Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,                                                                                                                                                                                                                                        a na klenia na odrze to gdzie najlepiej ?

Po tej ulewie Odrą płyną konary, czasem drzewa. Ciężko się łowi, ale próbować trzeba.

Mnie nic się nie udało, co niektórzy połowili bolków, klenie się trafiają.

W niedzielę przy "boleniowaniu" wyjechał sandaczyk 70cm (słyszałem nad rzeką, potwierdzone przez Kolegę), wyjechał także bolek 65-70 cm, ten niestety nie miał szczęścia i po solidnym kopniaku kaloszem, po nadepnięciu zakończył swój żywot.

Pod jazami - klasyka - napierdalanka gumą 35g za sumem i sandaczem. Gdzie jest, pytam się, Straż Rybacka???????????? Co Panowie robicie??????????? Za co bierzecie pieniądze?????

Bolków przy główkach mało widać, ale są, odprowadzają wobki, czasem walnie jakiś pod samymi nogami.

Szkoda, że tak chłodno się robi, trzeba zimowe gacie wyciągnąć, czapkę na uszy i heja na ryby :)

Slavo

Ach kolego Slavo z tymi strażnikami texasu to szkoda gadać.

Ich jest poprostu za mało, żeby to upilnować, a i kary za małe żeby odstraszyć kłusoli.

Chciałbym kiedyś dotrzeć do raportów pracy strażników na etacie. Gdzie i o której godzinie byli, ilu ludzi skontrolowali i ich sprawdzić.

Na etacie to chyba pracuje się 8 godzin dziennie. Łatwo policzyć, łatwo sobie wyobrazić ile miejsc można skontrolować przez 8 godzin pracy...

Można mieć stałe trasy kontroli, jeszcze lepiej je modyfikować, ale ważne by być nad wodą.

Nie ma nic lepszego niż systematyczna kontrola kłusujących wędkarzy. Na zwrócenie uwagi gnoje nie reagują, ale przed Strażą będą spieprzać aż miło. Jak zobaczą strażnika raz, drugi, trzeci, wyniosą się no bo po co ryzykować....

Nie wierzę w to, że strażnicy uczciwie pracują, bo przez ostatnie 10 lat dość intensywnego bywania nad rzekami, kontrolę miałem 4 razy .

Raz na Niskich Łąkach, raz pod Mostem Milenijnym, raz na zawodach powyżej Wrocławia i raz nad Oławką. To wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Slavobeer
  • Like 1

Oj tam marudzicie ... dzisiaj dwie godzinki w okolicach Lubiąza -przy okazji wyjazdu służbowego- i boleniowy dzień dziecka -5 na brzegu - rozmiarowo bez szału pomiędzy 40 a 65, do tego kilka tracen. Ogólnie szalały przy trawach, tylko 1 z warkocza

To tam taka niska woda, że warkocze są? :)

Gratulacje mo-chu !!! Jak ja bym chciał złowić 5 bolków jednego dnia..... Może kiedyś :)

Panowie ja żem tajemnic nie mam , bo mysle ze jak i ja tak i wy tutaj bolenie łowicie dla sportu a nie dla kuszania :D

wiec polecam odre za muzem broni ( tutaj jak uniwersytet blizej  w strone dmowskiego) no dzis mialem 2 na brzegu a przedwczoraj 8.

Wyruszcie sami a sie przekonacie :P a co  do zdjęc Slavobeer to zrobilem tylko dwóm ale wrzucic moge jutro bo dzis kabelsona do telefonu nie mam ;D

Slavo  a co do  straży . powiem Ci prawde , ze dzwonilem kiedy pare razy po nich , jak gościu na jazach na trzebnickiej ciosał bolenie i kazdy dostal w leb, jeszcze perfidnie przy samej tamie, to przyjechali i "koelga" nie mial zbyt wiele do tlumaczenia.

Jedni nie dzownią, a ja sie nie wacham jesli takowych widze. 

Co innego jesli PSP, SSR dopierd**i sie do dziadziusia 80 lat ktory lowi ploteczki na przedwojenne kije bo, ma emerytury 600 zl i nie ma za co żyć, Dla mnie to głupota.

Ponoć latem się orają w krzakach, a i patologiczne młode lachony latem widywałem. Strach się odezwać... :) Butelkami rzucają nieopodal człowieka, kiepy lecą jeden za drugim, szczają po murach. Co za klimat !!!

Damian, na siłę fotek nie wrzucaj :) Ja żartuję :)  Jak uda się Tobie zrobić fotkę ciekawą, ładną nawet w takim industrialnym klimacie, to poproszę :)

Slavo

kolego pawel.

Owszem, zgodze sie z tobą ale nie można miec wszystkiego na raz :D

Oczywiscie nie ma to jak  pojechac za Wroclaw na dzikie rejony a nizeli siedziec tak jak mowisz w tonach śmieci i planetą małp, no ale coś za coś.

Masz racje, syf, kiła i mogiła ale nie zmienia faktu, że łowisko niezłe !

Slavo  a co do  straży . powiem Ci prawde , ze dzwonilem kiedy pare razy po nich , jak gościu na jazach na trzebnickiej ciosał bolenie i kazdy dostal w leb, jeszcze perfidnie przy samej tamie, to przyjechali i "koelga" nie mial zbyt wiele do tlumaczenia.

Jedni nie dzownią, a ja sie nie wacham jesli takowych widze. 

Co innego jesli PSP, SSR dopierd**i sie do dziadziusia 80 lat ktory lowi ploteczki na przedwojenne kije bo, ma emerytury 600 zl i nie ma za co żyć, Dla mnie to głupota.

To gratuluję, że udało Ci się dziada pod jazem ścignąć.

Ja nigdy szczęścia nie miałem i się nie dodzwoniłem.

Popieram Cię w 100% - po jaką cholerę utrudniać życie dziadziusiowi, dla którego to radość życia. On rzece raczej nie zaszkodzi jak sobie parę małych rybek zabierze.

Tak samo poroniony pomysł jest z tym wpisywaniem n-ru łowiska do rejestru - po jakiego grzyba to robić????????  Tylko dla statystyki?  Jedno łowisko ma kilkadziesiąt km długości, czemu to służy??????????

A tak wracając do tematu Straży Rybackiej - czy ktoś z Was wie co musiałbym zrobić żeby zostać Strażnikiem?  Chyba społecznym bo na etat to mnie chyba nie wezmą :)

Z ciekawości chyba zadzwonię do Okręgu i zaoferuję swoją pomoc w tego typu temacie:) Może pałę dadzą:)

Edytowane przez Slavobeer