Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie.

Od tego mamy telefony aby do nich dzwonić.

Nawet jak nie są w pobliżu akurat to powiadomią kogo trzeba i na pewno ktoś się zjawi.

Po którymś zgłoszeniu o konkretnym miejscu po prostu będą tam częstymi gośćmi.

Tak się składa że znam Panów z PSR bo jeden to sąsiad a obaj ze mną w kole są.

Weżcie pod uwagę że Oni nie mają tylko Wrocławia obstawiać a cały powiat albo i więcej.

Opierają się przede wszystkim na własnych obserwacjach jak i na zgłoszeniach od wędkarzy i tam starają się patrolować.

Oczywiście muszą też zabezpieczać "nagłe" i odgórnie ustalone zdarzenia takie jak na przykład zeszłoroczne spuszczenie wody na Mietkowie gdzie mieli dyżury i tam stale ktoś pilnował "kałuż".

Grzesiek,

to spytaj jak wygląda ich dzień w pracy? :)

Ciekawy jestem. Osobiście nie znam nikogo z PSR ani SSR (albo nie wiem, że są w tych formacjach), kto byłby aktywnym strażnikiem.

Poruszyłem ten temat bo strasznie mnie wk..rwia jak widzę rzeźników nad wodą.

Grzesiek,

to spytaj jak wygląda ich dzień w pracy? :)

Ciekawy jestem. Osobiście nie znam nikogo z PSR ani SSR (albo nie wiem, że są w tych formacjach), kto byłby aktywnym strażnikiem.

Poruszyłem ten temat bo strasznie mnie wk..rwia jak widzę rzeźników nad wodą.

Z tego co wiem to raczej na 8h się nie kończy.

Wyjeżdzają rano a wracają wieczorem. Pewnie jakieś zmiany  w biurze  też mają bo wiem , że na zmianę ktoś u nich tam siedzi i zabrane karty i pozwolenia załatwia z zapominalskimi wędkarzami.

Edytowane przez Gandalfwhite

Ponoć latem się orają w krzakach, a i patologiczne młode lachony latem widywałem. Strach się odezwać... :) Butelkami rzucają nieopodal człowieka, kiepy lecą jeden za drugim, szczają po murach. Co za klimat !!!

Damian, na siłę fotek nie wrzucaj :) Ja żartuję :)  Jak uda się Tobie zrobić fotkę ciekawą, ładną nawet w takim industrialnym klimacie, to poproszę :)

Slavo

Potwierdzam. Trzeba patrzeć pod nogi, żeby igły sobie nie wbić w stopę. Latające butelki po piwie i wódzie potwierdzam i prezerwatywy pod nogami. Syf jakich mało, ale fakt ryby tam są.

Mnie patrol legnickiej PSR w kwietniu kontrolował. Aż się normalnie ucieszyłem ;)

Pocieszacie mnie koledzy :)  Ja też się kiedyś ucieszyłem mimo że za mną gonili bo myśleli, że to ja przed nimi chcę zniknąć :) A ja zwyczajnie zmieniałem miejscówkę :)

Oby tak dalej pracowali, ale pod jazami ich nie widać jakoś specjalnie....

Poprawka linku: http://i.imgur.com/lDOxI6p.jpg

Slavo pokaż się w końcu na zlocie to Cię zabiorę w to miejsce

Byłem ostatnio, ale Ciebie nie było... Pod mostem popijaliśmy pyfko od Fido :) Mniam mniam :)  i klobasę z ognicha zajadałem :)

Pocieszacie mnie koledzy :)  Ja też się kiedyś ucieszyłem mimo że za mną gonili bo myśleli, że to ja przed nimi chcę zniknąć :) A ja zwyczajnie zmieniałem miejscówkę :)

Oby tak dalej pracowali, ale pod jazami ich nie widać jakoś specjalnie....

Sławku  , kiedyś dzwoniłem -w dwóch przypadkach przyjechali  więc nie jest najgorzej  

Apropo straży - to prawda jest taka iż SSR (tutaj nie ma pitu pitu) wystawia 85% mandatów (statystyka z miesięcy wiosennych),a reszta PSR ( w tym roku dziękują dziadkom, a zatrudniają młodszych do uganiania się za kłusolami)

Edytowane przez Booseib

No to już nie drążę tematu dalej. Nie jest źle, czekam w takim razie na kontrolę :)

A póki co ogłuszam się Metallicą :)

Joł :)

Ty nie czekaj, Ty dzwoń jak widzisz że jest żle.

Oni jak jeżdzą to nie łażą po brzegu. Oni najpierw obserwują z ukrycia przez lornetkę i jak obczają że łamiesz przepisy wtedy wkraczają.

Gan

Przepraszam, ze się nie przywitałem.

A wiec witam Wszystkich;)

Kanał Odry koło mostu Szczytnickiego? jest sens wybrać się ze spinningiem za szczupakiem?

Przy tej wodzie to zatoka ok kilometr w góre rzeki, naprzeciwko ZOO.

Edytka:  Jacek, Ty nie udawaj, że Zlociku nie będzie, już pora coś zapodać na "Lubiążską nutę" :D

Edytowane przez FidoAngel

Dziś po dłuższej przerwie nieco powędkowałem. Woda jeszcze bardzo brudna i dużo śmieci niesie ale 2 rybki nieduże złowiłem + parę wyjść + jedna rybka okazała się za duża :angry: Po braniu ze środku klatki rybka wypłynęła w nurt (nie udało się zatrzymać - już w zatoce należało dać hamulec na maksa ale nie przypuszczałem wtedy że to taki klocek) a potem to już tylko mogłem coraz to mocniej dokręcać hamulec aż w końcu nowe 0,22 strzeliło (kiedy już dno szpulki było widać). Pewno sumek, dupek zabrał mi najlepszego wobka :(

Zlocik sobie zrobimy - nie ma co sobie takiej przyjemności odmawiać.

Proponuję 21.06.2014 (tradycyjnie Lubiąż). Kto się pisze?

Edytowane przez analityk