Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, przypominam o Zlocie wrocławskich jerkbaitłowców w najbliższą sobotę 29.06

Tradycyjnie spotykamy się 7:30ci (pod mostem w Lubiążu) - potem wędkowanie do 14:30ci - następnie ognisko (własny prowiant i napoje) i wręczymy upominki od sponsorów tj. http://www.predator-fishing.pl/ i sklep wędkarski PIRANIA (obok Marino). 

Ambitni łowią już od świtu w dzień Zlotu i przychodzą na zbiórkę - podwójnie Ambitni po ognisku łowią dalej do późnej nocy (a nawet rana). 

Upominki i dyplomy od sponsorów za największe ryby: kleń, jaź, boleń, sandacz, szczupak + najlepsze wędkarskie zdjęcie ze Zlotu.

Jeżeli ktoś z nowych zamierza zaszczycić nas obecnością i potrzebuje dodatkowych informacji to proszę pytać.

Zapraszam.

P.S. przydałoby się ustalić liczbę uczestników - Kto będzie?

Chłopaki zabierzcie chyba tylko kufle  :huh:

Po cichu się zastanawiam, czy nie poprosić o przyjęcie do waszego zacnego grona ale chciałbym też połowić a z tego co widzę za oknem to wygląda to nieciekawie, patrzę właśnie na Ślęzę i wygląda jak Nil, z Odrą musi być podobnie...

Pogoda płata nam figle - to fakt. Na razie w Malczycach jest 424 cm - wg mojej oceny do 450 cm można spokojnie (dość) łowić bo główki są pozalewane jedynie gdzieś do połowy długości. Przy poziomie 550 cm główki są generalnie pozalewane do nasady i to już jest wtedy ciężko.

Swoją drogą coś się pozmieniało (mam wrażenie że kiedyś dwudniowy deszcz nie powodował tak gwałtownych zmian w poziomie wody).

Porcja danych. Hydrologiem to ja nie jestem ale mam nieco danych. Poprzedni szczytem fali na Odrze w Brzegu Dolnym na 628 cm w dniu 16.06 został poprzedzony szczytem na Nysie kłodzkiej w dniu 13.06 na poziomie 588 cm (3 dni wcześniej). Teraz poziom na Nysie jest tylko na 421 cm i już spada. Jeżeli schemat się powtórzy to szczyt fali będzie w Brzegu za 3 dni ale będzie znacznie niższy niż poprzedni. Kolega wyżej napisał że tak wysokiego stanu na Bystrzycy nie widział ostatnio ale dane pogodynki wskazują że wyższe stany były na Bystrzycy.

Podsumowując - zgaduję że woda będzie w sobotę wyższa niż dziś ale niższa niż w szczycie 2 tyg. temu - ile to będzie nie pokuszę się prognozować.   Tak czy inaczej woda będzie trudna – nieść będzie śmieci utrudniające spinningowanie :(  W niedziele pewno będzie już spadać.

Zdecydujemy w piątek. Proponuję tak: jeżeli można będzie oczekiwać że poziom wody będzie do max 500 cm – tj. jakieś 70 cm niżej niż z poprzedniego zdjęcia Dedo to łowimy – jak będzie wyżej to odpuścimy.   Możemy też przenieść  Zlot o jeden dzień na niedzielę ale może to nieco nadto zamieszania? Oczywiście słucham Waszych opinii.

• Like 1