Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Dopisuję się :)  Fajnie będzie Was widzieć.

1. Analityk,

2. Fido,

3. Tomek K.

4. Michał R,

5. Superuszy (okazja do rozreklamowania sklepu predator-fishing.pl i sponsorowania zleciku :) )

6. Stachu,

7. Mochu,

8. Dedo,

9. Slavobeer

10. ?kto jeszcze?

Edytowane przez Slavobeer

Witam

Mam zasadnicze pytanie. Czy ktoś z Kolegów może podać link lub inne info dot. zakazu połowu ryb na Odrze, na odcinku modernizacji rz. Odry ?

Przeszukałem aktualne wiadomości dot. rzeki Odry i trwających na niej prac związanych z przebudową infrastruktury Odry, inne strony w necie i nic nie znalazłem na temat zakazu połowów ryb!. Brak jest też jakichkolwiek tablic informacyjnych, mówiących o takowym zakazie.

Natomiast pośród społeczności wędkarskiej krąży wieść, że obowiązuje zakaz!?

Pozdrawiam

Harjer

Edytowane przez Harjer

PZW zapowiedziało że będzie monitorować sytuację - na razie wprowadzili zakaz na kanale powodziowym (cyt. z strony: "pomiędzy Jazem Bartoszowice a przegradzającą go tamą ziemną poniżej mostu Jagielońskiego"). Informowali o tym na stronie okręgu http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/lista/60/aktualnosci

Na zlocik i ja bardzo chętnie wpadnę. Jak na razie mało się tu udzielam, bo okazów spełniających forumowe kryteria jak na lekarstwo, ale mam nadzieję, że to się zmieni. A więc lista: 

1. Analityk,

2. Fido,

3. Tomek K.

4. Michał R,

5. Superuszy (okazja do rozreklamowania sklepu predator-fishing.pl i sponsorowania zleciku  :) )

6. Stachu,

7. Mochu,

8. Dedo,

9. Slavobeer

10.Jack__Daniels

11. Pankowaty

Dzięki Kolego, ale to czytałem. Jest to komunikat dot. zakazu połowu na kanale.

Wnioskuję więc, że na rz. Odrze, (odcinku modernizacji wałów przeciwpowodziowych) - nie ma takowego zakazu :)

Pozdrawiam

Zadzwoń w piątek do okręgu, powinni Ci wszystko powiedzieć.

Dziś popołudniowo/wieczorny maratonik brzegami Oławskiej Oderki , nareszcie obeszło się bez moknięcia w strugach deszczu :lol: . Niestety coś za coś przestało padać więc wszelkiej maści latawce dmuchawce umilają wędkowanie płynąc powierzchnią wody <_< . Odra nieznacznie opadła w porównaniu ze stanem z wczoraj , ryby dalej dość chimeryczne choć parę udało się nakłonić do współpracy  były dwa boleczki , okonki plus jeden prawie garbus :D  i

post-49788-0-11559900-1370114993_thumb.jpg

jak to mówią pierwsze płoty za płoty  :D  :D  :D .

Ps. Praktycznie nigdy ie focę złowionych rybek ale nie mogłem sobie darować ^_^ .

Szczęśliwą przynętą okazał się świeżutki woblerek ''BigHead'' pachnący jeszcze lakierem :lol: , prowadzony jaziowym tempem tuż pod powierzchnią wody :ph34r: .

Edytowane przez wedkarzyk1

Piękna rybka Panie Zbyszek :)

No i bardzo ładne zdjecie. Też lubię tą miejscówkę, może się kiedyś spotkamy.

Slavo

Sławku dla mnie to raczej spacerniak  :)  nie miejscówka ;) są duzooooo lepsze :D miejsca , a ta stara opaska jest po prostu blisko ;) . W każdym razie jak będziesz wybierał się w okolice Oławy to serdecznie zapraszam jeśli tylko okoliczności pozwolą chętnie oprowadzę ^_^  .

Ps . chętnie wymienię jakieś wobki na buteleczkę zacnego piwka  :wub: .

Dziś popołudniowo/wieczorny maratonik brzegami Oławskiej Oderki , nareszcie obeszło się bez moknięcia w strugach deszczu :lol: . Niestety coś za coś przestało padać więc wszelkiej maści latawce dmuchawce umilają wędkowanie płynąc powierzchnią wody <_< . Odra nieznacznie opadła w porównaniu ze stanem z wczoraj , ryby dalej dość chimeryczne choć parę udało się nakłonić do współpracy  były dwa boleczki , okonki plus jeden prawie garbus :D  i

attachicon.gifIMG_0033.JPG

jak to mówią pierwsze płoty za płoty  :D  :D  :D .

Ps. Praktycznie nigdy ie focę złowionych rybek ale nie mogłem sobie darować ^_^ .

Szczęśliwą przynętą okazał się świeżutki woblerek ''BigHead'' pachnący jeszcze lakierem :lol: , prowadzony jaziowym tempem tuż pod powierzchnią wody :ph34r: .

no pięknie Zbyszku,fajna płoć.... ;) pzdr

no pięknie Zbyszku,fajna płoć.... ;) pzdr

Krystian wolałbym żebyś mógł napisać ''no pięknie Zbyszku,fajny kleniozałr .... ;) pzdr'' no ale cóż :D :D :D dzięki .

Booseib fajny prezencik ;) gratuluje ryby i wytrwałości .

Edytowane przez wedkarzyk1

Krystian wolałbym żebyś mógł napisać ''no pięknie Zbyszku,fajny kleniozałr .... ;) pzdr'' no ale cóż :D :D :D dzięki .

Booseib fajny prezencik ;) gratuluje ryby i wytrwałości .

no to Zbyszek napiszę tak...Fajna płoć "troszkę" podobna do kleniozaura... :D :D :D taki mały prezencik na Dzień dziecka... ;) :lol: pzdr

Czy ktoś orientuje się w warunkach na Kanale Karłowickim? Jaki tam jest poziom wody i czy da się coś połowić? Kolega chciał popróbować z tyczką, a ja ze spinem, a nigdy tam nie byliśmy. Planowaliśmy wypad na Odrę pod Głogów, ale niestety woda idzie cały czas do góry.

to źle???

W tym wypadku źle, bo miałem jechać z kolegą - tyczkarzem, a on lubi łowić przy niskim stanie wody, a nie na uciągu na 70-80 g. Swoją drogą ja też wolę niżówkę.

Karol dzięki. Kolega już się wycofał jak zobaczył wskazania na "pogodynce", ale może sam tam skoczę ze spinningiem. Ja do Odry w Twoich okolicach mam jakieś 55 km, więc fajnie, że nie pojadę w ciemno :)  

Nocny psiak (-70centów) ale iście punktualny zameldował się o 1-szej w nocy pierwszego, taki tam prezencik na dzień dziecka :D ;)

Piękny wampirek, zdążyliście przed deszczem, gratki.

Dziś to wszyscy chyba w domciu siedzieli bo nikogo nie spotkałem. Po mieście łaziłem bo w taką pogodę to dwa razy wracałem do domu aby się ogrzać i wysuszyć

A ode mnie dwa ładne pieski dostały  buzi na dzień dziecka, taki tam prezencik :D ;)