Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Ładny klekson :D Ciekawa muszi, co to za kompozycja, własna ? :ph34r: 

A gdzie tam własna. Ja mam dwie lewe ręce do wszelkiego hand made. Ja mogę co najwyżej rybę złowić :D

Muszka to piankowy pasikonik. Nabyta tutaj, na giełdzie, od kolegi @Raczej.

whnsl2.jpg

Niezatapialne, nawet po iluś tam rybach, czy dryfie przez przemiał. Można nimi posmużyć. Dobrze widoczne ze sporej odległości, no i polubiły je kleniki :)

@paco, dzięki za gratulację. Też się strasznie cieszę, bo to mój pierwszy klenik +50cm złowiony przy pomocy sznura i muchi ;)

• Like 6

Daniel, Ty chyba opacznie rozumiesz słowo "urlop" ;)

A u mnie dzisiaj zmiana z gumek na plecionce na maleńką obrotówkę na żyłeczce, efekt to dwa waleczne jazie - jeden całkiem spory, podwymiarowy boleń i cztery okonki w tym jeden już całkiem garbaty. I to przez godzinkę, obrotówka wymiata.

A i jeszcze suma widziałem, musiałem powstrzymać odruch rzucenia blaszki w jego stronę, no smok nie sum, jakim cudem się uchował pośród dziesiątek trollujących  łodzi i całej masy żywco-wątróbkarzy, chyba nie dawali mu rady :P

• Like 1

hej! Kolejna przyducha we Wrocławiu w tym samym miejscu, co przed lat i setki śniętych ryb, źródło: gazeta wrocławska,  -> http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/6522176,setki-snietych-ryb-we-wroclawskiej-odrze-zabily-je-upaly,id,t.html.

Jednego dnia w tym miejscu woda czysta i klarowna, drugiego już brązowa i ryby śnięte. Poza tym kanał żeglugowy jest otwierany a woda nieznacznie ale płynie. Ta przyducha grubymi nićmi szyta. Najlepszym rozwiązaniem byłoby pobranie próbek i zrobienie badań niezależnych, na własną rękę.

Tak, latem można cały zaległy syf wlać do wody, a później zwalić winę na przyduchę...

Żeby było nieco pozytywniej, weekendowa wyprawa nad Odrę, w niezwykłej scenerii. Miały być szczupaki i sandacze, a wyszło... Jak wyszło ;)

• Like 2

Ptaszki cwierkaja ze Polmos I inne zaklady na monopolowej zrzucaja niezly syf . Moj kolega bodajze w zeszlym roku dzwonil gdy zobaczyl ze jakies metne szambo lecialo

Najgorsze w tym wszystkim jest fakt że PZW ma to daleko w jelicie grubym <_<

Paweł fajne filmiki kręcisz z fajnych wypraw. Lepsze widoki by były gdybyś umieścił kamerkę na czapce. Czasami ma się ochotę odsunąć rękaw przesłaniający hol ryby :ph34r:

Edytowane przez ZedSet

Najgorsze w tym wszystkim jest fakt że PZW ma to daleko w jelicie grubym <_<

Paweł fajne filmiki kręcisz z fajnych wypraw. Lepsze widoki by były gdybyś umieścił kamerkę na czapce. Czasami ma się ochotę odsunąć rękaw przesłaniający hol ryby :ph34r:

Też mnie to wkurza. Ale jak kamera jest na głowie to obraz wykonuje mnóstwo niepotrzebnych ruchów, trzeba by brać Aviomarin przed filmem;) popracuję nad tym;)

Kilka godzin temu nakryłem ekipę czyszczącą filary mostowe z wszelkich sprejowych malunków. Używali żrących preparatów. Wylewali je na mury i filary, a następnie zmywali wszystko karcherami ! Oczywiście zielona śmierdząca maź spływała z filarów do rzeki. 

Na miejscu wykonałem tel. do Straży Rybackiej. Co ciekawe ktoś odebrał, ale zostałem "zlany" w temacie. :)

Posiadam zdjęcia z "mycia", ale jakoś dość marna bo z telefonu. Z resztą i tak bez sensu wstawiać fotki, przecież nic się nie stało.

Myto filary mostów Mieszczańskich. Godzina 18.00.

P.S Rozmawiałem z jednym z robotników. Nie był to jedyny ich most na liście. Nazwa "metoda wrocławska" nabrała nowego znaczenia ! :ph34r:

Na policję. Oni muszą zainterweniować (i zawsze odbiorą telefon...)

W poniedziałek ryby zostały zmuszone do współpracy. Tak odpływa szybko wypięty boleń ~60...

4239285fb7bd.jpg

Tak stroszy płetwy podobnej wielkości 'tarpon' Taty...

bcbde6a80d75.jpg

Tak obciąża kij ~65, która nie chce się poddać...

ac729da57d02.jpg

Tak prezentuje się na rękach...

c5338c5e08d3.jpg

A tak szykuje się do powrotu do Odry...

c56a3b85bbd2.jpg

Łowiliśmy w godzinach popołudniowych, do wczesnego wieczora. Wszystkie ryby na boleniowe woblery, ja bez stalki, Tato - owszem.

• Like 5

No to mamy chyba kandydata na organizatora spotkań jerkbaitłowców. Brawo, tak trzymać.

Przekonać się do street fishingu nie będzie mi łatwo ale postaram się (wędkarz powinien być przecież ekologiczny i nie spalać na darmo paliwa).

Dzisiaj ryby nie brały ale wyposarzony w nową wiedzę ze zlotu ;) o dziwo coś ukłułem.

post-46084-0-29629500-1442150886_thumb.jpg

post-46084-0-33297100-1442150908_thumb.jpg

• Like 9