wujek Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Nie znam Bystrzycy, ale z ciekawości jaka jest termika wody poniżej zbiornika, szczególnie w okresie letnim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kingfisher Club Krzysiek W Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Zaraz poniżej zbiornika woda jest zbyt ciepła dla pstrągów, ale później koryto główne zasilają niewielkie, bystre i czyste strumyki płynące z wywierzysk w lasach i one znacząco temperaturę obniżają. Zawartość tlenu jest wtedy wysoka i wszystkie pozostałe parametry fizykochemiczne również zaczynają sprzyjać łososiowatym. Temat zbadany w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dzięki, o to mi chodziło. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A ja w sobote oglądam mecz,dałem rade do połowy i wymiękłem.Myśle zobacze co nad rzeką słychac,zajedżam woda mleko ,ale jak już jestem to chociaż pare testowych rzutów nowym kijem.Dosłownie w piątym rzzucie na żabke dorado siadł pstrąg około 50 .A wcześniej miesiąc podchodów na zero,i gdzie tu jest logika...Odzyskałem wiare w tą wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 co się dzieje panowie nad rzekami Widawa, Oława - można powiedzieć na tę porę tłum, a w necie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 co się dzieje panowie nad rzekami Widawa, Oława - można powiedzieć na tę porę tłum, a w necie cisza. Rzewo daj coś od siebie - napisz co u ciebie słychać. Potem pytaj innych (tak chyba będzie grzeczniej).U mnie nadal forma słaba (dziś okonek i bolek na brombę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Gdzie nad Oławą są tłumy??Jeden "chytok" na kilometr to tłumem bym nie nazwał.... ")Rybów dziś poważnych nie było, raptem jeden okonek się przyplątał, a raczej gruba okonica Chlup do wody na poród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 czyżby wszyscy asystowali nadal przy porodzie okonicy bo cicho i głucho, a do rozwiązania daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 widawa nadal płynie choc rybek juz niewiele choc da sie jeszcze wydłubac kenia bądź jaska ale tez stoczyć walke z niewidzialnym przeciwnikiem ogólnie 3-2 tygodnie temu było łapanie teraz to tylko wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Kilka puknięć, klenik 33cm wyjechał na brzeg i szybko do wody wrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 widawa nadal płynie choc rybek juz niewiele choc da sie jeszcze wydłubac kenia bądź jaska ale tez stoczyć walke z niewidzialnym przeciwnikiem ogólnie 3-2 tygodnie temu było łapanie teraz to tylko wspomnieniaPłynie, płynie ...A powiedzcie mi skąd tam świnki bo mi ostatnio na glizdę, równe czterdzieści, siadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Na widawie w górze już sporo ryby jest, ale klenie na powierzchni jeszcze nie łykają, inaczej nie łowie. Za to koledzy łowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Nie tylko w tej rzeczce się świniaki z racji nadchodzących godów pokazały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Płynie, płynie ...A powiedzcie mi skąd tam świnki bo mi ostatnio na glizdę, równe czterdzieści, siadła?W moich okolicach Widawa była zarybiona Świnką i to nawet kilka razy.Pierwszy raz z tego co pamiętam to jakieś 12-13 lat wstecz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Myślalem, że już nigdy nie zobaczę stad Świnek lusterkujących na bystrzach a tu jest szansa i to na mojej kochanej Widawie.Dawno nic takiej radości mi nie sprawiło jak widok tej śmiesznej rybki. Krystian a "rozkodujesz" co napisałeś? Kamil też z resztą mógłby uchylić rąbka tajemnicy , jaka rzeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Ja w tamtym roku świnkę w Odrze złowiłem na białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam Na widwie w zeszłym roku na wysokości Wro. kolega całe lato łowił prosiaczki na przepływankę . 2 lata temu obserwowaliśmy w upale kleniska + 60 , wyglądały jak amury . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Świnek jest sporo w Odrze , widać, że zarybiali tym, zapewne wchodzą do mniejszych rzek, w ostatnich kilku latach przyłowiłem kilka ładnych sztuk przy kleniowaniu, miałem tez kilka przy jaziach w marcu/kwietniu, ale te ciekły mleczem - agresywnie atakowały woblery typu instinct...Największą świnkę złapałem na spirita - w czerwcu 4 lata temu, wobler zatrzymał sie w zaczepie i wtedy został zaatakowany - 52,5 cm.Ostatnią prawidłowo zapięta 50 miałem 2 lata temu przy próbie łapania brzan nie wyobrażam sobie łowienia tych ryb w sezonie z premedytacją, tak samo niemożliwe wydaje mi się łowienie jazi w dużej rzece przez cały sezon - hmmm ciężki temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 W zeszłym tygodniu na odrze siadła mi swinka 30 cm na small fisha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Tak dla ożywienia tematu ostatnie rybki wyprawy.Klen 54 cm a jaz tak na oko 35 -40 cm .Wszystko guma 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Poprawiłeś poprzedniego o 2 cm, szybko Ci poszło A ja nic nie mam czasu ostatnio a Widawa taka piękna o tej porze, pewnie już czeremchy kwitną...i pachną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Fajowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Mega klonek! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Tomek,przepiękny kleń. Marzenie niejednego z nas. Gratuluję obu rybek. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Coś ostatnio cisza tutaj więc trzeba temat ożywić 2 Dzisiejsze : 47 i 45. Na Woblerka Wildrivera oraz Bielik Pierwszy uderzyl bardzo delikatnee natomiast drugii mało mi kija z ręki nie wyrwał A również miałem ciekawa przygode z pewnym Grunciarzem -.-. który konkretną brzane chciał na kolacjee zjeść. Gdy ją zobaczyłem u niego w podbieraku stwierdzil ze czeka az sie dotlenii bo ponoć ją "wymęczył" a w tym podbieraku troszke dluga leżała , po krótkiej rozmowiee stwierdzil ze jak chce moge ja wypuscic z żalem patrzyl podbierak przechylam w strone wody i brzanka w dobrej kondycjii jak na taki czas wraca do wody a ładna była okolice 60 cm Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez Arbuzowski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi