muzik21 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Dlatego trzeba było jechać na narty, piękna pogoda, warun zajebisty, na ryby przyjdzie pora Jakbym był u siebie w domu to pewnie bym pojechał, ale z Wrocławia to jakoś mi się nie chciało. Mam nadzieję za tydzień zakończyć sezon. Teraz zajebiste, a w zeszły weekend było nie ciekawie. Gdzie jeździłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 jak zawsze - czechy, dziś był ostatni dobry dzień, mroz prawie cały czas się utzymywał, może później mały plus.tzn mróz w nocy będzie nadal, rano będzie oblodzone chwilę, a później kasza i tak codziennie - mi to nie odpowiada, ja musze mieć stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Właśnie w zeszłym tygodniu była kasza- no ale przynajmniej kolejek nie było- zawsze trzeba plusów szukać Jak patrzyłem na prognozy w dzień max koło 5, to na wyższych stokach pewnie dojdzie do okolic zera, wieć może tragedii nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) Da się pogodzić - w sobotę narty, w niedzielę Odra.W górach chyba kryzys widać bo kolejek do wyciągów nie ma . Edytowane 17 Marca 2013 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Nie ma w regulaminie RAPR obowiązujących strojów.Można w kasku i nartkach sobie spiningować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Nie ma w regulaminie RAPR obowiązujących strojów.Można w kasku i nartkach sobie spiningować. Pewnie ! Harlem Shake z wędką i szafa gra, tego jeszcze nie grali... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Wczoraj mały popołudniowy rekonesansik w przemiłym towarzystwie Odra i jej kanały na terenie miasta Oławy .Niestety rybek nie było .Woda wyraźnie podniesiona główki lekko przylane .Wiosny ani widu ani słychu , za to śniegu po kostki klimaty jak w styczniu nad Regą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Zbyszek,jeszcze jakiejś trotki brakowało i pełnia szczęścia... Widoki faktycznie iście zimowe znad pomorskiej rzeki,miejscówki super a ryby też pewnie będą ale troszkę później... Liczy się obecność nad wodą w miłym towarzystwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Zrobiłem sobie spacerek (bez wędki) wzdłuż odry - od Maślic do Janówka, zobaczyłem koszmar ....... wszystko opalikowane, drzewa i drzewka oznaczone do wycinki, teren częściowo rozryty przez ciężki sprzęt i co jakiś czas rozwieszone taśmy ....... brrrrrrrrrr, gdzie ja będę na ryby chodził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 normalka w Polsce... skąd ja to znam...?pewnie z wielu wód na jakich łowiłem,tak łowiłem bo już się po prostu nie da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Na którym to konkretnie odcinku od wysokości Kożiej ? Mam tam niedaleko działkę budowlaną , prace były już dawno planowane ale odpuścili przed EURO . Edytowane 24 Marca 2013 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 A szkoda gadac... U mnie na Bartoszowicach na powodziowym kanale Rownież coś chyba majstrują bo koparki przy brzegach . A takie łowisko fajne jest Może go w całosci nie popsują bo zamierzalem duzo czasu od maja poswiecic temu kanałowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 dla mnie to sobie jaja robia panowie"budowlańcy" cypel pierwszego zimowiska zamknięty z powodu hehe naprawy wiaduktu kolejowego...,więc w zasadzie całe zimowisko odpada z łowienia,tama przy moście trzebnickim wraz z dosyć sporym odcinkiem brzegu tez w trakcie robót,tak samo cypel poniżej mostu osobowickiego cały zaorany,drzewa wycinaja nie ma powoli gdzie łowić jakies kpiny... zapłaciłem za karte po to żeby niemieć gdzie lowić... gdzie nie pojade tam zaorane wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Michał dawaj do Oławy ugościmy po królewsku . Edytowane 24 Marca 2013 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Kiedyś o tym pisaliśmy a teraz widać prace ruszły i pewno jeszcze to trochę potrwa a co z tego będzie? pewno równe brzegi, brak drzew i szybko spływająca powodziowa woda - podobno w zachodniej europie już dawno odeszli od tego stylu melioracji - ale na powódź w mieście (w stylu 1997) też nie mam za bardzo ochoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 dla mnie to sobie jaja robia panowie"budowlańcy" cypel pierwszego zimowiska zamknięty z powodu hehe naprawy wiaduktu kolejowego...,więc w zasadzie całe zimowisko odpada z łowienia,tama przy moście trzebnickim wraz z dosyć sporym odcinkiem brzegu tez w trakcie robót,tak samo cypel poniżej mostu osobowickiego cały zaorany,drzewa wycinaja nie ma powoli gdzie łowić jakies kpiny... zapłaciłem za karte po to żeby niemieć gdzie lowić... gdzie nie pojade tam zaorane wszystko... a na dodatek zasypali powodziowy na Kromera a powyżej jagiellońskich koparka deptak robi- pięknie będzie jak w Wenecji., Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Kiedyś o tym pisaliśmy a teraz widać prace ruszły i pewno jeszcze to trochę potrwa a co z tego będzie? pewno równe brzegi, brak drzew i szybko spływająca powodziowa woda - podobno w zachodniej europie już dawno odeszli od tego stylu melioracji - ale na powódź w mieście (w stylu 1997) też nie mam za bardzo ochoty.Niemcy już od wielu lat wracają do takiego stanu rzek jakie mieli z przed melioracji...Natomiast powodzie występują od zarania dziejów a to,że są tak tragiczne w skutkach jak np ta z 97 roku to tylko i wyłącznie wina człowieka,który na siłę poprawia naturę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 http://www.umwd.dolnyslask.pl/urzad/aktualnosci/single-view/artykul/modernizacji-wroclawskiego-wezla-wodnego/.... i wszystko jasne ...... właściwie prace obejmą cały odcinek Odry w zachodniej części Wrocławia. Plac budowy zaczyna się na Ślęzoujściu, a kończy za Janówkiem ....... czyli do końca 2014 Odra jest spalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 W takim razie karta w tym roku powinna byc za darmo. Bo i tak wiekszosc fajnych odcinkow bedzie bez dostepu ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dzisiaj, zgodnie z planem, zrobiłem Widawę do ujścia. Przepiękna pogoda, cieplutko choć cały czas marzły przelotki i linka. Ptaki już wiosnę czują, pełno ich na drzewach, krzewach, śpiewają jak zwariowane.Kilka a chyba nawet kilkanaście stad kormoranów już mnie tak sielsko nie nastroiło a jeden spokojnie żerował poniżej ujścia Co do ryb to ni chuchu, ani słychu ani dychu jakby to ładnie ująć. Na Odrze poniżej ujścia też nawet oczka nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankowaty Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 A szkoda gadac... U mnie na Bartoszowicach na powodziowym kanale Rownież coś chyba majstrują bo koparki przy brzegach . A takie łowisko fajne jest Może go w całosci nie popsują bo zamierzalem duzo czasu od maja poswiecic temu kanałowi.Chyba jednak muszę Cię zasmucić, kanał powodziowy ma być pogłębiony i poszerzony, a to oznacza wg mnie, że jego charakter zmieni się całkowicie. Z tego co wiem, to panowie z okręgu PZW wywalczyli, żeby zrobiono chociaż kilka pryzm kamiennych na dnie, żeby kleń miał się gdzie trzeć, bo to chyba jedyne takie miejsce w okolicy, gdzie miał tak dogodne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroslav Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 1. Modernizacja i udrożnienie Kanału Powodziowego wraz z międzywalem na odcinku od dolnego stanowiska jazu Bartoszowice do ujścia do Starej OdryObszar realizacji zadania znajduje się w północno-wschodniej części miasta Wrocławia i obejmuje: koryto i międzywale Kanału Powodziowego (tzn. teren usytuowany pomiędzy groblami Folwarczną i Kanałową), na odcinku od dolnego stanowiska jazu Bartoszowice (km 0+834,5) do ujścia do Starej Odry, powyżej mostu Warszawskiego (km 6+233,2); wał rozdzielczy między Kanałem Powodziowym i Żeglugowym (fragment grobli Folwarcznej, na odcinku powyżej mostów Jagiellońskich); fragmenty lewobrzeżnego międzywala Kanału Żeglugowego (na odcinku powyżej mostów Jagiellońskich).Pod względem administracyjnym planowane zadanie zlokalizowane jest na terenie gminy Wrocław w obrębach: Bartoszowice, Plac Grunwaldzki, Zacisze, Zalesie, Kowale i Swojczyce.Zakres zadania obejmuje:Pogłębienie i poszerzenie Kanału Powodziowego poniżej mostów Jagiellońskich,Remont Kanału i uporządkowanie międzywala powyżej mostów Jagiellońskichdo ubezpieczeń dolnego stanowiska jazu Bartoszowice. Ze względu na występowanie stanowisk cennych gatunków roślin chronionych na terenie międzywala Kanału, zakres prac na prawym brzegu Kanału ograniczony jest do pasa o szerokości 10 m wzdłuż brzegu;Remont jazu Zacisze obejmuje zasadniczo remont progu jazu pod mostami Jagiellońskimi.Wzmocnienie przyczółków mostu JagiellońskiegoUdrożnienie mostu Swojczyckiego (Chrobrego).Modernizacja wału rozdzielczego źródło: http://wroclaw.rzgw.gov.pl/pl/articles//548/Lokalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) jaja i tyle... nie ma i juz nie bedzie długo gdzie łowić jeszcze jak zrobią tamę Rzeczycy to sie załamie i wyprowadzam w okolice Ścinawy lub Chobieni... A co do rybek to już się ruszają byliśmy ze Sławkiem może pokaże jakieś zdjęcia urokliwej rzeczki Edytowane 25 Marca 2013 przez Oleix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Nie to jest kino co się dzieje. Kanał im sie robić za chciało tyle lat na to mieli i akurat teraz ciekawe dlaczego To jest kpina i tyle. Juz naprawde nie bedzie gdzie łowić takie piękne łowisko zepsuc ;[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Ludzie, miejcie trochę rozsądku. Przecież wszystkie te wody o które taki lament to zrobione ręką ludzką, industrialne, budowle stworzone zupełnie nie z myślą o bytowaniu ryb. A przecież tak wspaniałe warunki do życia tu znalazły i miejmy nadzieję, że dalej tak będzie. Pamiętam jak budowano mosty Dmowskiego to w czasie budowy, poniżej, nocami łowiliśmy do oporu a jak budowa sie skończyła to już było tak jak wszędzie czyli tak jak jest. Edytowane 25 Marca 2013 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi