ZedSet Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wypuszczony ale złowiony tuż za głazami, które widać na zdjęciu. Może jakbym się wychylił i miał lepszy aparat to coś by z tego było. Ostatnio przyglądałem się linii brzegowej z czołówką i byłem w szoku. Między kamieniami buszujące sandaczyki ok 4-5cm, nocne spacery raków i śpiące okonie na dnie. Światło zupełnie im nie przeszkadzało. Uczucie jak podczas oglądania filmu przyrodniczego, brakowało tylko głosu Krystyny Czubówny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Panowie mam pytanko może nie do końca piszę w odpowiednim dziale ale zaryzykuję.Chciałbym się wybrać na jeden dzień nad Odrę i rozważam okolice Lubiąża moim celem będzie głównie boleń ale nie pogardzę też kleniami i innymi rybkami,czy ta miejscowość to dobry pomysł ? Ewentualnie gdyby ktoś mógł podpowiedzieć gdzie warto wybrać się nad Odrę w promieniu 60km od Wrocławia.Rozumiem że nikt tu swoich miejscówek nie poda ale proszę o jakiekolwiek porady odnośnie miejsc gdzie warto się wybrać ze swojej strony zapewniam że wszystkie ryby wrócą do wody.Z wiadomych względów jeśli ktoś chciałby podpowiedzieć to czekam na wiadomości priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Panowie mam pytanko może nie do końca piszę w odpowiednim dziale ale zaryzykuję.Chciałbym się wybrać na jeden dzień nad Odrę i rozważam okolice Lubiąża moim celem będzie głównie boleń ale nie pogardzę też kleniami i innymi rybkami,czy ta miejscowość to dobry pomysł ? Ewentualnie gdyby ktoś mógł podpowiedzieć gdzie warto wybrać się nad Odrę w promieniu 60km od Wrocławia.Rozumiem że nikt tu swoich miejscówek nie poda ale proszę o jakiekolwiek porady odnośnie miejsc gdzie warto się wybrać ze swojej strony zapewniam że wszystkie ryby wrócą do wody.Z wiadomych względów jeśli ktoś chciałby podpowiedzieć to czekam na wiadomości priv. Lubiąż jest ok. Stajesz na moście i masz 4 opcje do wyobru (brzeg prawy/lewy, lub w górę/w dół rzeki). Tylko nam nie skłuj wszystkich rybek i wypuszczając szepnij miłe słówko, coby wiedziały, że przyjezdni też je szanują Połamania! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Znów dzisiaj od rana nad moją ulubioną rzeczką, żurawie już na polach stoją, wielkie i majestatyczne, szykują się... gęsi też pogrupowane, już krzyczą jesiennie, jelenie na rykowisku, kilkometrami niesie. Wszystko żyje, tylko nie rzeka Trzy godziny łowienia bez kontaktu z rybą, woda pusta. W akcie desperacji a w zsadzie aby sprawdzić czy jest tak źle jak mi się wydaje, kilkanaście minut pod samą tamą łowiłem i potwierdziły się moje przypuszczenia, pustka, totalna pustka. Jedyna nadzieja w tym, że Barycz ma stałe połączenie z Odrą i od wiosny coś zacznie się dziać ale dużo wody upłynie nim wróci do stanu przed suszą. Nie ma rzeki, nie ma... Barycz przy samym ujściu, kilka dni temu....wody tylko po kolana. Edytowane 2 Października 2015 przez Tomek O 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Lubiąż jest ok. Stajesz na moście i masz 4 opcje do wyobru (brzeg prawy/lewy, lub w górę/w dół rzeki). Tylko nam nie skłuj wszystkich rybek i wypuszczając szepnij miłe słówko, coby wiedziały, że przyjezdni też je szanują PołamaniaSpokojnie żadnej nie spadnie łuska z głowy jeśli ktoś chciałby mi jeszcze udzielić wskazówek to czekam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Panowie jak tam z boelniami we Wrocku? Łowicie czy jeździcie poza miasto?Chciałem dziś połowić od mostu rędzińskiego w dół, ale wszystko zajęte gruntówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Spokojnie żadnej nie spadnie łuska z głowy jeśli ktoś chciałby mi jeszcze udzielić wskazówek to czekam na priv Jeżeli w ogóle jakaś rybkę uda ci się dotknać to daj znać - w mojej opinii ten odcinek Odry posłuszny jest tylko mistrzom - reszta musi liczyć na fuksa - czasami długa i ciężka praca wędką wystarcza ale częściej niestety nie wystarcza Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) Panowie jak tam z boelniami we Wrocku? Łowicie czy jeździcie poza miasto?Chciałem dziś połowić od mostu rędzińskiego w dół, ale wszystko zajęte gruntówkami.a bolki na powierzchni się jakoś intensywnie pokazywały? byłem dziś poza miastem - jakieś 10 ataków bolków było na 6h chodzenia ale niezbyt chętne były do gryzienia plastiku i drewna.mimo że komunikat wodny na pogodynce wskasuje stan wody "Minimum okresowe" to jakoś nie widać aby ryby były "zagęszczone".Uwaga: bo powierzchniowe boleniówki urywa sie tam na kołkach w środkowym nurcie Edytowane 3 Października 2015 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Właśnie się nie pokazywały. Widziałem dwa ataki. Słabo Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Biorą ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 fajna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 fajna Ale ryba czy łowczyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) No przeca Ziom tylko rypki widzi, nic innego...tak se myślę A żeby nie nabijać postów to w tym dopiszę, że dzisiaj cały dzionek za okonkiem na ciężko po Odrze łaziłem. Kilka ładnych garbusków dostałem I jedną ciekawostkę widziałem, bolenie pięknie biły, rano z główek a później z plaż zbierały ukleję a jeden głupek, taki siedemdziesiątak, w motyla strzelił, bielinek kapustnik pił sobie wodę na brzegu i jak wystartował do lotu to bolek za nim do połowy z wody wypierdzielił, nie trafił, oferma A i jeszcze jedno, gościa zupełnie do golfisty podobnego nad wodą spotkałem, jakiś znajomy mi się wydawał , mówił coś, żebyśmy się na jakieś piwo zgadali, abo jakoś tak...Może, faktyka, pora gardła w zacnym gronie przeplukać? Edytowane 4 Października 2015 przez FidoAngel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A ja mam inne pytanie : gdzie we wrocławiu jest szansa na zebatego ? tylko nie piszcie barki osobowickie bo tam ryby nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A ja w tamtym sezonie widzialem akurat na zimowisku barek zlowiona metrowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) A jeśli mowa o zębatych. Miejskie 80+, złowione 2x na jednej wyprawie. Dobrze odżywiony jednak apetyt ogromny jak przystało na porę roku. Z tego samego miejsca wyjechały jeszcze 2 x 70 z groszem. Może jakaś metrówka zawita na rewir Edytowane 8 Października 2015 przez ZedSet 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A ja mam inne pytanie : gdzie we wrocławiu jest szansa na zebatego ? tylko nie piszcie barki osobowickie bo tam ryby nie ma Akurat tam jest ryb w ...uj Tylko mało kto ma tam sukcesy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Że niby na zimowiskach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Akurat tam jest ryb w ...uj Tylko mało kto ma tam sukcesy Tam chyba pontonem najlepiej by bylo ...Przy brzegach skubany i cwany boleń gada ale żeby go zapiąć ... Edytowane 5 Października 2015 przez s4mo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ryby tam widzialy wiele , ale sá na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ryby tam widzialy wiele , ale sá na bankPotwierdzam w calej rozciaglosci :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Jacek, otworzyli Spiską już niedługo się zacznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Jacek, otworzyli Spiską już niedługo się zacznieuf - nareszcie jakaś odskocznia od wędkarstwa - te rybie wahania apetytu mnie nadto ostatnio irytują: przedostatnio 8 szt + brzanka a ostatnio jeden okonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 he ale to chyba nie spiska tylko toruńska:) i hokej nie długo się zacznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Zioom bolki żrom Sławek ma już fotke lepszego 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi