Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

To, Fido, Panowie

Proponuję ognisko 04.07 (tradycyjnie pod mostem w Lubiążu) o godz. 14:30ci (taki wakacyjny obiadek przy ognisku i piwie).

Potem kto chce to do domu/kto chce to na rybki.

Później jakieś nocne rozmowy przy ognisku i rano na rybki ponownie.

To mamy Analityk, Fido, Bobik i PL1962, może jeszcze Kamil Z?, może jeszcze ktoś?

Fido załatwia piwo, ja zagrychę, Bobik i PL rozrywkę (jako nowi ;) ) a Kamil załatwia ochronę - wadomo fachowiec :)

Edytowane przez analityk

Na Janówku wszystkie miejsca zasypane mułem, tam gdzie kiedyś piasek był na dnie tylko muł i muł, żadnych oznak żerowania czegokolwiek, czasem bolek w ujściu Widawy się pokaże ale nie przychodźcie go złapać bo to młodzież, pojedyncze okonki na opasce dwa kilometry poniżej, ogólnie rzeka "wygląda jak wytruta" jak to Tomaszka ostatnio powiedział.

Ten odcinek strasznie ucierpiał z powodu prac regulacyjnych, dopiero jakaś wielka woda przywróci ten rejon Odry do jakiegoś stanu przyjaznego nie tylko dla bobrów choć i one, z tego roku, jakieś takie mizeroty.

I Widawa w tym roku pusta od początku roku, zniknęła certa, świnka i brzana, sandacze i szczupaki nie pilnowały tarła uklei a leszcz wcale nie wszedł

Na Urazie podobnie...

Dla miłośników tych terenów i wód prawdziwy dramat, było źle, jak wszędzie, ale to co jest teraz powoduje, że nie chce się tam bywać :(

Zrobiłem małą objazdówkę, bardziej krajoznawczą niż wędkarską. Wszędzie remonty... jak gdzieś się da porzucać, to  kolejka do wody(np. pod elektrownią w mieście), jedynie spokój zastałem na Ślęży(nic dziwnego, straszna niżówa) i na niej troszkę pobawiłem się z młodzieżą. Niech te remonty się kończą.....