Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Dziasaij wyskoczyłem zmotywownay wczorajszymi bolkami .Dzisaiaj zmaiana kija Shimano Technium Ax 270 do tego 0.18 żyłeczka i spiryt na końcu .Rezultat 3 bolki w tym dwa szkoleniowe .Ale trzeci to moja nowa życiówka całe 84  cm :D  tak na marginesie to Ziom7 zainspirował we mnie łowce boleni to jego rapa z 8 z przodu (sandacze nie gryza wiec do konca roku hasam  za bolkami ).Także wypad udany ,tak zagryzł ze woblera nie było widać a chcac uwolnic bolenia tylna kotwice przez skrzela przecinałem obcinaczami dla bezpieczeństwa ryby . ;).Na focie nie widac ale była szeroka i nie mogłem jej podebrać za kark tylko wyjechała na łache piasku ;)

post-52333-0-10094800-1384012607_thumb.jpg

post-52333-0-99032700-1384012680_thumb.jpg

Edytowane przez tomaszka03
  • Like 2

Tomek że tak powiem... Ale PYTA!! 

Gratuluje!

a że jak wszyscy wiedzą nie lubie łowić sandaczy ... to powiem tyle... MAM ICH DOSYĆ... wole bolki... :)

ixg3.jpgUploaded with ImageShack.com

obyło sie bez potworów  ale zdjęcie mysle że dosyć fajne 

Edytowane przez Oleix
  • Like 1

Tomaszka,

przepiękna ryba, gratuluję !!! Należą się tym bardziej, że złowiona z premedytacją, chciałeś bolka złowić - to złowiłeś :)

Szkoda tylko, że zakryłeś mu ten potężny ogon :) :(

Przepięknie wygarbiona RAPA !!!

Trzeba Cię zacząć uczyć robić w miarę przyzwoite fotki, bo ryby piękne łowisz. Teraz czas na fajne pamiątki z wędkarskich wypraw, którymi będziesz cieszył oko.

Slavo

od Jazu opatowickiego w dół , daleko w dół na różne kolory gum i zero puknięcia, kontaktu, niczego przez 4 h ... no może miły przerywnik tylko z kopulującą parką w okolicach jednej główki:) Trcohe się zdziwili i ja też :)

He he he,

ja bym nieśmiało zapytał czy mnie panna nie przyjmie. Co dwa baty to nie jeden, hehehe

Dzisiaj poranny spinning na Odrze w okolicach Lubiąża cel sandacz,,, i wyniki mizerniutkie, co się dzieje z rybką? :mellow:

A gdzie cię tam pognało na to zadupie??? Pochwal się ile gum zostawiłeś na dnie?

Bo to miejsce robi istne spustoszenie w pudłach, a wyniki mizerne.... Nie jeżdżę już w to miejsce za sandałami, są lepsiejsze :)

dzisiaj w nocy stwierdziłem że pojade przetestować nowego kijka za sandałkiem na lekko bo inaczej niezasne,troche sie naczytałem że niebiorą wiec tak chimerycznie mi to szło,ale wkońcu ruszyłem dupsko i zapolowałem gdzieś w mieście efekt... 2 sandałki na brzegu i 5 mi spadło jednak nie z winy wędziska a mojej...

aaa powiem jeszcze cuś mam dobre wieści od Slavobeera ! :)

aaa powiem jeszcze cuś mam dobre wieści od Slavobeera ! :)

Znów byłem sam na rybach, znów łaziłem z nastawieniem na sandacze, znów złowiłem na początku łowienia...

Jak tak dalej będzie to moje wypady na sandacze będą trwały (nad wodą) od 1 do 20 minut :)  No bo potem nie chcą już zagryźć więc pozostaje tylko cieszyć się z pobytu nad wodą.

Nie lubię wstawać o świcie, więc sobie trochę pochrapałem, nad wodą byłem dopiero ok. 9 rano.

Pięknie wczoraj było, chłodno, ale z pokazującym się co chwilę słoneczkiem, prawdziwie jesienne łowienie.

A taki ło się przyczepił zębato-kolczasty koleżka :)  Rośnij duży zanderku !!! 

Slavo

post-47617-0-41909300-1384177903_thumb.jpg

post-47617-0-64217800-1384177906_thumb.jpg

post-47617-0-76608800-1384177909_thumb.jpg

Edit:

zapomniałem napisać o szczegółach:

KIjek Dragon Guide Select Thrill 2,9 7-28g, kręcioł Shimano GT-RB 4000, plećka 0,16 Daiwa

Gumka Mann'sa 3" zielona z brokatem (klasyka :) ) na 15g główce  ( marchewki nie posiadam :) w rozmiarze 3", a na kolory typu czerwony z brokatem i jakieś inne "rzygowate" brać nie chciały :)

Woda o temperaturze 10 st.C, wieczorem szła mocno w górę, rano jak byłem nad wodą, spadałała i to mocno. Miejsce to klatka obok słabo widocznego warkocza, raczej płytko. Ryba wzięła bardzo mocno w opadzie, mimo, że nie była ogromna, walczyła na prawdę dzielnie jak na sandacza.

Edytowane przez Slavobeer
  • Like 2

Kupiłeś kija do łowienia ryb, których nie lubisz łowić :o ?

Zaczyna mnie zastanawiać to łowienie "na lekko"  ale woblera na końcu zestawu zaczepię dopiero w ostatecznej ostateczności, nienawidzę łowienia sandaczy na patyczaki...

Zrobiłem :) pod takie łowienie sandaczy jakie mnie najbardziej interesuje