Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Ponoć tą wodę przejęło koło PZW 122 Astra. Dali sobie spokój ze stawami na Królewieckiej i za to się wzięli.

Panowie UWAGA !!!

Śmiem twierdzić, ze niedługo pstrągi będą tam pływały :)  HAHAHAHA  Ku uciesze kręgu dziadów.... Za moje składki....

To nie jest woda Astry

to musisz się spieszyć ,bo nadciągneła już plaga kormoranów z reklamówkami :)

zapomniałem , radzę nie parkować przy wale w lesie bo będzie wycieczka do Nadleśnictwa w Miekkini :)

Edytowane przez oland

hehe tak mnie kilka dni na forum nie było i aż sie smieje jak głupi do ekranu... i ciesze sie że niemam kompa na codzień bo bym jeszcze coś palnął głupiego...

zawiść,nienawiść i chamstwo jednym słowem

napisał bym kilka rzeczy na temat białorybu ale napisze Ci Jakubie jedno gratuluje funduszy na takie łowienie ja właśnie z braku funduszy a raczej tego że jestem skąpy zaprzestałem startów w zawodach i łowienia na tyczke choc 2-3 razy w roku robie sobie wypady a ile łowie wie ktoś? nikt i nikt sie nie dowie...

a jutro lece na trening bo zawody coraz bliżej...

Pozdrawiam Michał

Michał,

całe szczęście, że nie siedzisz non stop na forum bo co niektórzy depresji by się nabawili....  Ty lepiej łów ryby i chodź na te ryby, a nie klep tu za dużo, hihihi :)

Ja wiem, ja wiem ile łowisz :) ale nie będę gadał, nie warto. Z szacunku dla użytkowników forum.

Biorą rybę z Odry poniżej Wałów :blink: ?

Fido,

biorą jak leci, wszystko w każdym wymiarze. Znam też takich co nie biorą :)

Nawet pewien zacny osobnik, mocno udzielający się na pewnym znanym forum, niemal "dziennikarz", też tłucze sandacze w łeb. Widać lubi fenolową rybkę....

Niestety....

Fido,

biorą jak leci, wszystko w każdym wymiarze. Znam też takich co nie biorą :)

Nawet pewien zacny osobnik, mocno udzielający się na pewnym znanym forum, niemal "dziennikarz", też tłucze sandacze w łeb. Widać lubi fenolową rybkę....

Niestety....

Czyżby R.R? :D

Rzeźnik Ryb  <_<

http://www.firmadragon.pl/index.php/czytelnia/testerzy-relacjonuj/1483-wsaty-przyow

Nawet sobie ucielismy pogawędkę w komentarzach pod artykułem....

No nieźle, nieźle....

A jak człek nie jest doinformowany to pomyśli sobie co innego.

Może to jest twórca przepisu "Boleń w curry", bo że sandały beretuje to wiem.

Z ciekawości poszperałem w google i znalazłem przepis na potrawę (tfu...) z bolenia, w którym ze zdziwieniem przeczytałem 'Tę smaczną rybę 

z rodziny karpiowatych o białym mięsie...' Awansował biedak na smaczną rybę :(

Najgorsze jest to że biorą wszystkie złapane ryby, nie ważny wymiar i okres ochronny. Ale jak to w Polsce - prawo nie jest egzekwowane - ja w tym roku nie miałem żadnej kontroli!

Ja w tym roku miałem jedną kontrolę w styczniu nad Bobrem, jak....już miałem kij złożony w bagażniku i siedziałem sobie tylko nad wodą :D Teoretycznie nie musiałem okazywać dokumentów, ale nie było sensu wdawać się w słowne przepychanki i cała sytuacja zakończyła się miłą pogawędką z panami z PSR. Nad Odrą kontroli nie miałem nigdy...

Kamil przyjedz w moje okolice Głogowa nad Odre ;)

Kontrol masz bankową - działamy i to ostro :P ( SSR powiat Głogów)

W załączniku masz wyniki za ubiegły rok:

http://www.pzw.org.pl/legnica/cms/620/dzialalnosc_ssr_w_powiatach

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 1

Ale ja tak Twojej wypowiedzi wcale nie odebrałem ;)

Po prostu cieszy fakt, że są regiony, gdzie kontrole są częste i dla niektórych uciążliwe. Oby tylko miało to odzwierciedlenie w rybostanie! :)

A z zaproszenia chętnie bym kiedyś skorzystał ;)

Pozdrówka

Kamil