Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, Jacek, pora na Zlocik, czerwiec tuż tuż a w B.Dolnym miejsce pod mostem jak ta lala, na ognisko, na piwsko i co tam jeszcze, może nawet na ryby się troszke czasu znajdzie :D

Ostatnio miałem wrażenie że nasza formuła się wyczerpała i chętnych coraz mniej. Jeżeli są chętni to zapraszam do składania propozycji - kto chętny? i kiedy ma wolny weekend? - coś może z tego ułożymy. Ja mam zajęty 14 i 21 czerwca.

A ja mam wrażenie że właśnie rapy ruszyły na dobre. Dziś 4 szt, największy poniżej. Brak, statywu lub kompana dlatego fotka jest jaka jest <_<
51d83b5262bb92c4.jpg
7e3869e211fcf2c4.jpg
Jeden miał ubytki w pokrywie skrzelowej ale chyba sobie radzi.
16e74e48d544a553.jpg
Do tego podglądałem stadko kleksów :)
ad83dccab437bbe8.jpg
Wszystkie miastowe ;)

Edytowane przez ZedSet
  • Like 3

Jakie plany na weekend? Nie złapać kleszcza!!!! Właśnie mam dwa nowe ślady, oba paskudne, jeden na twarzy a drugi na brzuchu, powoli wymiękam, w ten deszcz dziada złapalem :angry:

A impregnat US Army dalej leży w szufladzie bo nie za bardzo mam pomysł co nim nasączyć, pewnie sam się w nim wykąpię i wreszcie będzie spokój. I z tym, że są tylko w trawach to pewnie bujda bo dwa mnie w twarz ugryzły.

Gdzie tak biorą? Na odrze we wrocku?

Jedyne co zaobserwowałem w tym roku to brak bolenia. Może tylko na odcinku rędzin/maślice przez te regulacje brzegów. Dno totalne. Kilka lat temu na studiach przy Odrze w okolicach elektrowni  przy Kaziemirza WIelkiego dało radę połowić do 4 boleni od 19:00 do 21:30 i to tylko miałem hermesa. Od 2 lat pełne pudełka boleniowych przynęt i 4 sztuki na kilka lub kilkanaście wyjść.

Wczoraj z ciekawości ruszyłem pod most rędziński. Trzy średniaki 60+ do tego dwa brania nie wcięte i jeden spad 70+. Woda żyje, brania są. Ruszyła też amatorka <_<  30-40m od śluzy i rzuty pod sam spad. Później taki melepeta, łowczy, idzie nad Odrę i nie umie bolenia złowić...
Chwilkę posiedziałem z jednym wędkarzem gapiąc się w spławik żywcówki. Pan kulturalny, wszystkie rybki wypuszczał. Rozmowa przyjemna i nawet nie wiem kiedy się ciemno zrobiło. A pod śluzą kolejna zmiana. Panowie bez krępacji, pod samą śluzą zdobywali doświadczenie wędkarskie i darmowe kalorie. I tak przy każdym spiętrzeniu we Wrocławiu...........

Byłem dziś na Rędzinie. Stoją pod tą tamą i tłuką gumami w sam spad. Stałem pod mostem i widziałem, że coś pod śluzą złowili to od razu do siatki i gdzieś jeden gościu zaniósł tą rybę, pewnie do samochodu.

Poza tym dwa bolki pod mostem 40+ i 60+

Edytowane przez Daaaro

Wygląda jak po modernizacji. Brzeg goły, po całości kamienna opaska z wyjątkiem kawałka linii brzegowej gdzie bazę mają bobry. Poza tym chyba były również prace na wodzie. Było coś pogłębiane itd. Ja porównania nie mam bo na rybach byłem tam pierwszy raz.

Ostatnio miałem wrażenie że nasza formuła się wyczerpała i chętnych coraz mniej. Jeżeli są chętni to zapraszam do składania propozycji - kto chętny? i kiedy ma wolny weekend? - coś może z tego ułożymy. Ja mam zajęty 14 i 21 czerwca.

A ja nie mogę 7 czerwca. Trzeba coś o sobocie pomyśleć.

Witam,nie tylko tam tak polawiaja, w centrum jest to samo, laduja po 5 sztuk do wora bo tyle sie miesci i do samochodu a nastepnie na pusto z powrotem :/

Pozostaje tylko zglaszac bo rybki bedzie coraz mniej :(

Trzeba zwracać uwagę i mieć telefon do SSR i PSR i dzwonić - nie tolerować bo nic się nie zmieni.

Piszcie, piszcie...ludzie czytają ;)

To, Fido, Panowie

Proponuję ognisko 04.07 (tradycyjnie pod mostem w Lubiążu) o godz. 14:30ci (taki wakacyjny obiadek przy ognisku i piwie).

Potem kto chce to do domu/kto chce to na rybki.

Później jakieś nocne rozmowy przy ognisku i rano na rybki ponownie.

• Like 1