Harjer Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Kamil. Panowie to byli przed wojną Jestem George - Jerzy Byłem również na wejściu do zatoki kozanowskiej, (dawnej stoczni barek). Mówią na nią zatoka policyjna, ( bo przy głównej bazie bezpieczeństawa . Stałem oglądając Odrę na pozostałym fragmencie pierwszej główki, (ostrogi). Tam gdzie zatopiona była kopara. Zarówno na płyciźnie, przy stworzonym nowym brzegu po zakolu, jak i w warokoczu chodziły żerując bolenie. Gdybym miał fioła na ich połowach, już zaraz po powrocie do domu powracałbym nad wodę ze sprzętem ps. Powstało świetne miejsce zasiedlane przez klonki. Mowa oczywiście o wejściu do zatoczki Cztery już były Jest bardzo dużo sandacza. Małe do 50 centów żerują przy powierzchni. Pozdrówka Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Ja dzisiaj rano zaatakowałem odre poniżej lubiąża, ale udało się tylko przechytrzyć maluszka bolka i jedno wyjscie do przynęty ostre słońce,mega krzaczory,komary i reszta badziewia uniemożliwiły dłuższe łowienie niż do godz 10.00! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Witam...a jak woda ?klarowność?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (byłem wczoraj) woda nadal mocno mętna, niesie jeszcze trochę śmieci ale już niedużo. Nadal zalane trawy utrudniają łowienie. Udało się 3 rybki skusić ale wszystko małe. Czy ktoś wie jak skusić bolka, który chodzi w środku dużej klatki na prawie stojącej wodzie? Trudna sprawa - o to będziemy dopytywać mistrza T. na zlocie. Panowie otwieram listę – kto przyjedzie?wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż 2014 – most na rzece Odrze. 21.06.2014 – godz. 10:00, Cel: promocja C&R oraz integracja wrocławskiego środowiska, Wstępny plan spotkania (sugestie dot. planu mile widziane):ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt ;-) ZASADNICZO ZBIERAM SIĘ I POGADAMY o 10tej RANO, przed/w międzyczasie/lub po zbieranie drzewa na ognisko, odprawa, część edukacyjna (szukamy/zapraszamy Mistrza który nas czegoś nauczy – w najgorszym przypadku będziemy się uczyć od siebie nawzajem), wędkowanie C&R: 10:30 - 16:30, Ognisko: 17:00:21:00 w tym czasie m.in. wędkarskie pogawędki a później dla wytrwałych sandaczowanie po zmroku, Super ambitni zostają na noc i ponownie wyprawiają się na rybki skoro świt ;-) Alternatywna wersja harmonogramu to spotkanie o godz. 14:00 – zaczynamy ogniskiem, potem popołudniowo/wieczorne wędkowanie i alternatywnie: powrót do domu/nocleg nad wodą i wędkowanie od świtu. Sponsor poszukiwany ! J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Wczoraj wieczorkiem robiłem rekonesans na Odrze. Woda szybko się klaruje ! Spokojnie można wyruszać na połowy za bolkiem, (widać było ich szaleństwa w warkoczu) i zanderkiem Pod wieczór można uderzać! Teraz zaczyna się skwar, grzeje równo. temperaturka będzie lekko ponad 30+Podskoczyłem również na "betony" - pstyknąłem kilka fotek tego co dzieje się na budowie, (modernizacji wałów przeciwpowodziowych). Nie łowię za często w centrum ale chyba prawie całe brzegi przy różnych okazjach zwiedziłem - na tych zdjęciach nic nie poznaję (oprócz mostu) - ostro tam Panowie melioranci namieszali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nie no centrum od Kozanowa daleko . Może dla tego szanowny kolego nie poznajesz . Dziś odbyły się mistrzostwa Oławskiej Wydry i Koła nr 16 Oława . Wyniki słabiutkie (woda od wczoraj opadła ok 40cm ), ale wielu kolegów walczyło w tym skwarze do ostatnich minut .Ja osobiście po wielu próbach zrobienia boleczką dobrze , odpuściłem i ugotowany na pół miękko przed czasem wróciłem na miejsce zbiórki , zakosztować kiełbasy i WODYYY . Oderkę radziłbym jeszcze chwilkę zostawić w spokoju warunki są trudne . Ale mamy w okolicach Wrocławia wiele niewielkich rzeczek chętnie obdarzających rybą .Cały tydzień latałem po takowych za klonkami choć okazów nie było to ilościowo i jakościowo było dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (byłem wczoraj) woda nadal mocno mętna, niesie jeszcze trochę śmieci ale już niedużo. Nadal zalane trawy utrudniają łowienie. Udało się 3 rybki skusić ale wszystko małe. Dzięki...byłem, trochę mętna, ale łowiło się bez problemów ze śmieciami na haku .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Dzisiaj od 13 do wieczora(właśnie wróciłem) biegałem po Odrze. Do godziny 17 poza krótkimi szczupaczkami i okoniami nie zanotowałem żadnego bolenia. Zmieniłem więc łowisko. No i to była dobra decyzja. Do końca łowienia miałem na kiju 4 bolenie(35-45cm) i zanotowałem dwa odprowadzania wobka. Woda coraz lepsza do łowienia. Jeszcze parę dni i pewnie lokalni mistrzowie będą wstawiać fotki złowionych okazów. W całym dniu tylko jeden negatywny punkt. Zakupiłem sobie swoje pierwsze Spiryty. Wybrałem sobie dwie sztuki w długości 7cm. Jak dla mnie przynęty te robią swoje i warto je mieć. Tylko po całym dniu łowienia tylko i wyłącznie tymi wobkami, obydwa straciły ster. Zastanawiam się czy trafiłem na jakąś wadliwą partię, czy o co chodzi....? Orientuje się ktoś może, czy da się dokupić stery? ...sprawa sterów ju załatwiona, profesjonalna firma ...zapomniałem dodać, że chodząc w tak słoneczną pogodą brzegami Odry we Wrocławiu należy zachować szczególną ostrożność. Przedzierając się przez krzaki niejednokrotnie trafiłem na opalającą się niewiastę. Ile ja się dzisiaj naśmiałem, gdy w pośpiechu naciągały na siebie szmatki....hehehe. Dobrze, że nie zabrałem maczety. Jakbym tak z maczetą wpadł..... Edytowane 9 Czerwca 2014 przez ch4ron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Hej,Jak kilka lat temu kupowałem spirity, to zostałem uprzedzony przez Andrzeja, że stery mogą wypadać. Dostałem wtedy kilka sterów na wypadek jakby któryś wypadł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Z wymianą uszkodzonego woblera nie ma problemu. Wystarczy zwrócić się z tym do Tomka, lub Andrzeja. Fajnie, że szykuje się kolejny zlocik! Te spotkania mają swój klimat, a i zawsze jakieś rybki się meldują Wody wystarczy dla każdego. Gorzej, że beczułki od Fido dno jednak mają... Teraz patrzę na grafik i niestety- w/w weekend pracujący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ja się bardzo chętnie zamelduję na zlocie, zwłaszcza, że ostatni musiałem odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Czyli znowu się miniemy. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż 2014 – most na rzece Odrze. 21.06.2014 – godz. 10:00, Cel: promocja C&R oraz integracja wrocławskiego środowiska, 1-Analityk2-Fido3-Monk4-MateuszDDZ+1 Postawiłem temat w "umawialni" Edytowane 9 Czerwca 2014 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ja też się piszę, będę najprawdopodobniej z bratem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobekfooto Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Panie gdzie za tym bolkiem bo mnie nerwica bierze jak mam siedzieć w domu a pojechać nad wodę i przedzierać się przez dżunglę i nie uświadczyć nawet plusku żerowania to mi się nie uśmiecha :/ chętnie wybrałbym się na jakiś miejski odcinek odry z kimś kto zna mniej więcej miejsca żerowania bolesławów.Polecam miejscówke niedaleko mostu Podwale-Mostowa. Boleni naprawdę sporo i można popatrzeć na piękne żerowanie. Niestety jeżeli chodzi o przechytrzenie bolenia w tym miejscu to już ciężej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Cześć Chłopy,witam po kilkudniowym pobycie z dala od Odry. Mnie zapowiada się wolny weekend więc proszę mnie wpisać na listę Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Aktualizacja listy na Zlot: 1-Analityk2-Fido3-Monk4-MateuszDDZ5-MateuszDDZ - brat6-Slavo7- kto jeszcze ? Stara gwardia nie zawodzi ale zapraszam też nowych forumowiczów - poznanie na spotkaniu pomaga potem umawiać wspólne wyjazdy i dzielić się sekretną, wędkarską wiedzą. P.S. Brakuje mi Waszych sugestii co do formy spotkania (pisałem o wariancie alternatywnym) - robimy standardowo czy alternatywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Mi pasuje każdy wariant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 .... każdy wariant, czy każdy wariat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Jak dla mnie opcja standardowa bardziej pasuje, ale niech Zarząd podejmie decyzję Sponsorem nie będę bo za chudy jestem, ale jakieś "nagrody pocieszenia" chętnie przygotuję dla łówców największych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Dokoptowałem kolejnego zlotowicza @Homegeon, przylecimy tradycyjnie na moim latającym gumowym dywanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Dominik zabierz ze sobą Swoją dlubanine i premierę sdr-a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 wszystko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Jako Wrocławianin przeprowadzony do Warszawy rzadko mam teraz okazję odwiedzić Odrę, ostatnimi laty maks 1-2 razy w roku, ale zawsze jak już jestem to się cieszę. Bugu i Wisły za Odrę bym nie oddał, ale raz na jakiś czas lubię odmianę i odmienną specyfikę uregulowanej rzeki, zwłaszcza jak płynie przez dzikie tereny. W zeszły piątek byłem w okolicach Lubiąża, tam gdzie robicie zlot. Przez ok. 5h obławiałem główki na prawym brzegu, powyżej mostu. Zawsze jak tam jestem, robi na mnie wrażenie panująca tam dzicz. Praktycznie na każdej główce (zwłaszcza dalej od mostu) miałem wrażenie, że nikt jeszcze w tym roku nie łowił, brak dojazdu, żadnej ścieżki, pokrzywy mojego wzrostu, brak śmieci, żadnych wędkarzy... Fajnie tam macie :-) W porównaniu z tym brzegi mazowieckich rzek są nieporównywalnie bardziej zdeptane, to żeby na kilku km rzeki nie spotkać nikogo jest nie do pomyślenia. Odcięcie się od tego świata wymaga użycia pływadła, ale to też nie zawsze gwarantuje spokój. Presja wędkarska na Odrze w takim Lubiążu jest w porównaniu do mazowieckiej Wisły praktycznie żadna... Jeśli kiedyś będę we Wrocławiu w terminie zlotu to chętnie wpadnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Ciekawe spostrzeżenie. Korzystajmy wiec póki jest jak jest i cieszmy się pokrzywami bo bronią łowisk przed tymi mniej ambitnymi.Czyli mamy osiem osób na zlot - czekamy dalej na zgłoszenia stałych bywalców i nową krew. Nowy plan imprezy:Wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż 2014 – most na rzece Odrze. 21.06.2014 – godz. 7:00, Cel: promocja C&R oraz integracja wrocławskiego środowiska, Plan spotkania:ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt ;-) Przywitanie i odprawa 7:00 RANO, Wędkowanie C&R 7:30 - 13:30, Ognisko: 13:30ci, w tym czasie m.in. piwo i wędkarskie pogawędki, Sandaczowanie do utraty sił ;-) P.S.Czy ktoś ma kontakt z OLEIXem? - może mógłby zachęcić Fishing 24 aby zostało sponsorem i wsparło nas upominkiem? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi