Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Wędkarzyk1 na odrze u Ciebie też trafiaja sie jeszcze nie wytarte troche ich ostatnio przerzuciłem i kilka sie lało...

A ogółem w tym roku wszystko sie przesunęło i w zasadzie wszędzie jeszcze zdarzają się niewytarte

Mi się jeszcze nie trafił :) w Oderce choć może to dlatego ze te większe chyba mnie nie lubią :lol: .

Ale usilnie pracuję na to aby to zmienić dziś pięćdziesiąta piąta data w rejestrze :lol: a szczerze się przyznam ze parę razy nie miałem długopisu :D :D :D .

Pozdro z Oławy .

Ps . Michał daj znać jak wybierasz się w moje strony chętnie podpatrzyłbym cię w boju  ^_^ . No i może jakiegoś mullet fisha bym wyżydził :D .

Edytowane przez wedkarzyk1

Z małym opóźnieniem;

Jacek wielkie Gratulacje ekstra Bolo, cała radość wymalowana na zdjęciu i chyba kac póścił ;)

U mnie wczoraj troche okonia i jeden bolesław 60, trochę większy sdadł. Dziś może wieczorkiem wyskocze jak komary rozpędzą toważystwo.

Gratulacje również dla Michała Oleix, któremu kibicuję od czasu jak zobaczyłem jak całuje brzanę :lol:

pzdr

Zbyszku już raczej w tamte rejony nie bede sie zapuszczał w tym roku ciężkie łowisko trzeba sie nieźle nachodzić żeby się dowiedzieć na co i jak biorą rybki u Ciebie choć w tym roku odra pokazała że ryb jest tam całkiem sporo

po testach z pracą tak sie prezentuje mullet fish jak będą dokończone to napisze Ci to coś tam sie wymienimy :)

1h0x.jpgUploaded with ImageShack.com

Edytowane przez Oleix

Z małym opóźnieniem;

Jacek wielkie Gratulacje ekstra Bolo, cała radość wymalowana na zdjęciu i chyba kac póścił ;)

U mnie wczoraj troche okonia i jeden bolesław 60, trochę większy sdadł. Dziś może wieczorkiem wyskocze jak komary rozpędzą toważystwo.

Gratulacje również dla Michała Oleix, któremu kibicuję od czasu jak zobaczyłem jak całuje brzanę :lol:

pzdr

1. To chyba czekałeś aż mnie wygonią bo gościłem w Twojej okolicy - masakra z tymi komarami a do tego zakopałem się autem - kąpiel w błotku dla auta i dla mnie (okazał się że moje auto ma niższe zawieszenie niż ciągnik który wcześniej zrobił tam koleiny :(  ale potem inny ciągnik mnie wyciągnął :) ). Trzeba się umówić na wspólne wędkowanie Dedo.

2. Efekty miałem dosyć nietypowe 4 małe bolki (max 40 cm) +  jeden klenik (20 cm) + dwa okonie - miałem wrażenie  że małe ryby zajęły bolkowe miejscówki pod nieobecnosć wiekszych ryb. Dopiero o zmroku konkretny bolek 68 cm jeszcze padł.

3. Odradzam: w fishing-mart kupiłem ostatnio plecionkę sufix 832 0,18 mm (na promocji) - totalny szajs (pomimo dobrych informacji z netu że taka super i mocna) - na mojej wadze wykazuje mniej niż połowę nominalnej wytrzymałości (5/12 kg) a na zaczepach zachowuje się jak nitka  - nie rozumiem o co chodzi, Może ktoś ma jakiś namiar na kogoś kto sprzedaje mocne/niezleżałe plecionki?

Edytowane przez analityk

Plecionki sprawdzone i trwałe sprzedaje kolega @psulek czyli Paweł Sułek .

Bierz Strena i zapomnisz o problemach.

Jak pod bolka Stren 14lb i po kłopocie ewentualnie pod cięższe łowienie 20lb.

W dziale sprzedam masz jego wątek.

Pozdr Karol.

Edytowane przez Karol Krause

Wygląda bardzo obiecująco.

Ja dzisiaj spotkałem taką oto rodzinkę, darły się jak diabli :)

W tym miejscu to klasyk ;) Zawsze lubiły jakiegoś okonka wrzucić na ząb... ;) Zresztą małe kaczki też pływały zwykle wyjątkowo krótko...

P.S Widzę, że sajgon butelkowy tam jak zawsze... :wacko:

Pozdrówka

Kamil

Ładne, ładne ale rodzina norek amerykańskich jest w stanie wyjałowić kilometr rzeki, angole swego czasu wydali "świętą wojnę" tym szkodnikom, za zabicie nagroda była a może i jest. Na przybrzeżnych wyspach, parka norek, potrafiła kilka tysięcy ptaków na gniazdach wydusić. U nas, szczęśliwie, są jakby w odwrocie, przynajmniej na terenach poza miastem. Chyba się z wydrami nie lubią a  liski to nawet chyba je lubią zjeść.

Edytowane przez FidoAngel

Zbyszku już raczej w tamte rejony nie bede sie zapuszczał w tym roku ciężkie łowisko trzeba sie nieźle nachodzić żeby się dowiedzieć na co i jak biorą rybki u Ciebie choć w tym roku odra pokazała że ryb jest tam całkiem sporo

po testach z pracą tak sie prezentuje mullet fish jak będą dokończone to napisze Ci to coś tam sie wymienimy :)

1h0x.jpgUploaded with ImageShack.com

Bardzo obiecująco wygląda tak Kiełbikowato :D w poprzednich latach namierzyłem szeroką rynnę parę brzanek już wydrapałem ^_^ ale rzadko je nękam teraz będę miał nowy powód :D .

A Oławska Oderka trudna , ale ryby z niej silne i nieobliczalne . Dziś się o tym przekonałem spory bolek odstawił mi taki taniec ze żaden Tarpon by się nie powstydził :) .

Plecionki sprawdzone i trwałe sprzedaje kolega @psulek czyli Paweł Sułek .

Bierz Strena i zapomnisz o problemach.

Jak pod bolka Stren 14lb i po kłopocie ewentualnie pod cięższe łowienie 20lb.

W dziale sprzedam masz jego wątek.

Pozdr Karol.

Też mogę polecić Stren bobra trzymająca parametry plecionka nie jest tak popularna jak np.PP dzięki czemu rzadko podrabiana :) . Oprócz uniwersalnej Sonic warto przetestować Microfuse , jest powleczona czymś w rodzaju silikonu na początku dość sztywna i bielusia ale po dobrym dniu Odrzańskiej orki staje się miękka i nabiera koloru wody . U mnie ma bolkowe dożywocie ;) .

Piękne bestyjki i najwyraźniej nie bardzo bojaźliwe :lol: .

Ostatnio też widziałem 2 sztuki bobrujące pokrzywy.Poruszały się dosyć szybko około 2m od rzeki.Stałem nieruchomo.Gdy były już obok mnie jedna się zatrzymała i węszyła.Być może zaciekawił ją leżący podbierak "pachnący" jeszcze świeżo wyjętym kropkiem.Chwila zastanowienia i poczęstowałem gryzonia podeszwą.Był wrzask i śmierdzące spodnie :lol: Niestety krótki pościg zakończył się niepowodzeniem i futrzak wskoczył do rzeczki.Może gdyby była wykoszona łąka :ph34r: Z resztą bałem się,że mnie uwali przez gumiaka :wacko: To straszne ustrojstwo.Nic tak nie boli jak kawałek pstrągowego 50'taka :angry: Ktoś miał podobne przygody?

Moj kolega ma pod domem mały stawik  ;)

Zamarzył sobie by posiadać w nim rybki :) i zarybił go ok 500szt kroczka karpia.

Jakie było jego zdziwienie gdy postanowił pożną jesienią ubiegłego roku spościć wode i odłowić rybki :P

Pustynia totalna. :lol:  :lol:  :lol:

Nieopodal przepływa mały siurek w ,ktorym zadomowiły się norki amerykańskie (cała ferajna ok 20sztuk)

Cały teren wokoło usłany jest pozostałościami szkieletów wszelkiej maści ryb i ptactwa w tym domowego (kurki,gołąbki itp)

Tak więc napewno są to w pewnym stopniu szkodniki ;)

Nie nie miałem podobnych przygód bo nie pajam się kopaniem zwierząt.

Zastanawiałeś się kiedyś ile zwierzątek ucierpiało przez twój przemarsz brzegiem rzeki?Nie popadajmy w skrajności.

Pewnie łowisz w Odrze,na tak dużej rzece nie odczujesz z roku na rok ubytku w rybostanie.Może jakbyś zastał wyjałowioną rzeczkę w której rok wcześniej łowiłeś piękne ryby to zmieniłbyś stosunek do przyczyny takiego stanu.

Nie wspomnę o pustych stawach moich znajomych pomimo ogrodzeń i znacznej odległości od "źródła".Wiesz kiedy kiedy ostatnio widziałem piżmaka?4 lata temu.

Kiedyś moczary usłane były kopcami.Dobra nie ważne...

Nie jestem psycholem.Każde zwierze ma swoje miejsce w ekosystemie ale nie obcy gatunek,który dołoży cegiełkę czy dwie do zniszczenia go nie powinien.

Bezsilność ma różne oblicza...

No to ja może z innej beczki tak dla rozluznienia tematu wczorajszy bolesław na koguta przy sandaczowaniu a tylko chciałem zamoczyc piórka taki około 65 może trche plus a dzisiaj drugi przy paprochowaniu za okonkiem na Widawie taki mały rekonesans sobie urzadziłem (Wkllejaneczka do 10 g i okonki dzłubie az tu nagle usiadł bolen ku mojemu zdziweiniu to on mnie zabrał na spacer i 50 metrów w dół a nie ja jego ,ale chyba warto było ).A tak przy okazji norek na widawie tez pływa cała Familiada .Zawsze robie z nia zawody w poowie okoni tylko że zawsze wracam na ttarczy :(

post-52333-0-22321700-1373919417_thumb.jpg

post-52333-0-93084500-1373919451_thumb.jpg

A i mam pytanie jak zamoczyłem pudełko z gumami i zrobiły sie takie blade jest jakis sposób by powrócił pierwotny kolor .Skoda by było wyrzucic około 200 paprochów :(

Też tak właśnie miałem ostatnio po powrocie z Turawy. Myślałem że to od tej "korzennej" wody bo tu we Wro nigdy wcześniej nie robiły się takie mętne(blade). Wystawiłem na balkon do słońca i po kilkudziesięciu minutach było git:) pozdro...