Harjer Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jurek,na zdjęciu tego nie widać, ale przejrzystość wody to było zero.Woda nagle zaczęła iść w górę, mętniała dosłownie w oczach. Ryba wzięła na mętnej wodzie przy brzegu , w miejscu w którym za kilka/kilkanaście minut z wody prawie stojącej zrobiła się wręcz rwąca.Sławek, wiem, wiem. W ubr. wyholowałem ze stoku z byłej pierwszej główki, przy wejściu do zatoki "policyjnej" zanderka z takiego kakaa,(pogranicze mieszania się wód- czystej z zatoki z wodą zabudzoną z Odry), że ci, którzy widzieli mnie łowiącego w takiej zupie - śmiali się A ja wprost nie mogłem uwierzyć, że było to możliwe. Kosztowało mnie to zabarwienie pleciony na brąz i godzinne czyszczenie spina i szpuli. Teraz nawet nie można wypłynąć na Odrę - bo jak mówię, diabeł cegły mieli , taka zupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ja tak za namową Fido Angela-a chodzę nad tą syfiastą wodę i próbuję.Bolka póki co nie potrafię złowić, ale skoro można już za sandałkiem, to próbuję I się udało.W weekend, mam nadzieję, poprawka Nie można odpuszczać bo człek z wprawy wyjdzie, hihi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Ktoś ma ochote się wybrac na wspolny spinning jutro rano gdzies we wrocławiu, ewentualnie w czwartek rano grunt/spławik/spinning ?PW. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez michalvcf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dziś po dłuższej przerwie nieco powędkowałem. Woda jeszcze bardzo brudna i dużo śmieci niesie ale 2 rybki nieduże złowiłem + parę wyjść + jedna rybka okazała się za duża Po braniu ze środku klatki rybka wypłynęła w nurt (nie udało się zatrzymać - już w zatoce należało dać hamulec na maksa ale nie przypuszczałem wtedy że to taki klocek) a potem to już tylko mogłem coraz to mocniej dokręcać hamulec aż w końcu nowe 0,22 strzeliło (kiedy już dno szpulki było widać). Pewno sumek, dupek zabrał mi najlepszego wobka straciłem ładnego bolka pow 70 cm i poszły mi 2 olbrzymie ryby w ciągu 3 dni, jednej jestem pewiem, że sum, druga??? hmmm wole nie wiedziećno ale to jest wkalkulowane w nasz żywot A ja się wam dziwię bo taka woda to szansa na największe sztuki, w tamtym roku jak szła fala to połowiłem za cały rok.(...) No i pamiętajmy o 20-to funtowym zestawie bo jak w nurt pójdzie taki smok to trzeba mieć czym go zatrzymać.Połamania.Żeby nie było , że nikt nie ostrzegał A propos pływania na takiej wodzie to śmiało można, nawet kwoczyć za sumem można przy okazji a później rundkę, dwie z trola i dalej na następne miejsce. Szlag by to trafił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Panowie jaki stan na Odrze? dalej taki wysoki i kawa z mlekiem płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 http://www.oki.szczecin.rzgw.gov.pl/Defaulte21b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 A dalej taka brudna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 A dalej taka brudna? Brudna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Wczoraj 3h na Odrze w mieście bez kontakraktu z rybą, brak jakiejkolwiek aktywności. Później kolejne 3h na ujściowym odcinku Oławki, tam kilka drobnych kleni i niestety nietrafione wyjście bolka +/- 60cm pod nogami. Chyba jakiś złośliwiec za mną chodzi, bo wszyskie miejsca, które we Wrocławiu odwiedzałem z kijem zostały zamienione w plac budowy. Brak pomysłu na następny wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Wczoraj 3h na Odrze w mieście bez kontakraktu z rybą, brak jakiejkolwiek aktywności. Później kolejne 3h na ujściowym odcinku Oławki, tam kilka drobnych kleni i niestety nietrafione wyjście bolka +/- 60cm pod nogami. Chyba jakiś złośliwiec za mną chodzi, bo wszyskie miejsca, które we Wrocławiu odwiedzałem z kijem zostały zamienione w plac budowy. Brak pomysłu na następny wypad.Powyżej zoo nie kopią. Woda już lepiej wygląda , na jakieś 15-20 cm coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Byłem na przeciwko zoo, ale jak pisałem nie zaobserwowałem żadnej aktywności ryb(nie licząc zbiórki jazia zupełnie poza moim zasięgiem). Może wybrałem złą stronę, albo powinienem udać się bardziej w górę rzeki. Choć możliwe, że po prostu boleń nie ganiał tego dnia przy powierzchni..... albo po prostu jestem ślepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Byłem na przeciwko zoo, ale jak pisałem nie zaobserwowałem żadnej aktywności ryb(nie licząc zbiórki jazia zupełnie poza moim zasięgiem). Może wybrałem złą stronę, albo powinienem udać się bardziej w górę rzeki. Choć możliwe, że po prostu boleń nie ganiał tego dnia przy powierzchni..... albo po prostu jestem ślepy Wyżej jest lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Witam Panowie. Ja wybieram się na bartoszowice w sobotę 4 rano jakoś tak na odcinek od jazu w dół rzeki 2 tygodnie temu bolki współpracowały miejmy nadzieję, że tym razem będzie podobnie. Oczywiście chętnych zapraszam do wspólnej wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Poniżej miasta też nie ma szału. Ostro kombinują z wodą góra-dół. A poza tym woda brudna, sporo śmieci płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam Panowie. Ja wybieram się na bartoszowice w sobotę 4 rano jakoś tak na odcinek od jazu w dół rzeki 2 tygodnie temu bolki współpracowały miejmy nadzieję, że tym razem będzie podobnie. Oczywiście chętnych zapraszam do wspólnej wyprawy.kolego mówisz o kanale żeglugowym? ja kolejny dzień o kiju wracam:( zero bolka zero czegoś innego co cokolwiek co spowodowało by aby ręka śmierdziała rybą ostatnio Opatowice w dół, zwierzyniecki w dół ale tam ciągnie woda i nie chce się ustabilizować jakieś dziwne czasy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam, Koledzy mozecie polecić jakieś staw, stawy, na terenie wrocławia gdzie mozna przejechać się na rowerku i wygodnie psiedzieć z wędka? grunt/spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zimowisko barek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Siemka. Słyszałem że na stawach w Piekarach /Udanin/ bierze ładna płoć, ale na rowerek to trochę za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 .... na spławik polecam staw przy ul. Głównej, zarybiany, pilnowany, łatwo dostępny ...... nawet ryby biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Wróciłem właśnie z krótkiego rekonesansu na bartoszowicach i muszę stwierdzić, że przez ostatnie dwa tygodnie zielsko strasznie wystrzeliło w górę, więcej przedzierania się po brzegu niż łowienia. Druga sprawa to ciągle utrzymująca się brunatna barwa wody wraz z masą patyków gałęzi itp. habazi. Stawiam pod znakiem zapytania jutrzejszy poranny wypad na ryby na pewno ten na bartoszowice. Co u Was Panowie gdzie bolek bije ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Na rędzinie wczoraj zero oznak żerowania boleni, Woda jak kawa i galęzi pełno. Dużo sandaczowców, ale nikt nic nie wyciągał. Co za dno i pustynia. Co się stało z rędzinem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Wczorajszy wieczór spędziłem na ujściu Oławki. Zdecydowanie woda wczoraj żyła. Ryby pięknie wybierały pokarm z kożucha, który unosił się na powierzchni wody i skutecznie uniemożliwiał łowienie . Udało się złowić kilka drobnych ryb, ale przez te pływające śmieci, nie umiałem się dobrać do tych fajniejszych sztuk, które zdecydowanie tam były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ja pełen niechęci do łowienia po wczorajszym rekonesansie na odrze niestety muszę ten weekend odpuścić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Wczoraj wieczorkiem robiłem rekonesans na Odrze. Woda szybko się klaruje ! Spokojnie można wyruszać na połowy za bolkiem, (widać było ich szaleństwa w warkoczu) i zanderkiem Pod wieczór można uderzać! Teraz zaczyna się skwar, grzeje równo. temperaturka będzie lekko ponad 30+Podskoczyłem również na "betony" - pstyknąłem kilka fotek tego co dzieje się na budowie, (modernizacji wałów przeciwpowodziowych). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Panie gdzie za tym bolkiem bo mnie nerwica bierze jak mam siedzieć w domu a pojechać nad wodę i przedzierać się przez dżunglę i nie uświadczyć nawet plusku żerowania to mi się nie uśmiecha :/ chętnie wybrałbym się na jakiś miejski odcinek odry z kimś kto zna mniej więcej miejsca żerowania bolesławów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi