bilox Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Bylem dzis kolo 10 na odcinku bartoszowice - kladka zwierzyniecka 3 klenie takie ok. 25cm kilka okoni 20cm i szczupaczek 20cm za jakiesz 30min mam zamiar jeszcze gdzies ruszyc zastanawiam sie gdzie jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam. 1. Rędzin , prawy brzeg , 3 główka od lewej , patrz w strone słońca i próbuj na gumy sumy, bolenie.2. Osobowice lewy brzeg za koparką skręcasz w lewo idziesz 125 metrów, mijasz żula z gruntówkami i masz dół z sandaczami3. Kozanów, gdzie nie staniesz klenie i jazie, pamiętaj koniecznie o stalce bo tam metrowe szczupce się kręcą. Trochę robią zamieszania więc z tymi kleniami nie zawsze wychodzi.4. Jak nic nie uda Ci się złowić na 3 powyższych miejscówkach to idź na drugie barki, weź Piasta i też będzie pięknie ! Wiem z autopsji, a tam okonie jak słonie !Połamania !dzieki za miejscówki browar by się zdał tyle, że ja samochodem chcę podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Bylem dzis kolo 10 na odcinku bartoszowice - kladka zwierzyniecka 3 klenie takie ok. 25cm kilka okoni 20cm i szczupaczek 20cm za jakiesz 30min mam zamiar jeszcze gdzies ruszyc zastanawiam sie gdzie jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam. dzieki za miejscówki browar by się zdał tyle, że ja samochodem chcę podjechać WSPANIAŁY CZŁEK !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 No i cóż byłem w tym samym miejscu ale bliżej jazu niestety bolki szalały ale mojego Spirita nic nie skubnęło na Championa klenik też nie skubnął w ogóle wypad można nazwać "Wieczorne bezrybie". Jutro Krokodyl na tym odcinku chce zawody robić jestem ciekaw jak wypalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 (edytowane) a tak przy okazji co ze zlotem???? 1. Jak miał być to będzie. Wstępnie podawana data 15.09 jest nieco zagrożona (w poniedziałek ją potwierdzę lub podam inną datę).2. Dziś bolki były cwane i omijały moje wabiki - dobrze, że nie najmniejszy, kolczasty zapozował do zdjęcia. Edytowane 8 Września 2013 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Fajny zedzik Jacku. Fantom'owy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Dziś ruszam na przeciwległy brzeg opatowicka-miedzyrzecka zobaczym plan: kleń boleń co będzie zobaczymy. Chętnych zapraszam, no stress najważniejszy klimat a ryby hmmm to drugi plan.pzdr połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Fajny zedzik Jacku. Fantom'owy?to była guma RH (przeznaczona dla bolenia), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 1. Jak miał być to będzie. Wstępnie podawana data 15.09 jest nieco zagrożona (w poniedziałek ją potwierdzę lub podam inną datę).2. Dziś bolki były cwane i omijały moje wabiki - dobrze, że nie najmniejszy, kolczasty zapozował do zdjęcia.SAM_1722.JPG Ło Jezusie i Maryjo z dzieciątkiem co się w grudniu znowu urodzi, wszyscy razem wzięci !!!! Ależ psisko wielgachne. Piękny Jacku, GRATULACJE !!! Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Dziś ruszam na przeciwległy brzeg opatowicka-miedzyrzecka zobaczym plan: kleń boleń co będzie zobaczymy. Chętnych zapraszam, no stress najważniejszy klimat a ryby hmmm to drugi plan.pzdr połamania No to życzę powodzenia w tych nieprzebytych chaszczach, które się pojawią za miejscówkami obleganymi przez grunciarzy.Kiedyś klenie stały w okolicach cypla i w stroną śluzy przy samym brzegu. Czy dalej są? - nie wiem....To raczej nie jest odcinek kleniowo-boleniowy. Skup się na tych co ci Kolega wcześniej podpowiedział, poznaj je przy różnych stanach wody.Po jednej wizycie, uwierz mi, nigdy nie poznasz miejscówki, a już tym bardziej nigdy po takiej jednorazowej wizycie nie wysnuwaj wniosków co do jej rybności itp. itd.Odra jest nieprzewidywalna na miejskich odcinkach, nie ma reguł, zasad. I to jest w sumie piękne, bo nigdy nie wiadomo z czym przyjdzie "walczyć". Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Niezle ładny zander wielkie graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Gratuluję Jacku, niezły ubaw, widzę mieliście z tym zębaczem ja od 2 tyg na głodzie i ciężko z terminami u mnie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Panowie,Jest dobrze. Pogoda zapowiada się wyśmienicie (ryby jeszcze jakieś są ) więc Zlot wrocławskich jerkbaitłowców odbędzie się w najbliższą niedzielę 15.09.2013. Tradycyjnie spotykamy się 7:30ci (pod mostem w Lubiążu) - potem wędkowanie do 14:30ci - następnie najważniejszy punkt dnia czyli OGNISKO (własny prowiant i napoje).Mamy upominki od sponsorów tj. http://www.predator-fishing.pl/ i sklep wędkarski PIRANIA (obok Marino). Ambitni łowią już od świtu w dzień Zlotu i przychodzą na zbiórkę - podwójnie Ambitni po ognisku łowią dalej do późnej nocy (a nawet rana). Ryby złowione przed zbiórką (i sfotografowane) zaliczamy do wyników Zlotu. Upominki od sponsorów za największe ryby: kleń, jaź, boleń, sandacz, szczupak + najlepsze wędkarskie zdjęcie za Zlotu. Jeżeli ktoś z nowych zamierza zaszczycić nas obecnością i potrzebuje dodatkowych informacji to proszę pytać. Zapraszam. Kto przyjedzie?Analityk, MichałR, ?PS. spotkanie się odbędzie niezależnie od frekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Gratuluję Jacku, niezły ubaw, widzę mieliście z tym zębaczem ja od 2 tyg na głodzie i ciężko z terminami u mnie. pzdr To rybka z Twojej okolicy - namierzyliśmy tam ostatnio jedną małą dziurę w której zdarzają się jeszcze sandałki (chyba dziadek co tam zawsze łowił przestał miejscówką odwiedzać). Znajdź w niedzielę czas na ognisko to sobie pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Zapraszam. Kto przyjedzie?Analityk, MichałR, Fido ? Będzie ktoś od soboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 ja tez sie pisze trzeba pokuc troszkęzanderkow zeby p Jacek nie wstawił juz takich fotek jak kilka posłów wczesniej:) haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 To rybka z Twojej okolicy - namierzyliśmy tam ostatnio jedną małą dziurę w której zdarzają się jeszcze sandałki (chyba dziadek co tam zawsze łowił przestał miejscówką odwiedzać). Znajdź w niedzielę czas na ognisko to sobie pogadamy. Tak myślałem. Tak tego dziadka już nie widuję. Niestety mam weekend w pracy i to ponad 400 km od miejsca zbiórki. Wrócę w niedzielę w nocy, może ktoś jeszcze będzie (FIDO?) . Szkoda bo baardzo czekałem na to spodkanie. Życzę miłej zabawy nie tylko przy ognisku. Do zobaczenia w październiku nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 To mamy już grupę zdolną zjeść sporo kiełbasek Analityk, MichałR, Fido, Tomaszka03, sponsor też się zapowiada, a co z TomaszK ? ..kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Sorki Panowie ale w tą niedzielę nie dam rady ... polamania i smacznego ( kurcze piwko made in Fido... żal ściska) pozdro mo-chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Pięknie, kur** pięknie! Będę, ale u teściów na rocznicy ślubu ... zaczynam sie zastanawać czy te zloty są zawsze w takim terminie, żeby mi nie pasowało .Połamania chłopaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Będę jak będzie pogoda (ładna pogoda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 ..kto jeszcze?ja, ja ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Właśnie wstępnie zdegustowano "Piwo Zlotowe" czyli English smoked red ale. Wyszło ciekawe i smaczne ( jak na tak dziwny styl )Uznałem, że pora wnieść kaganek oświaty piwnej do elity wrocławskiego światka wędkarskiego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Panowie trzeba bardziej zawalczyć o wolny czas i pogodę - następny zlot za rok.Tomek K o pogodę walcz ale się nie bój (mamy dach nad głową i nad ogniskiem) a ja mogę chodzić nad rzeką za Tobą z parasolem (w końcu się czegoś nauczę ) Pięknie, kur** pięknie! Będę, ale u teściów na rocznicy ślubu ... zaczynam sie zastanawać czy te zloty są zawsze w takim terminie, żeby mi nie pasowało .Połamania chłopaki . Sorki Panowie ale w tą niedzielę nie dam rady ... polamania i smacznego ( kurcze piwko made in Fido... żal ściska) pozdro mo-chu Będę jak będzie pogoda (ładna pogoda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dodaje mistrza Drago (jego ubiegłoroczny max sandaczyk zagryzł nietypową główkę marki Predatorfishing - miał 8kę z przodu). Analityk, MichałR, Fido, Tomaszka03, sponsor też się zapowiada, TomaszK - o ile nie przestraszy się pogody Drago, ....kto jeszcze ? ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 ..... a ja po prośbie, właśnie zgubiłem w jakichś krzakach okulary ...... i mam kłopot. Wie ktoś, gdzie we Wrocławiu w stacjonarnym sklepie można kupić jakieś dobre (w cenie do 200 zł) okulary z polaryzacją (Brenda, Uvex, Arctica)? Wszelkiej maści optycy raczej odpadają, chodzi mi o "zwyczajny" sklep sportowy, gdzie byłby w miarę duży wybór.... za odpowiedź z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi