Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem do Jacka że postaram się ogarnąć i się pojawić :)

Rano na pewno będę na rybach, ale zobaczymy czy dam radę zostać do wieczora ;) na 99,9% będę

1.Analityk

2.Fidoangel

3.Kamil Z.

4.Paco321

5..

o ile aktualne to były jeszcze zgłoszenia

5.Bobik

6. Bobik brat,

7. PL1962,

8. bart,

9. arti24

10. tajny mistrz z co nie wychodzi z cienia bo go bolki widzą,

11. ?

Edytowane przez analityk

No i po spotkaniu wrocławiaków i nie tylko ;)

Na początku muszę zaznaczyć, że tym razem frekwencja nie dopisała (Ziom, Tomasz K. i Slavo- żółte kartki :D ), w przeciwieństwie do nastroju, bo atmosfera była, jak to zwykle bywa wśród wędkarskich maniaków. Ponieważ umowiliśmy się na godzinę 14;30 pod mostem w Lubiążu, postanowiłem poranek wykorzystać na łowienie z pływadła, a następnie spłynąć na miejsce spotkania. Niestety, wody w Odrze jest tragicznie mało i nadal jej ubywa! Miałem po drodze bardzo płytkie przejście i istniało ryzyko, że później będę miał problem z powrotem na miejsce wodowania.

eip37m.jpg

Upał straszliwie dawał się we znaki, więc obowiązkowo znaczny zapas wody. A i była okazja by przetestować nowy kubeczek, z forumowym logo ;)

2uqoowz.jpg

Jak i przyozdobić pudełko z ulubionymi boleniowymi killerami.

mc7j35.jpg

Szału nie było, ale udało się przechytrzyć jednego rapiszonka.

102scw7.jpg

A na koniec jeszcze 3 kleniki, w tym jednego fajniejszego- 44cm.

Potem czekało mnie jeszcze pakowanie gratow w upale i jadę do chłopaków. Na miejscu zastałem nieliczną, ale już doskonale zintegrowaną grupę

f2jwbt.jpg

(Na zdjęciu od lewej: Paco321, Analityk, count_martin3z, Arti24(tyłem) i FidoAngel)- poprawcie mnie, jak strzeliłem gdzieś babola ;)

Kiełbaska z ogniska+ piwko domowej produkcji- kto nie był, niech żałuje, bo duuuuużo stracił !

Oczywiście, oprócz wątków o łowieniu, nie można zapomnieć o dywagacjach sprzętowych. Tu chłopaki zastanawiali się nad wyższością TP nad Stellą. A może na odwrót? ;)

4v4rau.jpg

Oprócz teorii, miały miejsce także zajęcia praktyczne. Dobrze, że wziąłem muchówkę, bo była okazja, by wspólnie wymienić się spostrzeżeniami i sprobować swoich sił ze sznurem. "Fido na tropie kleni" :D

14dejj5.jpg

Jak widać, po posiłku każdy nabrał werwy i energii. Analityk też nie pozostawał w tyle. Najpierw usiłował skusić bolenia sprzed filaru mostu

119ar0g.jpg

A potem Odra go całkowicie pochłonęła, bo wsiąkł gdzieś w górze rzeki do późnego wieczora ;)

Nie zapominając, że spotkaliśmy się pod szyldem Jerkbaita, otrzymaliśmy od Remka naszywki, aby się wyróżnić, a także zidentyfikować podczas kolejnych wypadów ;)

8xrc3o.jpg

Kiedy słońce zaczęło powoli chować się za drzewami, reszta ekipy także wzięła się za łowienie. Oczywiście było to okazją do obejrzenia wędek, pokręcenia kołowrotkami, czy wymiany informacji na temat spodniobutów. Zwarty i gotowy Paco321 w blokach startowych :D

6o27mh.jpg

Naszą ekipę odwiedził też przejazdem mo-chu. Przybił z każdym piątkę i zaraz pognał gdzieś na swoje rewiry ;)

Ja wieczorną turę już odpuściłem. Nałowiłem się do południa. Życzyłem chłopakom sukcesów i udałem się w drogę powrotną.

Podsumowując- spotkanie bardzo fajne, choć nie tak liczne, jak to kiedyś już się zdarzało. Wielkim plusem za to jest fakt, że coraz więcej nowych osób dołącza do naszych spotkań :)

Panowie, którzy pozostali na wieczorno-nocne łowy- czekamy na relacje z placu boju !

Dzięki za spotkanie i do następnego!

Edytowane przez Kamil Z.
  • Like 16

Zawsze z przyjemnością jadę na wrocławski zlocik bo ładuje mnie pozytywnie na długi czas bo to żaden wyścig o "rybocentymetry" albo "kto ma najstelniejszą Stellę" a spotkanie ludzi z pasją, z zasadami. Dzięki za patenty, sposoby i przemyślenia z kapryśnymi rybkami w roli głównej.

Wałbrzych miał blisko a Wrocław już nie bardzo, kto chciał ten był...

Dzięki @analityk za ogarnięcie tematu ( jak zwykle :)) @Kamil za fotki, wszystkim za towarzystwo i Administracji za drobne upominki, cieszę się, ze Remek dostrzegł nasz kaganek z wygrawerowanym jerkbait i C&R ;)

A wieczorem stało się coś w co trudno mi uwierzyć, kij który nie zgubił nigdy żadnej ryby pozwolił  wypiąć się pięknemu, wieczornemu, sandaczowi. Zaczynam wątpić w zalety Mikrosa 215/5 :D.

Dzisiaj Barycz od rana, przykro patrzeć, rzeka umiera, wody prawie nie ma, ryby nie widać, nie ma gdzie łapać. Nie wiem jak to sie skończy jak nie popada.

Cześć wszystkim Wam :)

Ja cały tydzień ujeżdżałem maszynę na dwóch kołach robiąc z 4 kumplami objazd północnej Polski. Wody się naoglądałem co niemiara. Widziałem największe i najgłębsze jezioro w Polsce :)

Zjeździliśmy całą Suwalszczyznę wzdłuż i wszerz zahaczając o Litwę. Piknie było. Prawie 3 tys. km pękło.

A teraz pozostaje wyjąć kijaszek i powalczyć z klenikami :)

Pozdro

Slavo

• Like 2

Był w kuferku mini spinning teleskop 2,1, kręcioł i gumeczki. Ale tak imprezowaliśmy przez 10 dni, że nie dałem rady tego złożyć do kupy :)

Grunt, że chłopaki pierwszy raz w życiu spróbowali wędzonej sielawy z Wigier. Mmmmm mniód w ustach. Do tego flaszeczka i był GIT. Faceci to proste w obsłudze zwierzaki :)

Wczoraj wieczorem na rewirach tak pizgało, że myśli z głowy mi przewiało. Spirity i duże Bromby tylko latały aż miło. Innym ustrojstwem nie szło łowić.

Edytowane przez Slavobeer
  • Like 1

Uderzył w pixela 3  na napływie, pierwsza myśl po wcięciu ryby będzie ładna brzana :D

mega odjazd pod prąd to już na bank baśka!

A jednak nie ładny gruby bolek, ciężko go było podebrać za kark,taki napasiony!

A żeby było ciekawie, to zaliczyłem dziś kąpiel po samą szyje z całym majdanem :angry: ale łowiłem dalej :)

Pozdro

post-53875-0-28745300-1436638063_thumb.jpg

• Like 8