Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

A ja właśnie wróciłem z wypadu z dwoma kolegami (dzięki za zabranie Koledzy).

Sandałków nie było, ale .....

Dziś sandałkom poświęciłem sporą część dnia bo klenie i bolki mnie olały - zamiast sandałka jeden spory okoń. Sprzętu nabrałem "całe góry" ciężko było a do tego krzaki porosły takie wielkie, że ujawniły braki w mojej formie fizycznej :angry:

Coraz częściej mam wrażenie (sądząc z niestabilności moich wyników) że te wszystkie moje wędki, przynęty i techniki to tylko dodatek do kaprysów natury która która jest głównym czynnikiem sprawczym powodującym, że raz wyniki są b.dobre raz przeciętne a czasami "na zero".

Jak myślicie? Jak u was jest?

Edytowane przez analityk

Maćku piękny latawiec :) ostatnio białoryb chwyta każde dostępne białko , wysoka woda przeszkadza mu w efektywnym żerowaniu na np. ochotce to wykorzystuje każdą okazje aby coś przekąsić . Graty za lechola i uznanie za spostrzegawczość( ziom7 napisał '' piękna spinningwa ryba, mieliście racje, żeby delikatniej łowić '')

Dzisiaj wybrałem się nad Odrę na wysokości Maślic ...... pochodziłem po błocie, porzucałem w .... błoto (woda ma ten właśnie kolor) ...... wyciągnąłem dwa malutkie bolusie ..... i znów zatęskniłem za jakąś stojącą wodą ...... biorąc pod uwagę prognozy pogody i wskazania hydromonitora, to rzeki chyba muszę sobie na jakiś czas darować :(

Koledzy,

prawdopodobnie w najbliższym czasie przeprowadzę się do Wrocławia.

Może ktoś podpowie gdzie można się wybrać na rybki, najlepiej szczupaczka, woda stojąca, czcinki, grążele itd....

Ewentualnie możliwość wynajęcia łodzi, domku na weekend...

Pozdrawiam na ta chwile jeszcze z Krakowa :)

Super Superuszy to mamy już dwóch sponsorów:

1. http://www.predator-fishing.pl/ 

2. sklep wędkarski PIRANIA z ul. Paprotnej 7 we Wrocku (bezpośrednio obok centrum handlowego Marino).

Zapraszam do dobrego zaopatrzenia się u naszych Sponsorów przed Zlocikiem bo ....

... Przypominam, że tradycyjnie nasze wędkarskie wyniki poprawiają się ze zlotu na zlot wiec w tym roku też (tradycji ma stać się za dość) musimy stanąć na wysokości zadania - RYBY do zdjęć muszą być i będą choćbyśmy mieli łowić do poniedziałku :) .

Nagrody i upominki będą - w tym dla urozmaicenia (i stworzenia szansy dla nie tak dobrych wędkarzy) za najlepsze zdjęcie wędkarskie.

Trzymać kciuki panowie aby nam rzeka jakiegoś (powodziowego) psikusa nie zrobiła.

Do zobaczenia w miłym towarzystwie - plan spotkania niebawem wstawię.

Ostatnio ja gratulowałem Maćkowi (@Nito82), a dziś Maciek mi :) Dzięki za pomoc przy podbieraniu rybki.

Mój dzisiejszy latawiec.

Foto by Ziom7

attachicon.gifLatawiec 1.jpg

Poza leszczykiem zameldował się jeszcze sandaczyk 39cm.

dobry "czarnuch" Sławek... ;) pzdr

Widać na pogodynce, że woda zaczyna spadać w górnym biegu biegu rzeki więc za tydzień (u nas) pewno opadnie o jakiś 1,5-2m i da się w miarę wygodnie ;) łowić. Tydzień (oprócz poniedziałku) zapowiada się słonecznie więc przypominam o Zlocie wrocławskich jerkbaitłowców w najbliższą sobotę.

Tradycyjnie spotykamy się 7:30ci (pod mostem w Lubiążu) - potem wędkowanie do 14:30ci - następnie ognisko (własny prowiant i napoje) i upominki od sponsorów tj. http://www.predator-fishing.pl/ i sklep wędkarski PIRANIA (obok Marino). 

Ambitni łowią już od świtu w dzień Zlociku i przychodzą na zbiórkę - podwójnie Ambitni po ognisku łowią dalej do późnej nocy (a nawet rana). 

Upominki i dyplomy od sponsorów za największe ryby: kleń, jaź, boleń, sandacz, szczupak + najlepsze wędkarskie zdjęcie za Zlotu.

Jeżeli ktoś z nowych zamierza zaszczycić nas obecnością i potrzebuje dodatkowych informacji to proszę pytać.

Zapraszam.

P.S. wczoraj spotkałem Wędkarzy którzy złowili sumka 140 cm i "jak biali ludzie" po zdjęciu, wypuścili rybkę do wody - pozytywny przykład, że idzie lepsze. (ja złowiłem tylko kleszcza i nieco świeżego powietrza - ryby pozwoliły się przechytrzyć choć niejednokrotnie oglądały moje przynęty)

Edytowane przez analityk

Niestety, u mnie realizuje się czarny scenariusz i w następny weekend czeka mnie wyjazd, więc wypadam z listy chętnych na zlot. A szkoda, bo jak tylko natrafiłem na jerkbait.pl, to stwierdziłem, że muszę na taki zlot podjechać, podpatrzeć, poduczyć się, poznać nowe miejsce... Następnym razem!