Kamil Z. Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Brawo! Smużakowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 nie, wobler 3,5cm HMna smużaki dziś nie reagowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dedo żyw i w formie. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Były klenie, były jaśki, no to teraz czas na głodne paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Śliczne rybki łowicie.Dedo ależ piękny klenik !!! 51 cm to już hohoho Gratuluję ! Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 wczorajszy kleksik odrzanski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 i z kilku dni wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Gratki.. ale szkoda tak zdradzać miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 eeeee tam jaka to miejscowka ludzi wiecej niz wody Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Może by tak ktoś z PzW solidnie opier..ł tych co tak mieszają poziomem wody na Odrze. Coś mam złe przeczucia co do możliwości odbycia tarła przez ryby przy stale zmieniającym się poziomie wody pomiędzy 1m a 2m (np. na pomiarze w Brzegu Dolnym). http://monitor.pogodynka.pl/hydro/map#/Odra_do_Bobru/151160170 Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Widzę, że nasz lokalny producent Bromb sprowokował do ataku Salmo z wobkiem "Lil'Bug.Naśladują Was Panowie - powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Wczoraj od samego rana (4.30) wybralem sie nad woda w okolicach Brzegu tamy.Dochodze nad wode i mile zaskoczenie opaska na ktorej lowie zupelnie zalana a woda wciaz przybierala .W przeciagu godziny kilka fajnych bran,rzeka zyla,z kazdej strony bylo widac i slychac splawy ryb. Powodem "zbierania wody"okazal sie dosc duzy zestaw barka plus jakis statek z bandera norweska,ktory minal mnie ok godz 6 -6.30.Potem juz mozna bylo zlozyc wedke i wracac do domu.Woda spadla ok 1-1.5 w krotkiej chwili.A jak wiadomo lowiac w tamtych okolicach takie roznice w stanie wody niewroza nic dobrego.A i doddam ze od ok poltorej tygonia codziennie rano ok godz 7-8 przepywa przez sluze barka z dzwigiem ktora "remontuje" nabrzeze na cyplu.Codziennie woda zostaje zebrana a po sluzowaniu zestawu spada na caly dzien.Rzeczywiscie tarlowe ryby nigdy niemialy latwego zycia ponizej tamy,ale teraz to juz wogole tarlo odbywa sie w skrajnych warunkach. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez bart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Okonie faktycznie się wytarły ...... dzisiaj wyciagnąłem dwie sztuki, 33 i 38 cm ...... chude jakieś ....... Sezon okoniowy we Wroclawiu uważam za otwarty ps. żerowały na płyciznach, przy stadach narybku J. Edytowane 1 Maja 2014 przez bjpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Widząc dzisiejszy stan wody w Odrze proponuję Kolegom z Klubu miłośników ryb prądolubnych zarybianie Odry zamiast Bystrzycy - za 2-3 lata rybki podrosną - wody w Odrze ubędzie i będzie miała rozmiar akurat pasujący do pstrągowej rzeczki Masakra - dziś po raz pierwszy widziałem Odrę tak niską i tak wolno płynącą że przy szczytach główek nie było "warkoczy". trzeba trzymać kciuki za deszcz bo jak nie to latem w spodniobutach będzie można z brzegu na brzeg chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Racja! dzisiaj trzeba było się nachodzić żeby wyczaić jakąś główke z przyzwoitym warkoczemkilka ładnych miejscowek zlokalizowałem a spirit7 pokazał klase pare rybek padło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Widząc dzisiejszy stan wody w Odrze proponuję Kolegom z Klubu miłośników ryb prądolubnych zarybianie Odry zamiast Bystrzycy - za 2-3 lata rybki podrosną - wody w Odrze ubędzie i będzie miała rozmiar akurat pasujący do pstrągowej rzeczki Masakra - dziś po raz pierwszy widziałem Odrę tak niską i tak wolno płynącą że przy szczytach główek nie było "warkoczy". trzeba trzymać kciuki za deszcz bo jak nie to latem w spodniobutach będzie można z brzegu na brzeg chodzić.No masakra , brak wody i wszędzie kopią , ale w przyszłym roku ma wszystko wrócić do normy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Odra jak zawsze kapryśna, ale na otwarciu czymś tam się podzieliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Tja, a Widawa to dopiero kapryśna jest bo się niczym nie pochwaliła, bo jeden, jedyny wymiarowy zębatek sie przeca nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Widząc dzisiejszy stan wody w Odrze proponuję Kolegom z Klubu miłośników ryb prądolubnych zarybianie Odry zamiast Bystrzycy - za 2-3 lata rybki podrosną - wody w Odrze ubędzie i będzie miała rozmiar akurat pasujący do pstrągowej rzeczki Masakra - dziś po raz pierwszy widziałem Odrę tak niską i tak wolno płynącą że przy szczytach główek nie było "warkoczy". trzeba trzymać kciuki za deszcz bo jak nie to latem w spodniobutach będzie można z brzegu na brzeg chodzić. Jacuś,i o to chodzi !!!Brodzić wzdłuż i wszerz Oderką Mnie tam pasuje, a na sandały z głębszych rewirów będziemy jeździć do Głogowa albo w Lubuskie, hihihi ewentualnie powyżej Wrocławia. Ja na rewirach miałem warkocze wczoraj na każdej główce i COŚ tam ułowiłem, ale SZA !!! Slavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 @piter,gratki za piękne klenie !!! Może kiedyś się spotkamy i postraszymy je wspólnie bo bywam tam bywam Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Tja, a Widawa to dopiero kapryśna jest bo się niczym nie pochwaliła, bo jeden, jedyny wymiarowy zębatek sie przeca nie liczy Chociaż na muchę ten szczupak? Ja wczoraj muchówki nie wziąłem, choć kusiła, ale postanowienie było konkretne: boleń(też żeś wymyślił, żeby 1 maja na szczupaki jechać ), a jakbym wziął sznur i suchi muchi to..bym klenia pewno złowił, bo mała Bromba z jajem miała wzięcie PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Tja, a Widawa to dopiero kapryśna jest bo się niczym nie pochwaliła, bo jeden, jedyny wymiarowy zębatek sie przeca nie liczy Fido,liczy się liczy, bo nie ma to jak miło spędzony dzień nad wodą i zaliczona rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Chociaż na muchę ten szczupak? Ja wczoraj muchówki nie wziąłem, choć kusiła, ale postanowienie było konkretne: boleń(też żeś wymyślił, żeby 1 maja na szczupaki jechać ), a jakbym wziął sznur i suchi muchi to..bym klenia pewno złowił, bo mała Bromba z jajem miała wzięcie PozdrówkaKamil Moje smużaczki wczoraj kleniki całkiem olały. Fakt faktem, że łowiłem na nie bez przekonania, bo celem wyprawy był boleń.Za to na Instincta 4 ..... Oj się wydarzyło.... Jeszcze mnie łapa boli Przy okazji wspomnę o nowości Salmo, co to o niej Jacek zajawkę zapodał: kupa gówna Panowie Mam jedną, postanowiłem porównać toto z Brombą - lipa straszna. Poza tym, że ma przepiękne oczka, wręcz hipnotyzujące i jest zwyczajnie estetycznie wykonany to:-nurtu się nie trzyma,-wyskakuje co chwila z wody. Ja na pewno nie kupię tego wobka więcej i pozostanę przy sprawdzonych Brombach. Używam je już parę ładnych lat więc wiem co mówię i biorę pełną odpowiedzialność za to co piszę. Wobek może w spokojnym nurcie dają radę, ale na przelewach, w zwarach, na szybkim opaskowym nurcie, nie radzi sobie po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Moje smużaczki wczoraj kleniki całkiem olały. Fakt faktem, że łowiłem na nie bez przekonania, bo celem wyprawy był boleń.U mnie też celem był boleń, ale zobaczyłem oczkujące kleniki...Nie wytrzymałem A potem one Kijek 3m do 25 g i żyłka 0,22 mm, więc jak widać, stricte kleniowo Za to na Instincta 4 ..... Oj się wydarzyło.... Jeszcze mnie łapa boli Nooo. Strasznie boleniowy wobler Andrzej wspominał, że miałeś niezłą jazdę! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Kleniom z Odry dajmy chwile spokoju niech zrobia swoje ja tez targalem ze soba dwie wedki caly dzien - boleniowke i kleniowa a okazalo sie, ze klenie na Odrze tra sie w najlepsze takze pozostalem przy bolkach.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi