paco321 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Analityk gratulacje!Ja dzisiaj znowu połaziłem za brzaną, jedną udało się wyholować, a druga dużo większa niestety się spięła już w tym sezonie kilka brzanek złowiłem, ale coś z wymiarem nie mogę się przebić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Brawa za piękne rapy! Ja dziś też jednego dostałem ale bardziej mnie zaciekawiły jazie beztrosko czeszące lustro wody Będzie trzeba z muszką je odwiedzić Jak chodzi o spotkania to można je organizować w dowolnej formie i częstotliwości, warunek jest jeden...musi się chcieć więcej niż jednej osobie Spikniemy się kiedyś na street i może złapiesz bakcyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Ja dziś też troszkę połowiłem, ładnego garbusa wypukałem ze środka rzeki i wariata bolenia na paproszka. A teraz historyjka, pukam za okonkiem obok mostu piaskowego, podpływa do mnie policja i mówią, że przypływają do mnie na interwencję???!!!!!!!! Dokumenty, rejestr połowów, mówią, że łowię na torze wodnym i że nie wolno , ja na to, że cała Odra to tor wodny a ja łowiłem i łowił będę a oni, że ktoś przepływający łódką zadzwonił na policję bo poczuł sie zagrożony bo za blisko rzuciłem ostrą i bez wątpienia niebezpieczną przynętą i mam łowić blisko brzegu. Dyskusja zrobiła się nieprzyjemna, ja twardo, że to nieprawda, oni, że może mi znieść przynętę, ja że rzucam z dokladnością do 10cm, oni, żebym najlepiej opuścił miejscówkę bo jak łódka będzie wracać, zobaczą, że dalej łowię, znów zadzwonią to oni wtedy przypłyną znów na interwencję i wtedy już skierują sprawę do sądu.A tak w ogóle to jestem gościem na rzece a prawo do niej mają pływajacy łodziami... Pijeb.ny kraj... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Było powiedzieć, że łowisz na bez zadziory. Jak się taki złowiony delikwent nie będzie szarpał to nawet śladu nie będzie ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Łowiłeś brodząc? Czy z belly lub pontonu?Jak czytam o takich suytuacjach, moja wiara w ludzkość maleje... Odpuściłeś ostatecznie? Bo co to znaczy "blisko brzegu"? Wg jakiego prawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Życzliwych ludzi w tym kraju nie brakuje Mi kiedyś chcieli 1.500zł mandatu wlepić i skierowali sprawę do sądu. Na szczęście sąd odmówił wszczęcia postępowania A wszystko również przez jakiś "monitoring osiedlowy" Tak czy owak Fido nie warto się wdawać w bój z wrocławskimi funkcjonariuszami. Ja nie walczę na rozum z ludźmi nieuzbrojonymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Łowiłeś brodząc? Czy z belly lub pontonu?Jak czytam o takich suytuacjach, moja wiara w ludzkość maleje... Odpuściłeś ostatecznie? Bo co to znaczy "blisko brzegu"? Wg jakiego prawa?A stałem na brzegu, już się boję jak ktoś zadzwoni jak stoję z muchówką w woderachl i dostanę mandat za niedozwoloną kąpiel.Ostatecznie opuściłem bo... zgłodniałem Ps.Odsyłali mnie do Prawa Wodnego!!!! (puk puk w łeb), do RZGW i gdzieś jeszcze. Ogólnie gadali od rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Spisałbym numer łodzi, pokazał tym pojebom, że nagrywam rozmowę i złożył na nich skargę. Jakby wiedzieli, że są nagrywani to zmienili by ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Fido.... jakiego prawa wodnego trzeba było się spytać idiotów z Policji Wodnej , nigdzie nie ma wzmianki o odległości według , której łodzie mogą obok siebie przepływać ( niech by podali artykuł itp )Obowiązuje zasada zdrowego rozsądku.Ciebie natomiast obowiązuje RAPR i zdaje się że stałeś na kotwicy , więc koleś który przepływał obok Ciebie powinien zachować odległość 50 metrów.Na drugi raz ''zlej'' panów i niech się doszkolą z znajomości przepisów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Karol, nie za bardzo można "zlać" umundurowany patrol policji rzecznej nawet jak pieprzą od rzeczy. Stałem "nogami" na brzegu ale czy nie jest tak, że nie można kotwiczyć na torach wodnych? A co do jakichś działań z nagrywaniem itp. to normalnie stałem przez moment i nie wierzyłem w to co się dzieje, w absurdalność sytuacji aż uświadomiłem sobie, że faktycznie mogą mnie zacząć ciągać po sądach jak znów ten debil do nich zadzwoni a wiedziałem, że na pewno przypłyną po dyskusjach o interwencji u mnie a nie u awanturujących się ćpunów lub cyganów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) No niby taka wzmianka w przepisach jest z tym że o takim fakcie musi informować Ciebie znak ustawiony na torze wodnym http://mazury.info.pl/zeglarstwo/znaki/ http://www.superjachty.pl/pl/baza-wiedzy/znaki-zeglugowe/znaki-zeglugowe-regulacji-ruchu-na-srodladowych-drogach-wodnych.html Edytowane 13 Września 2015 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Karol , może źle zrozumiałem ale Fido nie łowił z łodzi tylko z brzegu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz wroc Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Dzis rozmawialem ze znajomym ze PSR i okazuje sie ze na calym Ostrowie z tych murkow nie wolno niby wedkowac bo to tez budowla hydrotechniczna taka ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Jeden z moich znajomych był w PZW aby uzyskać dokładne informacje gdzie można a gdzie nie wolno łowić w mieście. Nic z tego, oni sami nie wiedzą i chyba PSR ustala zasady wedle aktualnych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Dzis rozmawialem ze znajomym ze PSR i okazuje sie ze na calym Ostrowie z tych murkow nie wolno niby wedkowac bo to tez budowla hydrotechniczna taka ciekawostkaTen Twój znajomy może sobie taką interpretację w buty wsadzić, normalnie ręce opadają na brak podstawowej wiedzy u osób, które nie powinny się zająknąć ze znajomości i interpretacji przepisów.d)(zabrania się)łowić ryb w odległości mniejszej niż 50 mod: jazów, śluz, tam, zapór, przepławek orazinnych urządzeń służących do piętrzeniawody Zakaz ten nie dotyczy budowli hydrotechnicznych służących regulacji brzegówlub dna, np. ostrogi, opaski i progi denne Edytowane 14 Września 2015 przez FidoAngel 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz wroc Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 ja i tak tam wedkuje i na to nie patrze podalem to tylko jako ciekawostke interpretacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Czy ktoś w końcu za to odpowie ?! --> http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/8011586,czarna-woda-w-odrze-smierdzi-fekaliami,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Najciemniej pod samą latarnią ,na miejscu WIOŚ i RZGW i nikt nie reaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) " Według wstępnych informacji, jakie uzyskaliśmy w WIOŚ, problemem są ścieki wylewane do rzeki przez pobliskie firmy. Według inspekcji, przedsiębiorcy nie łamią jednak prawa - na odprowadzanie nieczystości do rzeki mają zgodę miasta"... "Jak mówi Anna Kompanicka-Jakiel z Wydziału Środowiska i Rolnictwa urzędu miasta, prawo wodne pozwala na odprowadzanie ścieków do rzek. Firmy mogą odprowadzać do rzeki różne ścieki - zarówno deszczówkę, jak i ścieki bytowe (także z toalet), a nawet na przykład nieczystości chemiczne. Muszą to być jednak ścieki oczyszczone. – Musimy dokładnie sprawdzić kto i na odprowadzanie jakich ścieków ma zgodę. Jedną z takich zgód ma m.in. Polmos – mówi Anna Kompanicka-Jakiel" Skandal, truje się setki ryb i nie ma winnego i kary, biedny wędkarz zapomni zanotować daty i od razu z portfelika znika 5dyszek...! Edytowane 15 Września 2015 przez Booseib 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Odrzański bolek, zaje... w spirita 7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 19 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 wygląda na sporego. Gratki. Jutro też jakiegoś złowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 wygląda na sporego. Gratki. Jutro też jakiegoś złowię Złowiłem 2 bolki i sandaczyka ale dlaczego nad Odrą poniżej Brzegu jest taka cisza w tym roku?ani razu w tym roku nie widziałem tam intensywnego żerowania bolków. Dla kontrastu:a) Wczoraj byłem na krótkim spacerze nad wrocławską odrą (Kozanów) niemal w samo południe widziałem z 10 ataków bolka w 0,5h - a dziś przez 6h poniżej Brzegu zaledwie trzy ataki na powierzchni. Dlaczego tam bolki w tym roku nie biją? Czy może ja ma jakiegoś pecha i nie mogę trfafić dobrego dnia? Dwa dni temu po długiej przerwie odwiedziłem znana miejską miejscówkę i złowiłem 4 grube jazie i jednego klenia (4 jazi to mi sie nigdy, w ostanich 8 latach, nie udało złowić na jednej wyprawie poniżej Brzegu D.) Czy we Wrocku jest wiecej ryb niż poniżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 @ analityk daj spokój tym biednym, kłutym przez Lipińskiego bolkom z Brzegu Gratuluję jaśków no i dawaj foto, nie krępuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Jaśki brały w nocy na 7 cm sandaczowe wobki - zdjeć brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Złowiłem 2 bolki i sandaczyka ale dlaczego nad Odrą poniżej Brzegu jest taka cisza w tym roku?ani razu w tym roku nie widziałem tam intensywnego żerowania bolków. Dla kontrastu:a) Wczoraj byłem na krótkim spacerze nad wrocławską odrą (Kozanów) niemal w samo południe widziałem z 10 ataków bolka w 0,5h - a dziś przez 6h poniżej Brzegu zaledwie trzy ataki na powierzchni. Dlaczego tam bolki w tym roku nie biją? Czy może ja ma jakiegoś pecha i nie mogę trfafić dobrego dnia? Dwa dni temu po długiej przerwie odwiedziłem znana miejską miejscówkę i złowiłem 4 grube jazie i jednego klenia (4 jazi to mi sie nigdy, w ostanich 8 latach, nie udało złowić na jednej wyprawie poniżej Brzegu D.) Czy we Wrocku jest wiecej ryb niż poniżej?Jest i to sporo bolkow poniżej Brzegu.Fakt nie widać ich aktywności być może jest to spowodowane stanem wody.Były wyjazdy gdzie udało sie skusić kilka ryb , a ataki najcześciej były widoczne w momencie podnoszenia sie poziomu wody.Raz trafiłem na moment gdzie intensywność ataków była ogromna , ale niestety w tym momencie zero reakcji na przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi