ziom7 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 jak tam się bawiliście? cos wyrwaliście? podeptaliście jakieś niewiasty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Miło było pogadać przy piwku, dzięki za spotkanie.Myślę, że trzeba przy najbliższej okazji powtórzyć bo mam niedosyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jako nieobecny nieusprawiedliwiony proponuję termin możliwie bliski.., Ziom, może byś się pofatygował, obiecuję nie zakładać beretu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Miło było pogadać przy piwku, dzięki za spotkanie.Myślę, że trzeba przy najbliższej okazji powtórzyć bo mam niedosyt Fido,mówiłem żebyś został jeszcze na jedną piankę chociaż A tak poza tym to faktycznie można się gdzieś znów ustawić na pogaduchy.Macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Panowie orientujecie się może gdzie we Wrocławiu mogę nadać przesyłkę 1,6m, oczywiście chodzi o wędkę. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Panowie orientujecie się może gdzie we Wrocławiu mogę nadać przesyłkę 1,6m, oczywiście chodzi o wędkę. Dzięki za pomocna poczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 pocztex raczej - na poczcie 1,5 max w "kwadracie" lub w "trójkącie", tubę nie wiedzieć czemu traktują na innych zasadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Skocze na Grabiszyńską , tam jest chyba DPD, jak nie to mi pocztex zostaje. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Polecam-tanikurier.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Panowie orientujecie się może gdzie we Wrocławiu mogę nadać przesyłkę 1,6m, oczywiście chodzi o wędkę. Dzięki za pomocZarejestruj się na http://sendit.pl/Jak masz konto na allegro to jest połączone bo to ich produkt. Sprzedając produkt od razu zamawiasz kuriera.Kurier przychodzi po paczkę do domu a za taką paczkę 1,6m zapłacisz 15-17zł.Korzystam z sendit od dawna i to najlepsze rozwiązanie obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankowaty Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam Panowie, mój pierwszy post na tym forum. Zadałem sobie trochę trudu i od niedzieli konsekwentnie czytałem ten temat post po poście (167 stron...) i chciałbym Wam serdecznie podziękować, bo sporo wędkarskiej teorii można z Waszych wypowiedzi wynieść. Żałuję, że nie trafiłem tu wcześniej, bo chętnie wybrałbym się na jeden z Waszych zlotów. Nie jest "czystej krwi" spinningistą, bo więcej łowię innymi metodami, ale np. w zeszłym sezonie koło 50 wypadów to chodzenie ze spinem za drapieżnikami, także coś tam o blaszkach itp. wiem. Poważniej spinningiem zająłem się 2 lata temu (wcześniej sporadycznie, dawno temu) i początki były trudne, pierwsze wypady zupełnie bez ryby a nawet brania, ale w zeszłym roku zacząłem wreszcie łowić Na razie postawiłem na mniejsze ryby (okonie), co po pewnym czasie zaczęło przynosić efekty - dochodziłem np. do 30 sztuk w trochę ponad godzinę (+np. 4 szczupaki jako przyłów). Próbowałem zaprzyjaźnić się z kleniami i boleniami, ale, póki co, nie odwzajemniły podejścia - tylko kilka sztuk się trafiło, pewnie muszę być bardziej cierpliwy. Na te ryby zamierzam przeznaczyć przynajmniej część 2013r. i mam nadzieję, że wstawię tu kilka fotek z moimi PB. A wracając do tematu to byłem dziś na tyle naiwny, że liczyłem na jakieś okonie na Odrze, niestety nie wyjąłem nawet wędki z bagażnika. Woda wysoka, gna jak górski potok, mętna. Tam gdzie jest spokojniej to stoi jeszcze lód. W sumie to wiedziałem, że tak będzie, ale musiałem, no po prostu musiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) witamy serdecznie na forum i życzymy wielu sukcesów...gdybyś jeszcze nie był to proponuję odwiedzić powitanie na j.b w ogólnym...pzdr Edytowane 2 Lutego 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam wszystkich Co tam słychać na odrze Gryza cos okonie ;p ? Bo wlasnie mysle czy by sie nie wybrac na jakis kanałek ktory nie zamarzniety albo na odre gdzie płynie ale wszyscy odradzaja ze wzgledu na metna i wysoka wode chyba ze cos sie zmieniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam Panowie, mój pierwszy post na tym forum.Witam wszystkich. Cześć Pankowaty. Przeglądam forum i sam wątek od roku choć dopiero teraz pisze swojego 1 posta. Widzę, że jest sporo osób które udzielają się również na innych forach Co by nie było zbyt dużego offa. Dzisiaj byłem nad nad Starą Odrą w ok. mostu Zwierzynieckiego, bardziej na spacerze niż na rybach. Woda rwie i jest dosyć mętna ale widziałem rozkładającego się "grunciarza" - następny który nie wytrzymał Do zobaczenia nad wodą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Jak widać nasz wątek i brać wędkarska DW rośnie w siłe ...! Panowie nad wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Panowie nad wodę...eeee tam.....Tak miło przed kominkiem ze szklaneczką łyskacza zasiąść. A Ty na ryby wyganiasz... Zlituj się chłopie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 no nie ma to tamto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam nowych Kolegów z naszych okolic. Miło, że ktoś się namęczył i przeczytał te 167 stron wypocin, hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Slavo ja też czytałem wątek od poczatku choć nie było mnie na forum, kiedy on powstawał ... jakby go tak streścic to powstanie niezłe kompendium wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) Witam Was Panowie. Jako że tak mi się życiowo poukładało że za krótki czas będę zamieszkiwał w rejonie Wrocka (między Sycowem a Oleśnicą) miałbym uprzejmą prośbę o podzielenie się jakimiś ogólnym informacjami na temat wód w okolicy Sycowa, Oleśnicy. Oczywiście nie oczekuję że ktoś nie znając człowieka zaprowadzi za rączkę na miejscówki i pokaże jak łowić. Do Odry w Jelczu też nie daleko.Wypatrzyłem koło Sycowa zbiornik w Stradomii. Znacie? Łowicie? Czy jest to typowy dołek z karpiami obstawiony dzień i noc kiedy "bierom"?Generalnie łowię kropki, czasem szczupaki i sandacze oraz klenie. Będę tam co najmniej 3 miesiące a później się okaże. Pomożecie? Dla jasności: ryb nie zabieram, łowię bezzadziorami, nie śmiecę nie niszczę i jestem raczej ogarnięty Pozdrawiam! Edit: nie mam siły przeczytać całego wątku Edytowane 5 Lutego 2013 przez DanekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 witam...na stradomi łowię bardzo często jak chcesz to po moim powrocie do kraju możemy się ustawić na krótki rekonesans po łowiskach w tym rejonie...pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Bardzo chętnie. Będę w Stradomii 5 dni w tygodniu od za dwa tygodnie przez co najmniej 3 miechy. Ale pewnie dłużej Także jak tylko lód zejdzie i będziesz w kraju daj znać na prv forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 ok,ja mieszkam 15km od Oleśnicy,także mamy kilka fajnych miejscówek do wyboru,nie tylko Stradomka ja w domu będę po piątym marca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 DanekM,Twoje rejony raczej nie pasują do tego wątku. Mało tu było na temat tamtych miejsc. Rejony Oleśnicy ciężko podciągnąc pod Wrocław, chyba że faktycznie wybierzesz się w okolice Oławy. Ładne okolice, kilku Kolegów tu mamy na forum Blisko masz Widawę i jej skarby Tam próbuj. Pozdrowienia Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 DanekM,Twoje rejony raczej nie pasują do tego wątku. Mało tu było na temat tamtych miejsc. Rejony Oleśnicy ciężko podciągnąc pod Wrocław,dlaczego nie pasuje...?tytuł wątku jest "Wody w okolicach Wrocławia" a nie "wody we Wrocławiu" a te dwadzieścia parę km od Wrocławia to prawie jak "okolica"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi