Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

..... a ja po prośbie, właśnie zgubiłem w jakichś krzakach okulary ...... i mam kłopot. Wie ktoś, gdzie we Wrocławiu w stacjonarnym sklepie można kupić jakieś dobre (w cenie do 200 zł) okulary z polaryzacją (Brenda, Uvex, Arctica)? Wszelkiej maści optycy raczej odpadają, chodzi mi o "zwyczajny" sklep sportowy, gdzie byłby w miarę duży wybór.

... za odpowiedź z góry dziekuję :)

Intersport w Galerii Grunwaldzkiej ma bardzo dużo Brendy (przynajmniej miał jak tam byłem ostatnio).

.... na razie "wirtualnie" zdecydowałem się na "Arcticę" za ok. 150 zł dają fotochromy + polaryzację, tylko nadal nie wiem gdzie we Wrocławiu można je kupić, a kupowanie bez mierzenia raczej mnie odrzuca :(  Jeżeli chodzi o ryby to dzisiaj na Ślęzoujściu widziałem niezłe widowisko, przez około godzinę coś się tłukło i kotłowalo (dosłownie) na 20 - 40 cm. wypłyceniu, stawiam na bolenie, ale pewien nie jestem ...

Będzie ktoś od soboty?

Może być..... ;)

Szczególnie biorąc pod uwagę poniższe:

Właśnie wstępnie zdegustowano "Piwo Zlotowe" czyli English smoked red ale. Wyszło ciekawe i smaczne ( jak na tak dziwny styl ;))

Uznałem, że pora  wnieść kaganek oświaty piwnej do elity wrocławskiego światka wędkarskiego :D.

Jestem jak najbardziej "za". :D

Z racji trwającego jeszcze urlopu i co za tym idzie wolnych dni, wreszcie uda się to wszystko pogodzić(wolny weekend z pasującym mi terminem spotkania). Tak więc będzie bardzo miło mi się z Wami ponownie, a z niektórymi pierwszy raz, spotkać. Aktualna lista:

1. Analityk,
  2. MichałR,
  3. Fido,
  4. Tomaszka03,
  5. sponsor też się zapowiada,
  6. TomaszK  - o ile nie przestraszy się pogody ;)
  7. Drago,
  8.  Kamil Z.
  9. ?

Pozdrówka

Kamil

.... na razie "wirtualnie" zdecydowałem się na "Arcticę" za ok. 150 zł dają fotochromy + polaryzację, tylko nadal nie wiem gdzie we Wrocławiu można je kupić, a kupowanie bez mierzenia raczej mnie odrzuca :(  Jeżeli chodzi o ryby to dzisiaj na Ślęzoujściu widziałem niezłe widowisko, przez około godzinę coś się tłukło i kotłowalo (dosłownie) na 20 - 40 cm. wypłyceniu, stawiam na bolenie, ale pewien nie jestem ...

Hej, okularki "Arctica" dostaniesz w Factory Outlet na Muchoborze w którymś ze sklepów sportowych ale teraz nie pamiętam w którym. Byłem jakiś czas temu i były. Wybór dość spory i chyba innych firm polary też mają. Musisz obejść w kółko i napewno znajdziesz. ;)

Fajnie Kamil, że będziesz. Pozdro

Również będzie mi miło spotkać się na wspólnym łowieniu i wędkarskich pogaduchach! ;)

Do du..y z taką pogodą, pod mostem meldujemy sie dopiero w niedzielę o świcie. Do zobaczyska.

A więc do niedzieli!! :)

Pozdrówka

Kamil

Hej, okularki "Arctica" dostaniesz w Factory Outlet na Muchoborze w którymś ze sklepów sportowych ale teraz nie pamiętam w którym. Byłem jakiś czas temu i były. Wybór dość spory i chyba innych firm polary też mają. Musisz obejść w kółko i napewno znajdziesz. ;)

W factory będzie ciężko bo zamknęli Trespasa, w Salomonie niestety nie ma.

Dzisiejszy bolek w deszczowy poranek 68cm żyłka 0,16 :D Skusił się na Huntera bezsterowego 10g

soe6.jpg

Sorry, że takie a nie inne zdjęcie ale byłem sam robione jeszcze telefonem. Oczywiście po zdjęciu do wody.

Dzisiejszy bolek w deszczowy poranek 68cm żyłka 0,16 :D Skusił się na Huntera bezsterowego 10g

soe6.jpg

Sorry, że takie a nie inne zdjęcie ale byłem sam robione jeszcze telefonem. Oczywiście po zdjęciu do wody.

dobrze ze nie zerwał się jak go do góry targałeś na tą platformę na kanale barkowym :)

... powiedz, gdzie jedziesz, to może się nad wodą zobaczymy :)    ... ja dzisiaj "zaatakuję" rędzin, ale bardziej nastawiam się na sandacza .... dla tych co kilka postów wcześniej pytali o "odcinki na sandacza", to w rejonie mostu na obwodnicy autostradowej, dojazd od strony Kozanowa (w taką pogodę trzeba się przez las przedzierać).

Witam. Wróciłem niedawno z nad wody byłem na Odrze w miejscowości Łany. Ryby wieczorem pluskały się na powierzchni łowiłem z nastawieniem na bolka ale kiepsko nawet brania :/ stwierdziłem, że może bromba pomoże na te jazie i klenie na powierzchni...nic kompletnie :( . Rozmawiałem z chłopakami którzy też tam byli z nadzieją, że chociaż oni mają jakieś ryby (mieli wędki na żywca i filet) ale też nawet skubnięcia. W końcu zwinąłem mandżur i do domu. A jak u Was z rybkami?

Kamilowi to zawsze brały (biorą i będą brać) ale i inni bywalcy zlotów łowią coraz lepiej (dzielenie się wiedzą i informacjami pomaga).

Dziś padł sandacz, dwa szczupaki, 6 boleni, kilkanaście kleni, okonie (i może jeszcze coś padnie bo niektórzy ciągle łowią) - jest coraz lepiej Panowie. Na pierwszych Zlotach trudno było o pojedynczy ogon.

Dzięki za wspólnie, miło spędzony dzień. Do następnego razu.