Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nie chcę się wpie.....lać, ale czemu nie chcecie zorganizować Swojego zlotu powyżej Wrocławia? poziom wody nie jest tam straszny, a rybki spokojnie można połowić, szkoda, żeby Wasze chęci i starania poszły na marne  ;)

Pomysł pewno niezły ale nie padł na czas. Może nikt z tych co mieli ochotę na spotkanie nie zna tamtych rejonów (ja nie znam). Ja łowię (usiłuję) przy każdym stanie wody ale nie każdy lubi błoto i krzaki. Celem Zlotów jest miłe spotkanie w szerszym szerszym gronie. Z tego co widać  na wcześniejszych postach chętnych na spotkanie tym razem było wyjątkowo niewielu więc strata nie taka wielka. My możemy umówić się na rybki tak czy inaczej. Z Fido też pewno w końcu uda nam się umówić na wspólne wędkowanie.

Edytowane przez analityk

Nie przesadzaj, informacje dotyczyły właśnie tego co słychać nad wodą i były pomocne wszystkim, nie tylko tym którzy chcieli się akurat spotkać. Po prostu sytuacja związana ze stanem wody, zmieniała się dość dynamicznie stąd tyle postów w tym temacie... Ale jeśli interesuje cię co słychać na rybach to jutro dam znak sygnał co słychać w Nysie na Głębinowie... Nie wiem co prawda czy można to nazwać "okolicami Wrocławia"  ale zakładam, że 1,5 h jazdy autem mogę pod to podciągnąć...

amalker :) 1,5h od Wroca to jest Jelenia Góra :) więc pisząc o Pilchowicach i Bobrze też mamy zamieszczać takie wpisy :)?

jakubwr, tez jestem rozdrażniony, że mi ryby nie biorą, ale takie wpisy możesz sobie darować :)... jakby pogoda była lepsza to zrobiłoby się zdecydowanie więcej niż 5 gości. Mi się nie chciało jechać 100km w jedną stronę tylko po to, żeby zobaczyć, ze Odra jest na tyle wysoka, że łowić się nie da.

Żeby nie było nie na temat to byłem wczoraj na Odrze powyżej Wrocławia i też nic nie złowiłem... dzisiaj też idę.

Nad wodą..? Ryba bierze!

attachicon.gifSAM_3692.JPG

Tomek, Następnym razem jak Cię spotkam nad wodą to nic innego nie będę robił tylko podglądał jak ty to robisz :). Szacun.

Ja wczoraj miałem w zasięgu rzutu dwie ryby - grubego bolka w klatce i grubego klenia (prawdopodobnie) przy krzaczku na opasce - zaliczyłem dwa wyjścia i dwa puknięcia od każdej z ryb ale żadna porządnie nie zagryzła - czasami po prostu nie mam na nie sposobu. Z pewnością kilkanaście razy widziały niemal cały przegląd mojego pudełka ale nic im się nie spodobało. Stale mnie to zadziwia jak one to robią że są tak wybredne.

Edytowane przez analityk

Witam Kolegów

Ja w innym temacie, który mnie dzisiaj zbulwersował.

Udałem się na kanał Odry przy jednostce Policji (Kozanów) Testowałem woblery. Ileż nasłuchałem się bluźnierstw i usłyszałem "rzucanie mięsa" :angry:  O co chodzi !?

To wszystko dotyczy Koła PZW "KARAŚ", który jak usłyszałem w ub. sobotę zorganizował dla swoich członków zawody.

"Zorganizował"? - nie skrzyknął i odbyły się, i co: ryby rzekomo brały jak szalone. Każdy "walił" do siatek białoryb, bez względu na wymiar! Na koniec wszystko wyrzucono do wody, a w niedzielę pas brzegowy na dł. ok. 50m pokryty był martwymi rybkami.

A co na łowisku?  SYF!, BRUD!

To była taka organizacja i porządek :angry: !

Dlaczego jesteśmy zmuszani do wysłuchiwania czegoś takiego? Dlaczego trzymając się regulaminu zmuszani jesteśmy do robienia za naszych niechlujnych kolegów wędkarzy - porządków na łowisku!?

Wstyd dla Koła PZW KARAŚ !!! Wstyd Panie Prezesie !!! :ph34r: Wstyd !!!

Harjer

Edytowane przez Harjer