Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Tego się obawiałem i po ognisku skoczyłem (chociaż padałem z nóg) na znaną miejscówkę. Po 15 min jechałem dalej do domu z największym Bolkiem dnia. Jeden celny rzut w znany dołek i zagryzł gumę RH 16 cm :o  - Chciałem się zabezpieczyć bo raczej spodziewałem się po Tobie Bolka a nie sandacza.

Dobry melanż był ...

coś tam ugryzło jeszcze pod wieczór ;)

Jacek, mówiłem Ci, żebyś jeszcze tych dyplomów nie wypisywał  :lol:

Edytowane przez analityk

:)  brawo, woda była idealna na bolka, widziałem kilka ładnych ryb na napływach i na szczytach głowek, ale niestety nei udało mi się żadnego złowić. Jeden uderzył w ukleje, chwilę po przecieciu miejscówki woblerem i tyle  :(, no ale tak bywa czasem

wrzuć fote tego potwora

w ogóle chłopaki wrzucajcie foty rybek bo nie widziałem

aaa Tomek też pojechał łowic i jeszcze nie zdal relacji  ;)

Edytowane przez ziom7

W krótkiej dogrywce dwa branka i haniebny leszcz za kaptur, ale za to przyjemne pogaduszki z Fido i Tomaszką do późnej nocy były :)

Dziękuję Wszystkim za mile spędzony czas i Jackowi za niezmiennie dobrą organizację; sponsorom za upominki (nawet dla tych co nie połowili) :)

Gratulacje dla łowców.  :)

Do zobaczenia nad wodą!

:)  brawo, woda była idealna na bolka, widziałem kilka ładnych ryb na napływach i na szczytach głowek, ale niestety nei udało mi się żadnego złowić. Jeden uderzył w ukleje, chwilę po przecieciu miejscówki woblerem i tyle  :(, no ale tak bywa czasem

No to mnie pocieszyłeś - ja przez kilka godzin miałem podobny problem - bolki od czasu do czasu coś zagryzły ale wobki głównie omijały - trudno było je skusić. Raz miałem fuksa jak rzadko - w chwili gdy prowadziłem wobek po napływie bolek walną w ukleje ale chyba nie pochwycił żadnej i rozczarowany zrobił zwrot i zagryzł mój woblerek akurat płynący tuż obok :)

.. przyjemne pogaduszki z Fido i Tomaszką do późnej nocy były :)

Mam niedosyt tych pogaduszek (jak zwykle więcej powiedziałeś młodemu niż mi ;) ) - następny plan to piwo we Wrocku - w zimny zimowy wieczór (piątek 13 grudnia - dla łatwiejszego zapamiętania)

• Like 1

Bardzo mi było miło spotkać "starych" znajomych i poznać nowych kolegów kochajacych naszą Odrę.

Szkoda, że Wałbrzych nie mógł kilu kufelków wspólnie z nami wychylic, szybko musieliście jechać, szkoda, szkoda...

Dzięki Jacku za organizację, sponsorom za hojne, oj hojne, upominki a reszcie za towarzystwo.

No i za te pogaduchy pośrodku niczego, w mżawce, do późnej nocy :D

Dzięki i do zobaczyska nad wodą.

Żeby nie było, ze wszyscy wczoraj łowili a  ja nie to się pochwalę, że zaliczyłem wczoraj okonka 25cm :)

Złowił ktoś większego??  :)

Dzięki za spotkanie, nawet takie krótkie. Kiełbaska z ogniska i "pyfko" od Fido smakowały wybornie pod mostem.

Slavo

Poranne słońce skłoniło mnie do "polowania" na garbusy. Szkoda, że później się rozpadało !, ale było troszkę czasu do przyjemnych połowów w ładnym słoneczku.

I oto jest, z glinianki - ze środeczka na obrotówkę z opadu. Ja nazywam je "staruchy" bo wiecie ile czasu okoń rośnie do wymiaru 30 cm !

Ja trafiłem większego ! :D Miałem farta!

Żeby nie było, ze wszyscy wczoraj łowili a  ja nie to się pochwalę, że zaliczyłem wczoraj okonka 25cm :)

Złowił ktoś większego??  :)

Dzięki za spotkanie, nawet takie krótkie. Kiełbaska z ogniska i "pyfko" od Fido smakowały wybornie pod mostem.

Slavo

post-53112-0-48365300-1379362088_thumb.jpg

Kilka słów o zlocie z mojej strony.

Cieszyłem się ogromnie, że wreszcie mój dzień wolny pokrył się z proponowanym terminem spotkania. Pogoda może nie nastrajała super optymistycznie, ale w końcu nie tylko o ryby chodzić miało ;) Fido smaka na swoje piwo narobił mi takiego, że choćby żaby z nieba miały lecieć, to pod mostem ze szklanką bym się stawił ;) Szkoda, że zlot okazał się jednodniowy, bo degustacja złotego z pianką musiała ograniczyć się do umoczenia czubka języka, ale zdecydowanie warto było! :) Z drugiej strony od soboty, to ten kanisterek by się okazał za mały... ;)

Atmosfera jak zawsze szampańska, pogaduchy przy ognisku, wymiana informacji i buszowanie po pudełkach kolegów to już klasyki tych spotkań... Jak zawsze super organizacja, dyplomy i upominki od sponsorów(wielkie dzięki!). Jak przystało na spotkanie użytkowników forum spiningowo/castingowego, nie zabrakło fanów ruchomej szpulki. A może i będzie kolejny zarażony? Była nauka rzutów i próby okiełznania nowej, dla niektórych metody połowu.

Rybki? Warunki sprawiły, że karpiowate się ruszyły i kilka rybek udało się przerzucić ;) Łącznie trafiłem 15 kleników, największy 45cm- wsio na nową Brombę 2cm. A także uwiesiły się 2 boleniki(jeden niewymiarowy) i jeden około 60cm na Goblina. Zahaczyłem boleniówką też i niewielką certę. Fajnie, że i one buszują po Oderce :)

Klenio:

post-47516-0-51127000-1379364774_thumb.jpg

I bolenio:

post-47516-0-10014800-1379364797_thumb.jpg

Pozdrówka

Kamil

• Like 1

Dzięki chłopaki za spotkanie!!!! Bardzo wesoło było, cieszę się że udało się być na zlocie bo wcześniejsze daty akurat mi nie pasowały. Fajnie że drobne upominki się podobały, na następny zlot też będą!!!!! 

Na wspomnienie zlotu to od razu mi się gęba śmieje, czas na spotkaniu tak szybko zleciał, zresztą jak to na rybach. :)

Fajnie było poznać w realu innych jerkbaitłowców.

Gratulacje wszystkim co złowili rybki, ja nic nie złowiłem - ale poćwiczę do następnego zlotu :) .

Dzięki Jacek za kolejny zlocik!!!! ( Jak się nie mylę to wyjął 6 boleni w tym dniu :blink: :) )

pozdrawiam