak by nie ten śnieg było by ze dwa trzy centymetry więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 dzisiaj rano pod Grunwaldzkim cała szerokość skuta lodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 A ja dzisiaj z Mostu Sikorskiego widziałem jak przy elektrowni siedzi dzielnie wędkarz i łowi spod lodu, a dosłownie pare m od niego płynie sobie Odra :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 A ja dzisiaj z Mostu Sikorskiego widziałem jak przy elektrowni siedzi dzielnie wędkarz i łowi spod lodu, a dosłownie pare m od niego płynie sobie Odra :D I jak tu wędkarstwa nie zaliczyć do sportów ekstremalnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Tym razem to nie byłem ja! Aczkolwiek ze 2 sezony temu okonki tam łowiłem Rzeczywiście, nieco dziwne uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Chyba jeszcze z tydzień poczekam - albo pojadę szukać dziury miedzy krami tam gdzie rzeka szybciej płynie i nie zamarza. DEDO - ty tam na dole jesteś - można jeszcze łowić ze szczytów główek czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Tak się wtrącę przed DeDo . W wielu miejscach da się łowić ale Odrą tyle lodu płynie ze koszmarnie to męczy .Chłopaki z Czernicy miel wczoraj całkiem przyzwoite wyniki tyle ze okonki drobniutkie 15-20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) No i wreszcie odpuściło, Widawa mnie zaskoczyła bo miałem chęć szczupaczki pomęczyć, cała skuta lodem ale na Odrze popukałem ze dwie godziny, zero.Po zmierzchu plećka zaczęła lekko podmarzać.W niedzielę, jak nie będzie mocno lało, trzeba się wybrać, są całe, piękne, odcinki bez lodu. No i coś ze Szczecina już się rozpycha na wrocławskim odcinku Odry Edytowane 14 Grudnia 2012 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 No i coś ze Szczecina już się rozpycha na wrocławskim odcinku Odry Dobre dobre Fido,masz jakieś potwierdzone info w tej sprawie?Też mam ochotę popróbować póki jeszcze całkowicie mróz nie skuł rzeki.W niedzielę atakuję rzekę i silikonem i wobami. Twardym trza być Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) A to się pewnie spotkamy bo w ostatnie dni to tylko siebie widuję nad rzeką, nawet gruntowi poszukiwacze sandasi przepadli... Edittoro: A może faktycznie nie warto bo od kilku dni nawet pstryknięcia nie miałem. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Nie zniechęcaj, bo szykuję się na piatek i na sobotę ... Tak coś optymistycznie z pogodą się zrobiło ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Jako nadworny gawędziarz "Wód w okolicach..." informuję, że ładnie odpuszcza Odra. I Widawa płynie ale nie wiem czy aby nie tylko po wierzchu. Dziś na Karłowicach, w oparach proszku do prania , nie wytrzymałem więcej niż godzinę, oczywiście bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ja byłem dzisiaj na widawie ponieżej tamy na Szymanowie nie ma tam czego szukać .Żadnego sladu ryby (a w dodatku kijaszka złamałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi