Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem wczoraj na krótkim rekonesansie w okolicach Lubiąża przed sobotnim zlotem - woda już niska, ale jeszcze mętna, spory uciąg. Klenie jeszcze trochę niemrawe, ale coś tam wydłubaliśmy z żoną (max 45 cm z fotki). Pojedyncze ataki boleni zaobserwowane, myślę, że będzie co łowić za tydzień.

6d02d22f36532628med.jpg

• Like 2

Aha najlepszego nie napisałem - dryfujemy sobie w dół rzeki i za kolejną główką widzę niezłą falkę i duży cień pod powierzchnią. Ten cień okazał się sumem 1,3-1,4m, który przepłynął powolutku metr od nas, jakby nigdy nic, z otwartą paszczą. Próbowałem mu brombe podać ale z wrażenia nie trafiłem :)

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

• Like 1

Są rzeczy, które się fizjologom nie śniły
Bromba w przeręblu....trzeba to opatentować
Brawo Panowie za piękne rybska i super zdjęcia

Pozdrawiam
Kamil.

Brania są różne, ale raczej delikatne. Delikatne drgnięcie kiwoka i bardziej zdecydowane zluzowanie lub przygięcie. Mam to nawet na filmie, tylko czasu brakuje aby jakąs wersję web zrobić.

najtrudniej jest wpuścić brombe pod lód, trzeba rękę głęboko wsadzić. Jak już złapie nurt to tylko gra i zabawa...

A może jednak :P

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 2

Ciekawe spostrzeżenie. Korzystajmy wiec póki jest jak jest i cieszmy się pokrzywami ;) bo bronią łowisk przed tymi mniej ambitnymi.

Czyli mamy osiem osób na zlot - czekamy dalej na zgłoszenia stałych bywalców i nową krew.

Nowy plan imprezy:

Wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż 2014 – most na rzece Odrze. 21.06.2014 – godz. 7:00,

Cel: promocja C&R oraz integracja wrocławskiego środowiska,

Plan spotkania:

1. ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt ;-) 
  2. Przywitanie i odprawa 7:00 RANO,
  3. Wędkowanie C&R 7:30 - 13:30,
  4. Ognisko: 13:30ci, w tym czasie m.in. piwo i wędkarskie pogawędki,
  5. Sandaczowanie do utraty sił  ;-) 

P.S.

Czy ktoś ma kontakt z OLEIXem? - może mógłby zachęcić Fishing 24 aby zostało sponsorem i wsparło nas upominkiem?

Pozdrawiam

Od siebie dorzucam zestaw boleniowych wobków dla osoby, która złowi najdłuższego bolenia ;) !

• Like 4

(...)

Fido: może byśmy wprowadzili jakiś puchar przechodni (za największa rybę) napełniony piwem? Masz tam coś w kolekcji co by się nadało?.

Dobra pomysła to jest :D  ale nic takiego nie mam i nie zdążę zrobić. Że też wcześniej nie napisałeś ale jak dożyjemy to może w przyszłym roku coś się wymyśli.

Ja ze swej strony, oprócz beczułeczki  ;), postaram się parę kogutów ukręcić dla zwycięzców, choć wiemy, że nie rywalizacja jest naszym motywem przewodnim Zlotu ani nagrody a spotkanie, wymiana doświadczeń, i bajery o taaaakich rybach, złowionych, wypuszczonych i takich do złowienia :)

Dobra pomysła to jest :D  ale nic takiego nie mam i nie zdążę zrobić. Że też wcześniej nie napisałeś ale jak dożyjemy to może w przyszłym roku coś się wymyśli.

Coś wyszukałem i do zdjęcia przypasuje. A teraz czas na ryby jechać bo Ziom znowu ładnego bolka wstawił ;)  

Panowie,

ja dojadę dopiero około 16, jednak pracodawca zarządził pracujacą sobotę :(

Dla polepszenia nastrojów wstawiam bolusia z wczorajszego spacerku Oławską opaską. Bolenie szalały aż miło było na to patrzeć, ukleje fruwały w powietrzu. Kilka potężnych boleni wywaliło mi się pod nogami, co za widok !!!

Po jednym z ataków rzut Spiritem 9 w miejsce gdzie boleń przywalił i za 3 sekundy czuję przyjemny ciężar na kiju :)

A kijek, co by nie mówić, niezbyt boleniowy, bo ja za kleniem tam łaziłem :)  CD XLS do 14g, żyłka 0,16, na końcu Spirit 9.

Nie dało rady tej ryby tak szybko w nurcie dociągnąć, troszkę zabawy było, ale to sama frajda !!!

Do zobaczenia w sobotę !

Slavo 

post-47617-0-70751500-1403251316_thumb.jpg

post-47617-0-56293900-1403251336_thumb.jpg

post-47617-0-83440800-1403251348_thumb.jpg

• Like 7

Dla polepszenia nastrojów wstawiam bolusia z wczorajszego spacerku Oławską opaską. Bolenie szalały aż miło było na to patrzeć, ukleje fruwały w powietrzu. Kilka potężnych boleni wywaliło mi się pod nogami, co za widok !!!

Tam u Ciebie to wczoraj nie wiało? Byłem popołudniu poniżej Wrocka i bolków nie było w ogóle widać ale za to udało się parę kleni wyskubać.

Mało nas się na sobotnie spotkanie się zadeklarowało. Nic to. Młode pokolenie woli, jak widać, rozmowy online (a potem koncerny się skarżą że konsumpcja piwa maleje :) ).

Pozdro i do zobaczenia  (nie zapomnijcie zabrać coś do opiekania przy ognisku). Spotykamy się w sobotę o 7:00.

Slavo z tym sprzedawaniem samochodów to się pośpiesz bo możesz nie zdążyć dojechać.

P.S. Mamy jeszcze nieoficjalne dwa zgłoszenia lokalnych mistrzów ale jak to mistrzowie trzymają się nieco w cieniu.

Edytowane przez analityk

Gratuluję Sławek, ładny boleń, ;)

Dzięki Ziom,

trochę w tym Twojej zasługi jest :)  W końcu Cię czasem "podglądam" na wypadach, hehehe

A już dawno jakiegoś przyzwoitego bolka nie drapnąłem.

Wczoraj na prawdę czułem, że za chwilę złowię bolka.

Kleni nie było widać, ani nie zbierały, ani wobka nie trąciły. Widocznie ich nie było przy opasce. Za to bolenie pokazywały się i to jak !!

Jacek,

troszkę wiało, ale łowiłem jakby w dołku, za plecami spora skarpa, a wiatr był nad głową i jak rzucałem za mocno w górę to wobka znosiło i koziołkował mimo lamety. Jak rzut był niski, płaski było OK.

Dawaj fotki tych kleni :)

Sprzedam ze trzy fury w sobotę i jadę do Was :))  A jak Was nie spotkam to i tak gdzieś tam będę biegał po krzakach za bolkami, kleniami.

Ja mam tam pod mostem stare porachunki z wielką rapą, pamiętasz?  Teraz już pewnie z 8 dych ma więc na nią zapoluję !!!!!

Mało nas się na sobotnie spotkanie się zadeklarowało. Nic to. Młode pokolenie woli, jak widać, rozmowy online (a potem koncerny się skarżą że konsumpcja piwa maleje :) ).

Ja sobie ostrzyłem zęby/kotwiczki na spotkanie z Wami wyjadaczami, ale niestety rodzinne sprawy mnie przyblokowały.

Następnym razem...

A potem ta biedna młodzież biadoli, że nikt nic nie mówi, że zmowa jest itp. itd. 

A my chętni jesteśmy do dzielenia się wiedzą :)

Prawda?