Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli dalej tak będzie, tu i ówdzie popadywać - to rozważyłbym opcję zmiany terminu zlotu; woda może nie opaść do akceptowalnego dla większości zlotowiczów poziomu.

Tomek to jest sprytny. Nie chce mu się po krzakach (zabłoconych) chodzić ;)  a pisze o "większości zlotowiczów".

Woda na razie opada ale nie za szybko. Na zlocik nie ma presji - a powinna być chęć. Można przełożyć ale wakacje tuż tuż i trudno będzie się zebrać potem. Zlocik jest kameralny więc możemy elastycznie się domówić.

Proszę o info jakie poziom wody jest dla Was akceptowalny (wg stanu w Malczycach) -  obecnie to 545 cm.  W czwartek wieczorem ocenimy stan i kierunek zmian poziomu wody i ustalimy czy robimy zlocik czy też nie.

P.s. Ja i tak w weekend łowię bo po ciężkim tygodniu trzeba nieco odpocząć (tzn. zmęczyć się na rybach :))

Pozdro

Woda będzie na bank bardzo wysoka, ciągle rośnie i rosnąć będzie bo rośnie we wszystkich dopływach. Pogoda będzie ładna, ciepło, najwyżej popada odrobinę. Jak się teraz nie spotkamy to pewnie dopiero jesienią damy radę.

Reasumując, "trza mam do Lubiąża w te sobote" :D

Edytowane przez FidoAngel

Mietków wygląda kusząco - dzwoniłem 2-3 łódki by się znalazły z silnikami małymi (40 zł dzień) ale nie ma echosondy a pływanie po Mietkowie bez echa to liczenie na fuksa (jak rozumiem - znam zbiornik tylko ze słyszenia). Raczej nie pisałbym się bez echa na Mietków.

Przy tych warunkach w Lubiążu trzebaby było szukać kleni/bolków gdzieś na płyciznach przy trawach - jest to wykonalne ale konieczne spodniobuty (ja mam ale nie wiem czy wszyscy).

Dedo napisz słówko może o tym czy dałoby się przy tym stanie wody łowić na starorzeczu (nigdy tam nie łowiłem ale wiem że istnieje).

Edytowane przez analityk

Miło było zobaczyć zwiększoną aktywność znajomych - wszyscy żyją i czytają. Pora na decyzję. :rolleyes: a więc ...

Szósty Wielki Zlot wrocławskich jerkbaitłowców odbędzie się 29.06.2013 !

Do tego czasu na pewno przybędzie sponsorów, ubędzie wody i ryby nieco podrosną :)

Pogodynka niespodziewanie wskazuje na dalszy wzrost stanu wody, Fido nie przywiezie piwa, my ludzie rzeki a nie zaporówek. Dzięki Dedo za zdjęcia.

Ponownie zapraszam i liczę że frekwencja (pomimo początku wakacji- a może dlatego) będzie większa niż byłaby w najbliższą sobotę.

Pozdro

Panowie macie jakieś informacje nt. stawów obok ulicy Stabłowickiej lub Koszykarskiej ?

Pracuję tuż obok stawu na Stabłowickiej. Sprecyzuj co Cię interesuje, bo jak na razie to mogę powiedzieć tylko tyle, że te stawy są tam nadal. ;)