Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Jacek, już nie przesadzaj z tą skromnością, nie jeden mogłby się od Ciebie uczyć ;)

Na pewno plany w tym roku pokrzyżowała wysoka woda, zazwyczaj w połowie kwietnia nie jest już taka hardcorowa

Rybki na pewno są i mają się dobrze, Bolki już na pewno wytarte. 

Fajnie , że Widawa rządzi, ale też prośba do młodszych kolegów, żeby uogólnić bardziej miejscówki, na zdjęciach troszkę kamuflarzu zastosować, na pewno pomoże to Wam w łowieniu w następnych latach.

• Like 1

Jeszcze jakieś o fajna rybkę zawalczę  :D  (na razie zleceń w robocie się zwaliło coś jakby za dużo i trzeba się ich szybko pozbyć ;) aby czasu na rybki nieco było)

Jacek, już nie przesadzaj z tą skromnością, nie jeden mogłby się od Ciebie uczyć ;)

Ładniutki widać że wytarty :) . Co do Ślęży to jest dość kapryśna :lol: ale ryby jest sporo ;) szczególnie klenia i okoni , obcinki też już w tym roku miałem :D . Co do przyujściowego odcinka zerknij na 152 stronę tego wątku będziesz wiedział dlaczego czasami ryb tam niema :( jeśli będę widywał takie patologiczne sytuacje w tym roku to interweniował będę kolejny raz może wreszcie coś z tym zrobią :angry: .

Panowie !

Deszcz i temperatura Was wystraszyła? Nie chodzicie na ryby?

Ja odwiedziłem w weekend Ślęzę (w sobotę popołudniu biczowałem w ten największy deszcz) niestety bez efektu :(

A dziś poranny wypad z Ziomem7 już był udany. Mimo braku słońca, w deszczu, przy niskiej temperaturze, walczyliśmy nad Odrą od 5 rano (pobudka o 3.50 :(  )

Zaliczyłem z samego rana pierwszego odrzańskiego klenika w tym roku i fajnie, że się trafił taki ładny :)

Potem już niestety pozostało nam spacerować po nowych dla nas miejscówkach, bez efektu w postaci ryb.

Kleń połakomił się na Instincta4 od Huntera. To już kolejny klenik złowiony na ten wobler, lubią go chyba :)

Wobler prowadzony pod samą powierzchnią z wysoko uniesionym kijem. Mocne, energiczne branie i po chwili rybka pozowała na brzegu do zdjęć.

Ryba w świetnej kondycji, dosyć gruba. Rośnie dalej !

Slavobeer

post-47617-0-05601300-1367182530_thumb.jpg

..... u mnie przyrodę wykarczowano :(    .... byłem ostatnio w rejonie Maślic, ryby nie brały, a brzeg wygląda jak po bombardowaniu :(  Wszystkiego dwa okonki się trafiły, woda wysoka i rwie jak "gupia" ..... byle do pierwszego :)

Myślisz, że ryby znają się na kalendarzu i całymi stadami będą na nas czekały? :lol:

U mnie dwa bolki (52, 63) się zameldowały ale do zdjęcia były za małe. Dużo ludzi (nas) nad wodą - miejsca gdzie nigdy nikogo wcześniej nie spotkałem wczoraj były zajęte.

gratulacje.

ja zobaczyłem te tłumy. przewinąłem nową żyłke i poszedłem do domu.

rano dwa okonki w bajorku.