Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem dzis kolo 10 na odcinku bartoszowice - kladka zwierzyniecka 3 klenie takie ok. 25cm kilka okoni 20cm i szczupaczek 20cm za jakiesz 30min mam zamiar jeszcze gdzies ruszyc zastanawiam sie gdzie jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam.

1. Rędzin , prawy brzeg , 3 główka od lewej , patrz w strone słońca i próbuj na gumy sumy, bolenie.

2. Osobowice lewy brzeg za koparką skręcasz w lewo idziesz 125 metrów, mijasz żula z gruntówkami i masz dół z sandaczami

3. Kozanów, gdzie nie staniesz klenie i jazie, pamiętaj koniecznie o stalce bo tam metrowe szczupce się kręcą. Trochę robią zamieszania więc z tymi kleniami nie zawsze wychodzi.

4. Jak nic nie uda Ci się złowić na 3 powyższych miejscówkach to idź na drugie barki, weź Piasta i też będzie pięknie ! :P

Wiem z autopsji, a tam okonie jak słonie !

Połamania !

dzieki za miejscówki browar by się zdał tyle, że ja samochodem chcę podjechać :P

Bylem dzis kolo 10 na odcinku bartoszowice - kladka zwierzyniecka 3 klenie takie ok. 25cm kilka okoni 20cm i szczupaczek 20cm za jakiesz 30min mam zamiar jeszcze gdzies ruszyc zastanawiam sie gdzie jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam.

dzieki za miejscówki browar by się zdał tyle, że ja samochodem chcę podjechać :P

WSPANIAŁY CZŁEK !!!!  :lol:  :lol:  :lol:

No i cóż byłem w tym samym miejscu ale bliżej jazu niestety bolki szalały ale mojego Spirita nic nie skubnęło na Championa klenik też nie skubnął w ogóle wypad można nazwać "Wieczorne bezrybie". Jutro Krokodyl na tym odcinku chce zawody robić jestem ciekaw jak wypalą.

a tak przy okazji co ze zlotem????

1. Jak miał być to będzie. Wstępnie podawana data 15.09 jest nieco zagrożona (w poniedziałek ją potwierdzę lub podam inną datę).

2. Dziś bolki były cwane i omijały moje wabiki - dobrze, że nie najmniejszy, kolczasty zapozował do zdjęcia.

post-46084-0-45790100-1378590982_thumb.jpg

Edytowane przez analityk

1. Jak miał być to będzie. Wstępnie podawana data 15.09 jest nieco zagrożona (w poniedziałek ją potwierdzę lub podam inną datę).

2. Dziś bolki były cwane i omijały moje wabiki - dobrze, że nie najmniejszy, kolczasty zapozował do zdjęcia.

attachicon.gifSAM_1722.JPG

Ło Jezusie i Maryjo z dzieciątkiem co się w grudniu znowu urodzi, wszyscy razem wzięci !!!! :o

Ależ psisko wielgachne.

Piękny Jacku, GRATULACJE !!!

Slavo

Dziś ruszam na przeciwległy brzeg opatowicka-miedzyrzecka zobaczym plan: kleń boleń co będzie zobaczymy. Chętnych zapraszam, no stress najważniejszy klimat a ryby hmmm to drugi plan.pzdr połamania

No to życzę powodzenia w tych nieprzebytych chaszczach, które się pojawią za miejscówkami obleganymi przez grunciarzy.

Kiedyś klenie stały w okolicach cypla i w stroną śluzy przy samym brzegu. Czy dalej są? - nie wiem....

To raczej nie jest odcinek kleniowo-boleniowy. Skup się na tych co ci Kolega wcześniej podpowiedział, poznaj je przy różnych stanach wody.

Po jednej wizycie, uwierz mi, nigdy nie poznasz miejscówki, a już tym bardziej nigdy po takiej jednorazowej wizycie nie wysnuwaj wniosków co do jej rybności itp. itd.

Odra jest nieprzewidywalna na miejskich odcinkach, nie ma reguł, zasad.

I to jest w sumie piękne, bo nigdy nie wiadomo z czym przyjdzie "walczyć".

Slavo

Panowie,

Jest dobrze. Pogoda zapowiada się wyśmienicie (ryby jeszcze jakieś są :) ) więc Zlot wrocławskich jerkbaitłowców odbędzie się w najbliższą niedzielę 15.09.2013.

Tradycyjnie spotykamy się 7:30ci (pod mostem w Lubiążu) - potem wędkowanie do 14:30ci - następnie najważniejszy punkt dnia czyli OGNISKO (własny prowiant i napoje).

Mamy upominki od sponsorów tj. http://www.predator-fishing.pl/ i sklep wędkarski PIRANIA (obok Marino). 

Ambitni łowią już od świtu w dzień Zlotu i przychodzą na zbiórkę - podwójnie Ambitni po ognisku łowią dalej do późnej nocy (a nawet rana).  Ryby złowione przed zbiórką (i sfotografowane) zaliczamy do wyników Zlotu.

Upominki od sponsorów za największe ryby: kleń, jaź, boleń, sandacz, szczupak + najlepsze wędkarskie zdjęcie za Zlotu.

Jeżeli ktoś z nowych zamierza zaszczycić nas obecnością i potrzebuje dodatkowych informacji to proszę pytać.

Zapraszam. Kto przyjedzie?

1. Analityk,
  2. MichałR,
  3. ?

PS. spotkanie się odbędzie niezależnie od frekwencji.

Gratuluję Jacku, niezły ubaw, widzę mieliście z tym zębaczem ;)

ja od 2 tyg na głodzie i ciężko z terminami u mnie. pzdr

To rybka z Twojej okolicy - namierzyliśmy tam ostatnio jedną małą dziurę w której zdarzają się jeszcze sandałki (chyba dziadek co tam zawsze łowił przestał miejscówką odwiedzać). Znajdź w niedzielę czas na ognisko to sobie pogadamy.

To rybka z Twojej okolicy - namierzyliśmy tam ostatnio jedną małą dziurę w której zdarzają się jeszcze sandałki (chyba dziadek co tam zawsze łowił przestał miejscówką odwiedzać). Znajdź w niedzielę czas na ognisko to sobie pogadamy.

Tak myślałem. Tak tego dziadka już nie widuję. Niestety mam weekend w pracy i to ponad 400 km od miejsca zbiórki. Wrócę w niedzielę w nocy, może ktoś jeszcze będzie (FIDO?) :D . Szkoda bo baardzo czekałem na to spodkanie. Życzę miłej zabawy nie tylko przy ognisku. Do zobaczenia w październiku nad wodą.

Panowie trzeba bardziej zawalczyć o wolny czas i pogodę - następny zlot za rok.

Tomek K o pogodę walcz ale się nie bój (mamy dach nad głową i nad ogniskiem) a ja mogę chodzić nad rzeką za Tobą z parasolem (w końcu się czegoś nauczę :) )

Pięknie, kur** pięknie! Będę, ale u teściów na rocznicy ślubu :)... zaczynam sie zastanawać czy te zloty są zawsze w takim terminie, żeby mi nie pasowało :).

Połamania chłopaki :).

Sorki Panowie ale w tą niedzielę nie dam rady ... polamania i smacznego ( kurcze piwko made in Fido... żal ściska) pozdro mo-chu

Będę jak będzie pogoda (ładna pogoda). :)

Dodaje mistrza Drago (jego ubiegłoroczny max sandaczyk zagryzł nietypową główkę marki Predatorfishing - miał 8kę z przodu).

1. Analityk,
  2. MichałR,
  3. Fido,
  4. Tomaszka03,
  5. sponsor też się zapowiada,
  6. TomaszK  - o ile nie przestraszy się pogody ;)
  7. Drago,
  8.  ....kto jeszcze ?
  9. ?
  • Like 1

..... a ja po prośbie, właśnie zgubiłem w jakichś krzakach okulary ...... i mam kłopot. Wie ktoś, gdzie we Wrocławiu w stacjonarnym sklepie można kupić jakieś dobre (w cenie do 200 zł) okulary z polaryzacją (Brenda, Uvex, Arctica)? Wszelkiej maści optycy raczej odpadają, chodzi mi o "zwyczajny" sklep sportowy, gdzie byłby w miarę duży wybór.

... za odpowiedź z góry dziekuję :)