analityk Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 oj potrwa ta przebudowa jeszcze - 2 lata.http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,14287337,Lamia_przepisy__zeby_zdazyc_z_budowa_walow_nad_Odra.html#LokWrocTxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Niestety, całe Maślice do bani - błoto, hałas i wycięte wszystkie drzewa ..... jedyna szansa na jakiekolwiek łapanie w tej części Wrocławia to Janówek i Odra poniżej ..... na razie biorą okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 poniżej wysypiska jest jeszcze troche główek i tam coś sie dzieje klenie,jazie i bolki jeszcze żwawo chasają i biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 owszem, ale tłok tam taki, że jednak wolę Janówek ..... w weekend na Praczach / Maslicach nawet nie ma co marzyć o wolnej główce, wszędzie siedzą panowie z gruntówkami .... i samochodami pełnymi dzieci, żon i sąsiadów z żonami .... jest piwo, muzyka (z samochodów) i śpiew ....... prawie jak na Prężycach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) A właśnie . Czy na janówek powyżej oczyszczalni da się dojechać tą drogą wzdłuż Odry ? Tak żeby wyjechać na mostek na wylocie wody z oczyszczalni ? Edytowane 19 Lipca 2013 przez Plecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 dziś wieje niemiłosiernie...właśnie wróciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 .... raczej nie, po drodze masz budowę i zamykaną bramę .... trzeba się przez las przedzierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Właśnie wróciłem od lekarza bo mnie w środę kleszcz ugryzł, już nie żyje, drań jeden, ale zostawił pamiątkę: BORELIOZA !W okolicy ujścia Widawy złapałem paskudztwo wiec koledzy, nie lekce sobie ważcie sprawy szczepienia. To już nie legendarna choroba statystycznie trudniejsza do złapania niż trafienie szóstki w totolotka ale realne zagrożenia dla nas wędkarzy i innych miłośników przyrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 W środę Cię ukąsił a dziś juz lekarz wie że bolerioza? Żeby jednoznacznie stwierdzić trzeba wykonać testy pobrac próbki , samo badanie trwa kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 .... kleszcz rozumiem, ale dlaczego uśmierciłeś lekarza? ..... i skąd wiesz, że był draniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 .... kleszcz rozumiem, ale dlaczego uśmierciłeś lekarza? ..... i skąd wiesz, że był draniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Fido miałeś rumień? to 100% objaw borelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Fido, broń się! - nie będą nam tu kleszcze stylu życia kształtowały, dranie, pasożyty i cicho skradające się tchórzliwe skrytokąsacze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Mam to gdzieś, właśnie wróciłem z nad Odry, po takich gęstwinach łaziłem, że całe stada po mnie łaziły w tę i z powrotem. I raczej mnie martwi, że sandacze gdzieś na amen przepadły a nie na co i kiedy umrę No i jak powiedziała Pani Doktor, nie muszę się już szczepić bo.......za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) no i tak trzymać - też miałem ostatnio jednego (spodniobuty mnie nie ochroniły a myślałem ze to ich ważna, dodatkowa ważna zaleta) Ja byłem przez weekend u rodzinki w dole rzeki - kilka bolków i kleników padło (wszystko jednak nieduże). Edytowane 21 Lipca 2013 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Dziś na zimowisku barek -szczupak 62cm jako przyłów, zdjęcie niezgodne z reg. było też kilka okoni. All free Dla mnie jak na fakt, że na zimowisku bardzo dawno nic nie złapałem wypad udanyMam pytanie-jak daleko od strony wysypiska są prowadzone prace na brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebril Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) Chyba rumień może pojawić się dość szybko.. A na borelioze nie ma szczepienia, można się zaszczepić jedynie przed kleszczowym zapaleniem mózgu. Wbrew pozorom borelioza jest niestety bardzo powszechna, nie jest to mit bo sam znam co najmniej kilka osób, które borykają się ze skutkami. Nie jest to śmiertelna choroba, ale mocno uprzykrza życie. @ analityk, jeśli spodniobuty ubierałeś nad wodą to mógł wtedy się dostać do środka.Myślę że już wodery zapewniają wystarczającą ochronę od pasa w dół, pod warunkiem ze spodnie przylegają na brzuchu. Kleszcz przed ugryzieniem potrafi sporo przejść zanim wybierze miejsce do ukąszenia. Jakiś czas temu ugryzł mnie drań w tyłek, a jedyna możliwa droga wiodła przez nogawkę, wyjątkowo byłem wtedy w zwyklych butach. @ robert Od strony wysypiska jeden zakręt przed górką, są tam takie długie płytkie główki, do tego miejsca dojechały koparki. Niżej już tylko na wysokości oczyszczalni, ale tam tylko na tym placu. Edytowane 22 Lipca 2013 przez Nebril Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/951628,odra-i-widawa-to-magazyny-bomb-niewybuchy-wyrzucano-do-rzek-w-czasach-ii-wojny-swiatowej,id,t.html ...ciekawe ilu lowiacych na miejscowce pod mostem przedreptalo po tym niewypale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Wpuścili tęczaka do zeżarcia to go wyżarli w 2 dni.Nie wiem, nie byłem - słyszałem. To zapewne moje koło PZW ASTRA ... , które ma ten zbiornik pod opieką.Żenujące to jest jak pomyślę na co idą moje składki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Slavo - jak tam jeziorko się spisało? Czy były duże okonki/szczupaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak44 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 jesne że to astra Sławku !! AVE ZIBI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/951628,odra-i-widawa-to-magazyny-bomb-niewybuchy-wyrzucano-do-rzek-w-czasach-ii-wojny-swiatowej,id,t.html ...ciekawe ilu lowiacych na miejscowce pod mostem przedreptalo po tym niewypale Ja napewno nawet na jednym filmie biegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 na Widawie granat kiedyś znalazłem,zadzwoniłem po policję (przyjechali a jakże) nawet go zabrali..... by na drugim moście kilka km dalej na powrót do Widawy wywalić... ale to było z 15 lat wstecz,teraz pewnie po saperów by zadzwonili.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 a ja tam kanał w każda strone przedeptałem - ciekawe na ilu petardach stalem Danek ps. jak skończa to na rolkach na kanał będę jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Dzisiaj pomimo spiekoty w samo południe wybrałem się nad Odrę ..... byłem przekonany, że w taką pogodę wszystko śpi, a tymczasem w ciągu godziny wyciągnąłem sześć okoni ..... takie w granicach 25 -30 cm .... i co ciekawe zamiast brać na woblerki, czy malutkie blaszki preferowały rozmiar "3" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi