Nebril Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Na 95 % i ja się pojawię Bliżej terminu będę wiedział na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) Dopisuję się Fajnie będzie Was widzieć. 1. Analityk,2. Fido,3. Tomek K.4. Michał R,5. Superuszy (okazja do rozreklamowania sklepu predator-fishing.pl i sponsorowania zleciku )6. Stachu,7. Mochu,8. Dedo,9. Slavobeer10. ?kto jeszcze? Edytowane 29 Maja 2013 przez Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Ja się wstępnie dopiszę, ale nie wiem jak wyjdzie:1. Analityk,2. Fido,3. Tomek K.4. Michał R,5. Superuszy (okazja do rozreklamowania sklepu predator-fishing.pl i sponsorowania zleciku )6. Stachu,7. Mochu,8. Dedo,9. Slavobeer10.Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) Witam Mam zasadnicze pytanie. Czy ktoś z Kolegów może podać link lub inne info dot. zakazu połowu ryb na Odrze, na odcinku modernizacji rz. Odry ?Przeszukałem aktualne wiadomości dot. rzeki Odry i trwających na niej prac związanych z przebudową infrastruktury Odry, inne strony w necie i nic nie znalazłem na temat zakazu połowów ryb!. Brak jest też jakichkolwiek tablic informacyjnych, mówiących o takowym zakazie.Natomiast pośród społeczności wędkarskiej krąży wieść, że obowiązuje zakaz!? PozdrawiamHarjer Edytowane 29 Maja 2013 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 PZW zapowiedziało że będzie monitorować sytuację - na razie wprowadzili zakaz na kanale powodziowym (cyt. z strony: "pomiędzy Jazem Bartoszowice a przegradzającą go tamą ziemną poniżej mostu Jagielońskiego"). Informowali o tym na stronie okręgu http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/lista/60/aktualnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Dzięki Kolego, ale to czytałem. Jest to komunikat dot. zakazu połowu na kanale.Wnioskuję więc, że na rz. Odrze, (odcinku modernizacji wałów przeciwpowodziowych) - nie ma takowego zakazu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankowaty Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Na zlocik i ja bardzo chętnie wpadnę. Jak na razie mało się tu udzielam, bo okazów spełniających forumowe kryteria jak na lekarstwo, ale mam nadzieję, że to się zmieni. A więc lista: 1. Analityk,2. Fido,3. Tomek K.4. Michał R,5. Superuszy (okazja do rozreklamowania sklepu predator-fishing.pl i sponsorowania zleciku )6. Stachu,7. Mochu,8. Dedo,9. Slavobeer10.Jack__Daniels11. Pankowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Dzięki Kolego, ale to czytałem. Jest to komunikat dot. zakazu połowu na kanale.Wnioskuję więc, że na rz. Odrze, (odcinku modernizacji wałów przeciwpowodziowych) - nie ma takowego zakazu PozdrawiamZadzwoń w piątek do okręgu, powinni Ci wszystko powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) Dziś popołudniowo/wieczorny maratonik brzegami Oławskiej Oderki , nareszcie obeszło się bez moknięcia w strugach deszczu . Niestety coś za coś przestało padać więc wszelkiej maści latawce dmuchawce umilają wędkowanie płynąc powierzchnią wody . Odra nieznacznie opadła w porównaniu ze stanem z wczoraj , ryby dalej dość chimeryczne choć parę udało się nakłonić do współpracy były dwa boleczki , okonki plus jeden prawie garbus ijak to mówią pierwsze płoty za płoty . Ps. Praktycznie nigdy ie focę złowionych rybek ale nie mogłem sobie darować .Szczęśliwą przynętą okazał się świeżutki woblerek ''BigHead'' pachnący jeszcze lakierem , prowadzony jaziowym tempem tuż pod powierzchnią wody . Edytowane 1 Czerwca 2013 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Przyroda nie znosi próżni - ubywa drapieżników to mamy coraz więcej drapieżnych płoci U mnie ostatnio jeden boleń i dwa grube klonki - trzeba mieć szczęście aby trafić między deszcz (np. brombą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Piękna rybka Panie Zbyszek No i bardzo ładne zdjecie. Też lubię tą miejscówkę, może się kiedyś spotkamy. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Piękna rybka Panie Zbyszek No i bardzo ładne zdjecie. Też lubię tą miejscówkę, może się kiedyś spotkamy. Slavo Sławku dla mnie to raczej spacerniak nie miejscówka są duzooooo lepsze miejsca , a ta stara opaska jest po prostu blisko . W każdym razie jak będziesz wybierał się w okolice Oławy to serdecznie zapraszam jeśli tylko okoliczności pozwolą chętnie oprowadzę .Ps . chętnie wymienię jakieś wobki na buteleczkę zacnego piwka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Dziś popołudniowo/wieczorny maratonik brzegami Oławskiej Oderki , nareszcie obeszło się bez moknięcia w strugach deszczu . Niestety coś za coś przestało padać więc wszelkiej maści latawce dmuchawce umilają wędkowanie płynąc powierzchnią wody . Odra nieznacznie opadła w porównaniu ze stanem z wczoraj , ryby dalej dość chimeryczne choć parę udało się nakłonić do współpracy były dwa boleczki , okonki plus jeden prawie garbus iIMG_0033.JPGjak to mówią pierwsze płoty za płoty . Ps. Praktycznie nigdy ie focę złowionych rybek ale nie mogłem sobie darować .Szczęśliwą przynętą okazał się świeżutki woblerek ''BigHead'' pachnący jeszcze lakierem , prowadzony jaziowym tempem tuż pod powierzchnią wody .no pięknie Zbyszku,fajna płoć.... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Nocny psiak (-70centów) ale iście punktualny zameldował się o 1-szej w nocy pierwszego, taki tam prezencik na dzień dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 takie prezenciki też chciałbym dostawać na dzień dziecka... gratulacje..pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Chwalić ambicję tylko pozostaje - Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) no pięknie Zbyszku,fajna płoć.... pzdr Krystian wolałbym żebyś mógł napisać ''no pięknie Zbyszku,fajny kleniozałr .... pzdr'' no ale cóż :D dzięki . Booseib fajny prezencik gratuluje ryby i wytrwałości . Edytowane 1 Czerwca 2013 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Krystian wolałbym żebyś mógł napisać ''no pięknie Zbyszku,fajny kleniozałr .... pzdr'' no ale cóż :D dzięki . Booseib fajny prezencik gratuluje ryby i wytrwałości .no to Zbyszek napiszę tak...Fajna płoć "troszkę" podobna do kleniozaura... :D taki mały prezencik na Dzień dziecka... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Czy ktoś orientuje się w warunkach na Kanale Karłowickim? Jaki tam jest poziom wody i czy da się coś połowić? Kolega chciał popróbować z tyczką, a ja ze spinem, a nigdy tam nie byliśmy. Planowaliśmy wypad na Odrę pod Głogów, ale niestety woda idzie cały czas do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 .............., ale niestety woda idzie cały czas do góry.to źle??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Sylwek jak okolice Głogowa to śmiało możecie uderzać.Woda w korycie i dostęp do większości ciekawych miejscówek jest całkiem zadowalający.Ja do rzeki mam 5km i stan monitoruje prawie na bierząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 to źle???W tym wypadku źle, bo miałem jechać z kolegą - tyczkarzem, a on lubi łowić przy niskim stanie wody, a nie na uciągu na 70-80 g. Swoją drogą ja też wolę niżówkę. Karol dzięki. Kolega już się wycofał jak zobaczył wskazania na "pogodynce", ale może sam tam skoczę ze spinningiem. Ja do Odry w Twoich okolicach mam jakieś 55 km, więc fajnie, że nie pojadę w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Nocny psiak (-70centów) ale iście punktualny zameldował się o 1-szej w nocy pierwszego, taki tam prezencik na dzień dziecka Piękny wampirek, zdążyliście przed deszczem, gratki.Dziś to wszyscy chyba w domciu siedzieli bo nikogo nie spotkałem. Po mieście łaziłem bo w taką pogodę to dwa razy wracałem do domu aby się ogrzać i wysuszyćA ode mnie dwa ładne pieski dostały buzi na dzień dziecka, taki tam prezencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 A ja właśnie wróciłem z wypadu z dwoma kolegami (dzięki za zabranie Koledzy). Sandałków nie było, ale za to jaaaaaaaaaaki leszczu się zameldował Przepiękna, prawdziwa łopata !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Sławek zapodaj fotki tej ryby... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi