Harjer Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) WitamWczoraj po południu wypłynąłem z kolegą w trolling na Odrę. Ja z zamiarem testów łowności woblera z nowym sterem - "krzesełko".Wobler karaś złocisty FDR 11 cm, 35 g < 7m.Kolega z nadzieją złowienia dużej ryby. Było gorrrąco, ale pogoda była "sumowa" Pierwszy był sumik 102 cm, drugi maluszek. Zakończyliśmy dzień na złowionym przez kolegę ślicznym kleniu 47 cm ps. Dorzucam filmik. Było troszkę zabawy https://www.youtube.com/watch?v=tyAdYQpir5Y Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez Harjer 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Tak sie zastanawiam.Kiedyś jak woda w Brzegu Dolnym spadała do 150 cm to podnosili skokowo wodę do 250cm bo przy 150 cm barki nie mogły pływać. Teraz woda spada do 30-50 cm to skokowo podnoszą do 100 cm.Zastanawiam się po co? Bo skoro wcześniej nie mogły płynąć przy 150 cm to jak teraz nie przepłyną przy 100 cm, prawda?A może wtedy wcale nie było potrzeba podnosić do 250 cm? Czy ktoś to ogarnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Oj Jacek niby analityk a nie kojarzysz. .. jak sluzowy włoży do wody zgrzewke do o chłodzenia to poziom skacze do 100 no a potem jak wyciąga po browarze to powoli opada.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Dzisiaj,mimo takiego piekła i braku wody,zdecydowałem się na wypad nad odrę!Jakieś rybki padły,średniaki klenie tak niska woda ukazała dziś nad rzeką,fajne miejscówki brzanowe.....postanowiłem je obłowić horn4 plus lametai po kilkudziesięciu rzutach jest branie...zacinam i czuje że jest duża ryba...mega odjazd w środek rzeki i następnie poszła z prądem na palącym się hamulcu w dół rzeki,pogoniła mnie dwie główki niżej, i tam zaczęła się walka,ja wybieram parę metrów a rybka zabiera znowu kilkanaście i tak w kółko...w końcu udało się podholować rybę na ok 15m od brzegu myślę sobie będzie fajna fotka ....myliłem się wtedy smok pokazał ile ma jeszcze siły,odjazd na ok 30m pod prąd i znowu pompowanie po ok 20 min. holu rybka była pod drugim brzegiem i już nic nie mogłem zrobić....w końcu żyłka się przetarła Szkoda!Mam nadzieje że sobie poradzi z woblerem!Pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 ..... ja wczoraj wybrałem się na Maślice ..... i zobaczyłem leniwie płynący, zupełnie zielony ściek (potocznie zwany Odrą). Nie wiem co tak zakwitło, ale po trzech rzutach żyłka była całkowicie zielona ... i tak już została. Estetom (innym zresztą też) wycieczki na miejską Odrę odradzam ..... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Dzisiaj,mimo takiego piekła i braku wody,zdecydowałem się na wypad nad odrę!Jakieś rybki padły,średniaki klenie tak niska woda ukazała dziś nad rzeką,fajne miejscówki brzanowe.....postanowiłem je obłowić horn4 plus lametai po kilkudziesięciu rzutach jest branie...zacinam i czuje że jest duża ryba...mega odjazd w środek rzeki i następnie poszła z prądem na palącym się hamulcu w dół rzeki,pogoniła mnie dwie główki niżej, i tam zaczęła się walka,ja wybieram parę metrów a rybka zabiera znowu kilkanaście i tak w kółko...w końcu udało się podholować rybę na ok 15m od brzegu myślę sobie będzie fajna fotka ....myliłem się wtedy smok pokazał ile ma jeszcze siły,odjazd na ok 30m pod prąd i znowu pompowanie po ok 20 min. holu rybka była pod drugim brzegiem i już nic nie mogłem zrobić....w końcu żyłka się przetarła Szkoda!Mam nadzieje że sobie poradzi z woblerem!Pozdro!Sum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Na 100% brzana!Pięknie murowała do dna i szalała pod prąd.Dawała ładnie pyskiem po dnie i żyłka się poddała. Sum po takim holu zostawił by śluz na żyłce którego nie było.Pozdro dla wytrwałych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 ..... ja wczoraj wybrałem się na Maślice ..... i zobaczyłem leniwie płynący, zupełnie zielony ściek (potocznie zwany Odrą). Nie wiem co tak zakwitło, ale po trzech rzutach żyłka była całkowicie zielona ... i tak już została. Estetom (innym zresztą też) wycieczki na miejską Odrę odradzam ..... J. Również wczoraj w ten popołudniowy żar wypłynąłem na Odrę i żałowałem ! Wielka przyducha, a woda to zupa glonowa ! Jest tak potężny rozkwit glonów, że zastanawiam się jaki ma to wpływ na życie biologiczne w wodzie. Śmiałem się, że jest to doskonały naturalny barwnik. Plecionkę mam zieloną, a koszulki w nakrapiane zielone kropki. Blisko pół godziny czyściłem swoje pływadło z tego paskudztwa.Ryby przestały żerować, kontakt - zero ! i zeszły w nurt, szczególnie w głębokie rynny i dołki. Pokazywało to echo. Jedynie od czasu do czasu widać było gonitwę bolków, szczególnie pod wieczór.Do czasu burzy, opadów deszczy i spływu tego świństwa - również odradzam wyprawę nad Odrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Po wyżej Oławy woda krystaliczna . Widać dno na głębokość 2metrow . Tak dziś to wyglądało i masakrycznie niski stan . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Bo tam woda jeszcze choć trochę płynie, a nie stoi. No i jest zasilana dodatkowymi źródłami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Dzisiaj pogoda kapryśna, rano gorąco a póżniej błyski nad głową i deszczowo!Prawie każdy rzut woblerkiem głębiej schodzącym, kończył się glonem na sterze i kotwicy...masakra! Ale coś tam udało się polowić...bolek przy kleniowaniu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 coś tam się uwiesiło (o dziwo) ale zielona woda dotarła już poniżej jazu w Wałach (na ładny kolor zabarwiła żylkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Za bolkiem ganiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 jeden bolek, jeden kleń + jeszcze kilka brań ale mam podejrzenia (spadały krótko po rozpoczęciu holu) że to mogły być podhaczenia - coś chodziło w łowisku - może leszcze? - a było już ciemno to nie widziałem dokładnie co to, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Koledzy jak tam Rędzin? Co tam jestem to ludzi jak na zawodach, grunt, spławik i spinning. Łowicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Łowimy a i owszem, z dala od mordowni typu Rędzin czy inne wrocławskie spiętrzenia wody.Bolenie, sumy, sandacze...[*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawlusSidewinder Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Mimo bezlitośnie niskiej i dziwacznie zabarwionej wody w Odrze... A taką miał kondycję, kij pracuje pełną parą: Wkrótce relacja filmowa z wyprawy... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawlusSidewinder Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Crash serwera crashem serwera, ale ryby łowią się dalej;) oto 72 cm Taty: Jak zgrają się zdjęcia, to pojawią się i ryby z dzisiaj, na razie sza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawlusSidewinder Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zanim galeria zdjęć, film z 'naszej' Odry. Z dedykacją dla narzekających na niżówkę 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 "Kaczory błyskawice" boleni nie dopuszczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawlusSidewinder Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 "Kaczory błyskawice" boleni nie dopuszczają Miałem 100% pewność po ataku że to boleń, zostawił dwumetrową falę, którą niestety słabo widać na filmiku a tu niespodzianka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Znowu kombinują z poziomem wody. Zupełnie, jakby mieli z czym Ale coś tam dzisiaj skubało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Gryzły... bolki,jazie,klenie ale takie maluchy do 40cm i jedna spinka grubej ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Pamiętaj, że co któryś maluch musi być kabanem Taka matematyka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Ładny klekson Ciekawa muszi, co to za kompozycja, własna ? Mi też coś czasem na muchi wpadnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi