Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Widać, że to rozpoczęcie sezonu, tysiąc postów na minutę nie to co później, że sam ten temat muszę ciągnąć...

Gratki dla Tomka, może i ja po wieeelu latach zacznę na nowo za bolkiem łazić, takie piękne te rybska, choć raczej mucha do mnie zaczyna oko puszczać ;)

Dzisiaj od rana tak zmokłem i zmarzłem, że o mało po obiedzie nie zostałem w domu :D ...chyba to odchoruję.

Bez jednego konkretnego brania aż do wieczora.

Jacek nie Analitykuj/Analizuj :) tylko zasuwaj na ryby :)

Na razie 4 bolki ale sama młodzież - nic się nie zmienia - łatwo nie jest - systematyczność Tomka w dużych bolkach to ciągle dla mnie niedościgły horyzont - niby coś już wiem i niby ma być lepiej ale po każdym kroku horyzont się oddala. 

• Like 1

Jacek, grunt, że kontakty z rybami masz. Przecież na wielkość ryby nie zawsze(albo wręcz rzadko) mamy wpływ.

Miejsca te same, przynęty również, sposoby prowadzenia itd. itd.

U mnie na otwarciu 2 szt. Wymiarowe co prawda i prawie forumowe, ale "kabana" nie było. W ogóle jakoś mało aktywne były.

Pozdrówka

Kamil

Jacek, grunt, że kontakty z rybami masz. Przecież na wielkość ryby nie zawsze(albo wręcz rzadko) mamy wpływ.

Miejsca te same, przynęty również, sposoby prowadzenia itd. itd.

U mnie na otwarciu 2 szt. Wymiarowe co prawda i prawie forumowe, ale "kabana" nie było. W ogóle jakoś mało aktywne były.

Pozdrówka

Kamil

Wiesz Kamil nie jestem pewien czy jest jak piszesz. Raczej powielam obserwacje już przez fachowców opisywane. tj. młode bolki łatwiej się łowi 1) bo jest ich więcej niż dużych (piramida wiekowa) 2) bo są mniej ostrożne 3) bo inaczej żerują (głębiej, bardziej w głównym nurcie, rzadziej itp). Przebicie się z przynętą do tych większych wymaga działań w pkt. 2) i pkt 3). Ci lepsi z nas potrafią to lepiej.

Jak dla mnie poprzedni rok był pierwszym z serii poprzednich 6 lat w którym moje wyniki przestały się wyraźnie poprawiać. Szczególne załamanie zaliczyłem na kleniach i sandałkach (na bolkach było ok). Nie wiem do końca czego to był wpływ i czy uda się wrócić do tendencji poprawy wyników. Powalczymy. Zobaczymy.  

Edytowane przez analityk

Pewnie jest tak, że to niuanse decydują o sukcesie w postaci "kabana" ;) Zastanawiam się tylko, na ile z nich mamy bezpośredni wpływ, a ile z nich to czynniki zupełnie od nas niezależne.

Jednak nie wiem, czy złowienie większej ryby, niż na poprzednim wyjeździe będzie jednoznacznie oznaczało progres? Według mnie nie zawsze. I do czego to w końcu doprowadzi? ;)

Oczywiście, świadome, skuteczne polowanie na największe okazy to ogromna satysfakcja. Ja czerpię frajdę z samego bycia nad wodą, pogonią za "króliczkiem", a złowienie ryby oczywiście ciągle jest celem, jednak jak takowa się nie trafi, lub rozmiar nie do końca zadowala, nie rozpatruję tego absolutnie w kategorii porażki, czy "spadku formy". Staram się wyciągać wnioski z popełnionych błędów i stale doskonalić swój wędkarski warsztat. Nie czuję jakieś wielkiej presji- może dlatego mnie tak zawody i rywalizacja nie ciągną? Choć może kiedyś, w poszukiwaniu nowych doznań? ;)

Pozdrówka

Kamil

Ha, ha. Mnie cieszy każda rybka, ale te większe bardziej oczywiście.

To z takimi umiejętnościami i sprzętem decyduje miejsce i czas.

Jedni mają miejsce a inni czas. A Ci pozostali (ja)muszą trafić w miejsce i w czas.

Dzisiaj pewnie było super, wodę puścili.

Wczoraj marnie bolek 60-65

fotki nie daje bo zmierzyć zapomniałem i klenik niewielki. Straszna martwica na wodzie.