Oleix Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Troche długo mnie tu nie było,ale...Na odrze rybki biorą nie ma co narzekać głównie jazie ale klenie też się zdarzają a przez cały okres od stycznia do teraz dobrze brały klenie na mniejszych rzeczkach.A w grudniu brały inne rybki może nie moje ulubione ale też było z czym sie pobawić(nawet nie wiecie jak się cieszyłem czytając że nikt nic nie łowi :-) bo dzięki temu był mniejszy ruch nad wodą...)Pozdrawiam Oleix 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Aleee kaban, gratulacje rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Nie nie Michał nie denerwuj ludzi nie pokazuj takich sprośnych fotek co najmniej do maja .Nota bene w poniedziałek obskoczyłem Oderkę i Oławę a we wtorek Odrę i Widawę zdecydowanie więcej dzieje się na niewielkich rzeczkach choć stan obydwu nie za wysoki . Jeśli wszystko ułoży się według planu jutro Smortawka i zapewne okolice jej ujścia zobaczymy co po tym załamaniu pogody się będzie działo . Edytowane 14 Marca 2015 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Troche długo mnie tu nie było,ale...Na odrze rybki biorą nie ma co narzekać głównie jazie ale klenie też się zdarzają a przez cały okres od stycznia do teraz dobrze brały klenie na mniejszych rzeczkach.A w grudniu brały inne rybki może nie moje ulubione ale też było z czym sie pobawić(nawet nie wiecie jak się cieszyłem czytając że nikt nic nie łowi :-) bo dzięki temu był mniejszy ruch nad wodą...)Pozdrawiam OleixOleix jak zwykle gdzieś daleko poza internetową/forumową normą - Brawa dla lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 I kiszka przede wszystkim zimno i mokro zaledwie kilka bardzo delikatnych brań okoni , a nie one były celem gdzie te jasie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Aleee kaban, gratulacje rybki Byłby większy, gdyby jeszcze dalej wypchnąć go w stronę aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Byłby większy, gdyby jeszcze dalej wypchnąć go w stronę aparatu fota robiona zwykłym obiektywem -nie szerokokątnym, na zgiętych ramionach co widać-nie wyprostowanych -więc daruj sobie @pontoniarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) fota robiona zwykłym obiektywem -nie szerokokątnym, na zgiętych ramionach co widać-nie wyprostowanych -więc daruj sobie @pontoniarzTo po co się męczyć i chować palce za, lub pod rybą ? Aby szybciej wypadła z rąk i pokiereszowała się trochę? oland nie jesteś najlepszym fotografem. Mała odległość na takim zdjęciu, robi kolosalną różnicę. Edytowane 14 Marca 2015 przez pontoniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Oleix łowiłeś woblerem na bocznego troka? Widzę drugą żyłkę czy to się zawinęła jakoś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 To po co się męczyć i chować palce za, lub pod rybą ? Aby szybciej wypadła z rąk i pokiereszowała się trochę? oland nie jesteś najlepszym fotografem. Mała odległość na takim zdjęciu, robi kolosalną różnicę. nie ma co z tobą się wdawać w dyskusję , szkoda nerwów i dymu -tak masz rację spacjalisto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 O co w ogóle te uszczypliwości? Wszyscy łowimy i (mam nadzieję) wypuszczamy złowione ryby, a fotka z nią jest jedyną pamiątką. Cóż złego w tym, że na zdjęciu eksponuje się gabaryty i piękno ryby? Zwłaszcza jeśli nie należy ona do maluchów i na siłę nie trzeba z niej robić kabana, a na dodatek łowca nie robi tego po to, żeby na siłę dodać sobie centymetrów? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Nie nie żadnych bocznych troków nie było może gdzieś się zaplątała choć nie wiem gdzie tą żyłkę widzisz?Pontoniarz widzę że jakieś parcie masz...?kto ci powiedział że ojciec jest super fotografem? Robimy zdjecia jakie potrafimy i nie biegamy z aparatami i obiektywami do bóg wie jakich zdjęć i niewiadomo jak drogich... I czemu ryba miała by wypaść była trzymana w najpewniejszy dla mnie sposób bez używania chwytaków itp. Masz lepszy sposób? Ryba była na tyle duża że jej gabarytów nie trzeba było eksponować,jedyne co mogłem wyciągnąc do zdjęcia to nadgarstki bo przy moim umięśnieniu kulturysty niemożliwe było utrzymanie ryby na wyprostowanych rękach(klocek ważył sporo ponad 10 kg ryba była w mega kondycji) zresztą patrz na zdjęcie gdzie są łokcie i jak ułożone są ręce czyżby fotomontaż?A co do wyciągania dłoni to po kiego grzyba miałem psuć zdjęcie i wyciągać ręce przed rybę może masz jakąś cenną poradę jak objąć rybe tych gabarytów żeby wystawały paluchy?jedna ręka pod pokrywą skrzelową a druga pod brzuchem żeby podeprzeć i wyeksponować w jakiejś sensownej pozycji do zdjecia wybacz że nie ma paluchów(możliwe też dla tego że nie mam palców pianisty)ale ryba była 2 razy grubsza w obwodzie niż moja 10 miesięczna córka...Fajnie że jak zawsze moje zdjecie wzbudza wiele kontrowersji... Tylko czy zawsze trzeba sie czepiać?... Edytowane 14 Marca 2015 przez Oleix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Michał, gratulacje ryby. Myślę, że komentarze są zbędne. Łowisz piękne ryby, zdjęcie bardzo dobre, bez porównania z tymi gdzie ryba leży na piasku etc. A z zazdrością sam wiesz jak bywa.... Witaj znowu na forum, czekamy na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Oleix piekna scena i rybka oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 "czyżby fotomontaż?" - oczywiście gratulacje oczywiście dla ryby nie dla łowcy i fotografa- do zobaczenia nad wodą. ps. "ryba była 2 razy grubsza w obwodzie niż moja 10 miesięczna córka"- nie mieszajmy pięknych kobiet do tej pasji- nie warto Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) ps. "ryba była 2 razy grubsza w obwodzie niż moja 10 miesięczna córka"- nie mieszajmy pięknych kobiet do tej pasji- nie warto DanekHej Danek ona już sama się miesza a bardziej pcha sie w pudełka,kamizelki i wędki :-) temu gremlinowi wystarczy pokazać pudełko to już spokoju nie da :-) Edytowane 15 Marca 2015 przez Oleix 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Niedługo będziesz miał z kim chodzić na ryby.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Niestety, ale na mniejszych wodach - Ślęża i Bystrzyca dzisiaj nie odniosłem przyjemności radości kontaktu z rybkami. Kaprysy pogody w ostatnich dniach niestety wpływają niekorzystnie na żerowanie kleni. Można było robić cuda ! - tylko nie łowić ryby Dobrze, że kontakt z przyrodą jest piękny Czekam na cieplejsze dni. ps. przy następnym wypadzie na klonki robię test nowego nabytku - Shimano AERO 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Aero 4000 to sporo jak na klenie, ale może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Aero 4000 to sporo jak na klenie, ale może... Spoko ! Kolego. To kwestia doboru wagowego i osobistych przyzwyczajeń. Ma się tę rękę co ? Weź do ręki ten model kręciołka, a będziesz go chciał mieć . Natomiastr jeżeli dla Ciebie za duży kup malucha a jeszcze może o głębokiej i wąskiej szpuli - przekonasz się na czym polega różnica Edytowane 15 Marca 2015 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) .... jak ktoś się wychowywał na "Ruskich" teleskopach i bazarowych kołowrotkach, to wszystko będzie mu pasowało Do czasu, aż nie zacząłem czytać o różnych wspaniałych i cudownych kołowrotkach czy wędziskach to nawet nie wiedziałem, że mój 20 letni "Tokoz" z włókna szklanego jest "zły" i ryb się na niego łowić nie da .... aaaa i nawet pojęcia nie miałem, że ze starym czerwonym dwumetrowym spiningiem "nie mogę" łapać z brzegu .... bo ponoć się nie da J. Edytowane 15 Marca 2015 przez bjpol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Ha, ha ! Któregoś dnia był u mnie kumpel i zauważyl stojącą pośród innych kijków - stare wędzisko: gruntówka Germiny (DDR) o c.w. 100 g. wykonana z włókna szklanego i ślicznej połyskującej bieli. Zapytał: co to ? Kijek do trollingu, mówię a on wielkie oczy Przerobiony do dł. 180 cm stanowi świetną "pałkę" do trollingu na suma. A te druciane przelotki - na niejednym dzisiaj robią wrażenie ! Tego się już nie spotyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Tak , oczywiście , koledzy macie rację - "łapać" to można wszystkim i wszędzie . A przyzwyczajenie drugą naturą człowieka. Pozdrawiam. Edytowane 15 Marca 2015 przez rush111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 .... fakt, ja z przyzwyczajenia używam kołowrotków 3000 / 4000, mniejsze po prostu wydają mi się za małe, za delikatne i jakieś takie nie na miejscu. Próbowałem w tamtym roku łowić takim maluszkiem i jakoś mi "nie leżał". .... a żeby nie było całkiem nie na temat, to byłem dzisiaj nad Bystrzycą. Przeszedłem się od mostu kolejowego na Praczach do mostu drogowego na Marszowicach i nawet śladu ryby nie widziałem ..... woda jak martwa J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 kiedyś to był sprzęt , pamiętam jak udało mi się kupić na ul. Ruskiej "Neptuny"- węgierskie takie czarne , to był wypas a jak chodziły jak masełko.Pamiętacie ten sklep na Ruskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi