pawelHERP Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 W kole dowiesz się kiedy i jak zrobić uprawnienia. Co jakiś czas robią szkolenia Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Panowie.Od tego mamy telefony aby do nich dzwonić.Nawet jak nie są w pobliżu akurat to powiadomią kogo trzeba i na pewno ktoś się zjawi.Po którymś zgłoszeniu o konkretnym miejscu po prostu będą tam częstymi gośćmi.Tak się składa że znam Panów z PSR bo jeden to sąsiad a obaj ze mną w kole są.Weżcie pod uwagę że Oni nie mają tylko Wrocławia obstawiać a cały powiat albo i więcej.Opierają się przede wszystkim na własnych obserwacjach jak i na zgłoszeniach od wędkarzy i tam starają się patrolować.Oczywiście muszą też zabezpieczać "nagłe" i odgórnie ustalone zdarzenia takie jak na przykład zeszłoroczne spuszczenie wody na Mietkowie gdzie mieli dyżury i tam stale ktoś pilnował "kałuż". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Grzesiek,to spytaj jak wygląda ich dzień w pracy? Ciekawy jestem. Osobiście nie znam nikogo z PSR ani SSR (albo nie wiem, że są w tych formacjach), kto byłby aktywnym strażnikiem.Poruszyłem ten temat bo strasznie mnie wk..rwia jak widzę rzeźników nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Poprawka linku: http://i.imgur.com/lDOxI6p.jpgSlavo pokaż się w końcu na zlocie to Cię zabiorę w to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Grzesiek,to spytaj jak wygląda ich dzień w pracy? Ciekawy jestem. Osobiście nie znam nikogo z PSR ani SSR (albo nie wiem, że są w tych formacjach), kto byłby aktywnym strażnikiem.Poruszyłem ten temat bo strasznie mnie wk..rwia jak widzę rzeźników nad wodą.Z tego co wiem to raczej na 8h się nie kończy.Wyjeżdzają rano a wracają wieczorem. Pewnie jakieś zmiany w biurze też mają bo wiem , że na zmianę ktoś u nich tam siedzi i zabrane karty i pozwolenia załatwia z zapominalskimi wędkarzami. Edytowane 28 Maja 2014 przez Gandalfwhite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Ponoć latem się orają w krzakach, a i patologiczne młode lachony latem widywałem. Strach się odezwać... Butelkami rzucają nieopodal człowieka, kiepy lecą jeden za drugim, szczają po murach. Co za klimat !!! Damian, na siłę fotek nie wrzucaj Ja żartuję Jak uda się Tobie zrobić fotkę ciekawą, ładną nawet w takim industrialnym klimacie, to poproszę SlavoPotwierdzam. Trzeba patrzeć pod nogi, żeby igły sobie nie wbić w stopę. Latające butelki po piwie i wódzie potwierdzam i prezerwatywy pod nogami. Syf jakich mało, ale fakt ryby tam są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 .... ostatnio strażnicy dorwali na Janówku kłusoli z sieciami ..... czyli jednak coś robią J. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Robić robią ale nie sposób przy powiedzmy 30% wędkarzy postawić strażnika bo to jest nie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Mnie patrol legnickiej PSR w kwietniu kontrolował. Aż się normalnie ucieszyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Mnie patrol legnickiej PSR w kwietniu kontrolował. Aż się normalnie ucieszyłem Pocieszacie mnie koledzy Ja też się kiedyś ucieszyłem mimo że za mną gonili bo myśleli, że to ja przed nimi chcę zniknąć A ja zwyczajnie zmieniałem miejscówkę Oby tak dalej pracowali, ale pod jazami ich nie widać jakoś specjalnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 ciekawe ilu panów strażników PSR mamy na etacie ? może się nie wyrabiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Poprawka linku: http://i.imgur.com/lDOxI6p.jpgSlavo pokaż się w końcu na zlocie to Cię zabiorę w to miejsce Byłem ostatnio, ale Ciebie nie było... Pod mostem popijaliśmy pyfko od Fido Mniam mniam i klobasę z ognicha zajadałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Pocieszacie mnie koledzy Ja też się kiedyś ucieszyłem mimo że za mną gonili bo myśleli, że to ja przed nimi chcę zniknąć A ja zwyczajnie zmieniałem miejscówkę Oby tak dalej pracowali, ale pod jazami ich nie widać jakoś specjalnie....Sławku , kiedyś dzwoniłem -w dwóch przypadkach przyjechali więc nie jest najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Apropo straży - to prawda jest taka iż SSR (tutaj nie ma pitu pitu) wystawia 85% mandatów (statystyka z miesięcy wiosennych),a reszta PSR ( w tym roku dziękują dziadkom, a zatrudniają młodszych do uganiania się za kłusolami) Edytowane 28 Maja 2014 przez Booseib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 No to już nie drążę tematu dalej. Nie jest źle, czekam w takim razie na kontrolę A póki co ogłuszam się Metallicą Joł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankowaty Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Warto wiedzieć, że możemy dzwonić nie tylko po straż rybacką. Rozmawiałem kiedyś z policjantami z komisariatu wodnego, powiedzieli, że spokojnie można dzwonić do nich w razie zauważenia łamania przepisów. Numer na komisariat: 713284104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 No to już nie drążę tematu dalej. Nie jest źle, czekam w takim razie na kontrolę A póki co ogłuszam się Metallicą Joł Ty nie czekaj, Ty dzwoń jak widzisz że jest żle.Oni jak jeżdzą to nie łażą po brzegu. Oni najpierw obserwują z ukrycia przez lornetkę i jak obczają że łamiesz przepisy wtedy wkraczają. Gan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Witam, wie ktoś jaka woda we wrocławiu? Odra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Witam, wie ktoś jaka woda we wrocławiu? Odra. dzień dobry Dobry 1 post. A woda? Mokra i brudna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Przepraszam, ze się nie przywitałem.A wiec witam Wszystkich;)Kanał Odry koło mostu Szczytnickiego? jest sens wybrać się ze spinningiem za szczupakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Uwielbiam takie pytania! Kolego, wg mnie zawsze jest sens wybrać się nad wodę, jeśli tylko masz na to czas PozdrówkaKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Nad wodą trzeba być a nie bywać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) Przepraszam, ze się nie przywitałem.A wiec witam Wszystkich;)Kanał Odry koło mostu Szczytnickiego? jest sens wybrać się ze spinningiem za szczupakiem?Przy tej wodzie to zatoka ok kilometr w góre rzeki, naprzeciwko ZOO. Edytka: Jacek, Ty nie udawaj, że Zlociku nie będzie, już pora coś zapodać na "Lubiążską nutę" Edytowane 29 Maja 2014 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) Dziś po dłuższej przerwie nieco powędkowałem. Woda jeszcze bardzo brudna i dużo śmieci niesie ale 2 rybki nieduże złowiłem + parę wyjść + jedna rybka okazała się za duża Po braniu ze środku klatki rybka wypłynęła w nurt (nie udało się zatrzymać - już w zatoce należało dać hamulec na maksa ale nie przypuszczałem wtedy że to taki klocek) a potem to już tylko mogłem coraz to mocniej dokręcać hamulec aż w końcu nowe 0,22 strzeliło (kiedy już dno szpulki było widać). Pewno sumek, dupek zabrał mi najlepszego wobka Zlocik sobie zrobimy - nie ma co sobie takiej przyjemności odmawiać.Proponuję 21.06.2014 (tradycyjnie Lubiąż). Kto się pisze? Edytowane 30 Maja 2014 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Na zachętę, dla zlotowiczów: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi