Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów,

Własnie przeprowadziłem się do Wrocławia z Krakowa.

Może ktoś doradzi gdzie można połowić?

Nie mam opłaconej karty wędkarskiej, więc proszę również o info odnośnie fajnego koła, ewentualnie licencji..

Pozdrawiam

Witamy "Nowego" :)

Opłaty możesz wnieść w siedzibie zarządu okręgu na ul. Kazimierza Wielkiego lub w dowolnym Kole PZW.

Trudno doradzać jakieś konkretne. Są ich dziesiątki w tym kilka na miejscu pod adresem jw.

A gdzie łowić?   Jest gdzie :) Wody we Wrocławiu nie brakuje :)

Przeczytaj ten wątek, a jak będziesz potrzebował wyjaśnień nazw miejscówek - pisz. Pomożemy :)

Slavo

Niedzielne Szczescie malinowy predator na 35g główce szurany po dnie .86 cm z pozdrowieniami dla wszystkich  szukajacych sandacza w Odrze otóz wazna wiadomosc jest do znalezienia . Szczególne pozdrowienia dla FidoAngel  p.Dareczku prosze zostawić "kaczki "w spokoju ruszac nad Oderke w poszukiwaniu tego czego nie moglismy znalesc przez około miesiąc temu pukając zrywając i płaacząć wracając o kiju

post-52333-0-39398500-1378157070_thumb.jpg

• Like 3

Tomaszka, gratki za kolejnego pieknego sandasia, dobrałeś sie im do tyłka i może ja też coś pomyślę o Odrze choć jestem jakby to powiedzieć lekko rozbity  ;)  Ostatnio kolega, skubaniec, pod moją nieobecność bo gości miałem, 6 kaczorów nauczył po brzegu chodzić w tym trzy powyżej metra!!!

Niedzielne Szczescie malinowy predator na 35g główce szurany po dnie .86 cm z pozdrowieniami dla wszystkich  szukajacych sandacza w Odrze otóz wazna wiadomosc jest do znalezienia . Szczególne pozdrowienia dla FidoAngel  p.Dareczku prosze zostawić "kaczki "w spokoju ruszac nad Oderke w poszukiwaniu tego czego nie moglismy znalesc przez około miesiąc temu pukając zrywając i płaacząć wracając o kiju

To już piękny zander. Gratki.

Edytowane przez tadekb

Witam Wszystkich.

Wróciłem właśnie z nieudanej wyprawy poglądowej mianowicie chciałem obejrzeć sobie kawałek rzeki tutaj koło Siechnic czy to Oławka czy Odra jadąc drogą na Wojnów przejeżdżając przy tych właśnie rzekach nie znalazłem zjazdu nad nie jeśli ktoś wie jak tam się dostać to proszę o pomoc widzę, że tam wędkarze siedzą ale jak tam dojechać?

Jadąc obwodnicą nie znajdziesz "oficjalnego" zjazdu nad rzekę. Wszędzie są zakazy skrętu, jedynie dla obsługi. Możesz  na wysokości Blizanowic zjechać, zostawić auto i te 300metrów z buta. Albo złamać przepis ...

• Like 1

Pięknie Tomek,

takie wielkie sandacze nad naszą Odrą to wyjątkowa rzadkość.

Gratulacje !!!

Jak Ty robisz te fotki???  Masz ze sobą prywatnego fotografa czy jakoś inaczej rzeźbisz w stylu samowyzwalacz itp.?

Slavo

Edytowane przez Slavobeer

tomaszka, bardzo pozytywnie nas tutaj zaskakujesz w tym sezonie, piekne, wypracowane sandacze, nie odpuszczasz, a to jest najważniejsze. My sobie żartujemy z tymi fotkami, ale z 2 strony szkoda, żeby przyzwoicie nie uwiecznić takich ładnych rybek. To tak jakbyś nie miał dla nich szacunku hehehe i dla kolegow  z forum, którzy śledza Twoje poczynania. A najlepsze to było to zdjęcie z rybą  koło mieta z otwartym bagażnikiem  :lol:

Witam wie ktos moze gdzie w okolicach maslic,pracz odrzanskich dojade do wody autem?Chodzi dokladniej o zwodowanie gumy,bo jak sobie pomysle zeby caly ten mandziur przez laki i pola wlec to h...mnie strzela.Przed tymi wszystkimi "wykopaliskami" wiedzialem gdzie co i jak a teraz same zakazy i szlabany,niemowiac o koleinach jakie porobil ciezki sprzet...pzdr

Witam wie ktos moze gdzie w okolicach maslic,pracz odrzanskich dojade do wody autem?Chodzi dokladniej o zwodowanie gumy,bo jak sobie pomysle zeby caly ten mandziur przez laki i pola wlec to h...mnie strzela.Przed tymi wszystkimi "wykopaliskami" wiedzialem gdzie co i jak a teraz same zakazy i szlabany,niemowiac o koleinach jakie porobil ciezki sprzet...pzdr

Witam wie ktos moze gdzie w okolicach maslic,pracz odrzanskich dojade do wody autem?Chodzi dokladniej o zwodowanie gumy,bo jak sobie pomysle zeby caly ten mandziur przez laki i pola wlec to h...mnie strzela.Przed tymi wszystkimi "wykopaliskami" wiedzialem gdzie co i jak a teraz same zakazy i szlabany,niemowiac o koleinach jakie porobil ciezki sprzet...ewentualnie moze gdzies powyzej Janowka

Witam Wrocławiaków. Mam zamiar jutro wybrać się nad wodę na spinning będzie to mój pierwszy wypad nad wrocławskie rzeki dlatego też jeśli byliby chętni aby wybrać się ze mną na chillout'owy wypad spinningowy to bardzo zapraszam, przydałaby mi się pomoc tutejszego spinningisty abym mógł trochę poznać wodę. ZAPRASZAM.  

PILNE. Proszę o namiar miejcówki spinningowej jak dojechać i gdzie we Wrocławiu. Bo siedzę od wczoraj i nie wiem gdzie mam jechać a weekend leci :/

1. Rędzin , prawy brzeg , 3 główka od lewej , patrz w strone słońca i próbuj na gumy sumy, bolenie.

2. Osobowice lewy brzeg za koparką skręcasz w lewo idziesz 125 metrów, mijasz żula z gruntówkami i masz dół z sandaczami

3. Kozanów, gdzie nie staniesz klenie i jazie, pamiętaj koniecznie o stalce bo tam metrowe szczupce się kręcą. Trochę robią zamieszania więc z tymi kleniami nie zawsze wychodzi.

4. Jak nic nie uda Ci się złowić na 3 powyższych miejscówkach to idź na drugie barki, weź Piasta i też będzie pięknie ! :P

Wiem z autopsji, a tam okonie jak słonie !

Połamania !

• Like 5