bjpol Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 ..... patrząc na to co się dzieje z rzekami zaczynam się cieszyć, że w niedzielę wysyłają mnie służbowo na Mazury .... ciekaw jestem czy w okolicach Szczytna da się łapać z brzegu .... bo łódki raczej nie załatwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jeśli dalej tak będzie, tu i ówdzie popadywać - to rozważyłbym opcję zmiany terminu zlotu; woda może nie opaść do akceptowalnego dla większości zlotowiczów poziomu. Tomek to jest sprytny. Nie chce mu się po krzakach (zabłoconych) chodzić a pisze o "większości zlotowiczów".Woda na razie opada ale nie za szybko. Na zlocik nie ma presji - a powinna być chęć. Można przełożyć ale wakacje tuż tuż i trudno będzie się zebrać potem. Zlocik jest kameralny więc możemy elastycznie się domówić.Proszę o info jakie poziom wody jest dla Was akceptowalny (wg stanu w Malczycach) - obecnie to 545 cm. W czwartek wieczorem ocenimy stan i kierunek zmian poziomu wody i ustalimy czy robimy zlocik czy też nie. P.s. Ja i tak w weekend łowię bo po ciężkim tygodniu trzeba nieco odpocząć (tzn. zmęczyć się na rybach ) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Woda będzie na bank bardzo wysoka, ciągle rośnie i rosnąć będzie bo rośnie we wszystkich dopływach. Pogoda będzie ładna, ciepło, najwyżej popada odrobinę. Jak się teraz nie spotkamy to pewnie dopiero jesienią damy radę.Reasumując, "trza mam do Lubiąża w te sobote" Edytowane 11 Czerwca 2013 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jak trza.., to trza. Będę w te sobote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Koledzy łowicie przy tym stanie we Wrocławiu na Odrze czy daliście spokój? Wczoraj wieczorem widziałem że coś zbiera przy samych krzakach przy brzegu ( może kleń jaź i czasami uklejka ucieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Stachu nie da rady, u mnie tez na dwoje babka wróżyła ale postaram sie przyjechać chociaż wolałbym tydzień później... a może by tak Dedo jako ogladający Odrę w Lubiązu codziennie napisał czy warto teraz czy lepiej poczekać... pozdr mo-chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ja będę w sobotę i do niedzieli zostanę. @analityk też mi mówił, że będzie może w sobotę albo dopiero w niedzielę czyli Zlot się odbędzie i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 mo-chu ma rację. Fido nie dojedzie swoim browarkiem pod most. Jutro postaram sie fote z mostu wrzucić. Ja też jestem za przesunięciem terminu. Z łowienia może być dupa blada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Nooooo, jeśli nie ma miejsca pod mostem to du.a blada :-( Nie ma po co jechać, faktycznie trzeba odwołać spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 woda nadal wysoka ?mo-chu ma rację. Fido nie dojedzie swoim browarkiem pod most. Jutro postaram sie fote z mostu wrzucić. Ja też jestem za przesunięciem terminu. Z łowienia może być dupa blada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 DZIŚ 6.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 jeszcze kilka.łowić się da ale z hobby to ma niewiele wspólnego.Do komarów też trzeba nabrać cierpliwości.next week??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Może woda stojąca.., Mietków ??? Nie wiem jak z wypożyczeniem łodzi sprawy teraz wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 DZIŚ 6.30 gruuuuubo niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Może woda stojąca.., Mietków ??? Nie wiem jak z wypożyczeniem łodzi sprawy teraz wyglądają. W stanicy PZW są łodzi można dzwonić do Mirka ( Mirosławem Malcem tel.: 601 - 342 - 393 ) akurat będę łowił - jeśli się zdecydujecie na Mietków to się spodkamy Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Lub Ścinawa Polska , kanał żeglugowy bardziej narwani mogą się zmierzyć z wodami Młyńskiego kanału łowić się da lecz o dobry wynik jest trudno za to dobry dojazd i miejsce na ognisko znajdzie się na pewno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Mietków wygląda kusząco - dzwoniłem 2-3 łódki by się znalazły z silnikami małymi (40 zł dzień) ale nie ma echosondy a pływanie po Mietkowie bez echa to liczenie na fuksa (jak rozumiem - znam zbiornik tylko ze słyszenia). Raczej nie pisałbym się bez echa na Mietków. Przy tych warunkach w Lubiążu trzebaby było szukać kleni/bolków gdzieś na płyciznach przy trawach - jest to wykonalne ale konieczne spodniobuty (ja mam ale nie wiem czy wszyscy).Dedo napisz słówko może o tym czy dałoby się przy tym stanie wody łowić na starorzeczu (nigdy tam nie łowiłem ale wiem że istnieje). Edytowane 13 Czerwca 2013 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Odpuszczam obie wersje, brodzić nie mam w czym a na łódce nie dam rady wysiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Miło było zobaczyć zwiększoną aktywność znajomych - wszyscy żyją i czytają. Pora na decyzję. a więc ...Szósty Wielki Zlot wrocławskich jerkbaitłowców odbędzie się 29.06.2013 ! Do tego czasu na pewno przybędzie sponsorów, ubędzie wody i ryby nieco podrosną Pogodynka niespodziewanie wskazuje na dalszy wzrost stanu wody, Fido nie przywiezie piwa, my ludzie rzeki a nie zaporówek. Dzięki Dedo za zdjęcia. Ponownie zapraszam i liczę że frekwencja (pomimo początku wakacji- a może dlatego) będzie większa niż byłaby w najbliższą sobotę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ufffff..... przynajmniej nie muszę się wykręcać, że mnie nie będzie ... trzymam kciuki, żeby na 29go udało mi i reszcie dotrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 No to łówcie chłopaki Ja się urlopuję w tym terminie, bedę łowił, ale w Puszczy Noteckiej Pasiaczki i mega pasiaczki nawet po 50cm, wracam po tego, którego widziałem rok temu.No i przepiękne kleniska na Obrze. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Panowie powiedzcie tak z doświadczenia jest szansa ze na przyszły weekend tj 22-23 czerwiec woda na odrze opadnie do normalnych poziomów. Konkretnie chodzi mi o Ścinawę. Czy jednak będzie to musiało potrwać dłużej nim da się łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Panowie macie jakieś informacje nt. stawów obok ulicy Stabłowickiej lub Koszykarskiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Panowie macie jakieś informacje nt. stawów obok ulicy Stabłowickiej lub Koszykarskiej ?Pracuję tuż obok stawu na Stabłowickiej. Sprecyzuj co Cię interesuje, bo jak na razie to mogę powiedzieć tylko tyle, że te stawy są tam nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Chciałem pospiningować.. szukam jakiejś alternatywy do wysokiej wody na Odrze. Widać aby ktoś tam łowił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi