Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Zioom bolki żrom ;)  Sławek ma już fotke lepszego  :lol:

widziałem, gratuluję Michu i powodzenia jutro  

Sławcia tak dziś przegoniłem, że nie pamiętał jak się nazywa - zamilkł  :lol:

ale za to jaką ładną rybę złapał, chyba nie żałuje  ;)

Edytowane przez ziom7

Witam

Wybieram się w środę nad Odrę (pierwszy mój wyjazd nad tą rzekę, do tej pory wędkowałem głównie na:  Bukówce, Słupie, Dobromierzu). Gdzie będzie  "atrakcyjniej wędkarsko" w okolicach Lubiąża czy Ścinawa? (wędkowanie z brzegu). Jestem z okolic Wałbrzycha. Proszę o wskazówki dla laika, ewentualnie mam wolne miejsca, jak ktoś chętny na wyjazd to proszę o kontakt  ;)

Gdyby nie parszywa prognoza pogody na środę (deszcz) to z przyjemnością bym się podczepił pod wyjazd. Jutro ma być jako tako (brak wiatru, brak deszczu), dlatego jutro ruszam pod Wrocław (wyjazd z Wroca). Jeśli ktoś ma ochotę się wybrać to zapraszam. Ogólnie z przyjemnością bym się wybrał na ryby z kimś z Wrocławia w najbliższym czasie. Znajomi nie wędkują, a z kimś polatać nad wodą zawsze weselej. 

widziałem, gratuluję Michu i powodzenia jutro  

Sławcia tak dziś przegoniłem, że nie pamiętał jak się nazywa - zamilkł  :lol:

ale za to jaką ładną rybę złapał, chyba nie żałuje  ;)

Ni ma fotki, ni ma rypki, ni ma gratek, chiba coś zmyśliłeś :P

Edytka: noooo, ale ma płetwę ogonową, dobrze Ci musiał sprzęt przetestować, gratki :D

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 1

Witam, Panowie czy ktoś ma info na temat Topoli ? stan wody coraz mniejszy ? czy idzie już to w dobrym kierunku. Byłem dwa tygodnie temu zerknąć co tam się dzieje i niestety wyglądało to tragicznie. Może ktoś z lokalnych wędkarzy wie czy ryba miała się gdzie tam pochować czy po prostu  zbiornik umarł. Bardzo lubiłem tam łowić, ciekaw jestem czy jest choć trochę lepiej niż ostatnio :)

Graty Sławku!! Piękny bolek! Szkoda że nie bylo Cie na zawodach troche rybek padlo

wygrał Slawek Dymkowski 2 bolki plus okonie ja byłem 2 plus największa ryba zawodów jeden bolek 74,5 i okoń a 3 Janusz Szwarc miał 15 ladnych garbów chyba:)

A wczoraj rekreacyjnie przed praca mimo lipnej pogody 2 bolki 70+ na deep bleaka z dna w głębokiej klatce pełnej krąpi.

• Like 1

Miałem jednego bolka 64 cm i zająłem 10 miejsce. Stałem naprzeciwko Was gdy dostaliście puchary, tuż obok losującej z kapelusza sierotki. Pewnie jeszcze się spotkamy na ostatnich zawodach w listopadzie. Startowałem ostatnio w kole Odra ponad 10 lat temu, a jedynym zawodnikiem jakiego poznałem z dawnych lat był Andrzej :-) Bardzo mi się podobało...

Dzięki chłopaki za miłe słowo.

Michał, jak widzisz zawody sobie na razie odpuściłem. Jakoś tak mi się fajniej jedzie na luzie i bez napinania się. Ale Tobie i Kacprowi szczerze gratuluję wyników w tym sezonie. Fajnie, że łowicie jak na zawołanie :)

Mój boluś to faktycznie w tym sezonie drugie podniesienie mojego skromnego PB. Do 8 z przodu jeszcze sporo brakuje, ale będę jeszcze próbował, na zmianę z sandaczami, których łowienie mi się podoba bo nie wymaga aż takiego biegania i robienia kilometrów nad rzeką.

Bieganie jest fajne ale ja jakoś nie mam kondycji w ostatnich 2-3 latach, nie uprawiam sportów (poza wędkowaniem) i kilkukilometrowe marsze mnie dobijają.

Michał myśl coś nad wyjazdem na okonie, bo już baaaaaardzo dawno nie byliśmy, sprzęt się zakurzył, a mi brakuje takiego łowienia :) 

Koledzy, z którymi robimy wypady na bolki i sandały nie chcą łowić świadomie okoni :(  A to takie przyjemne jest :)

Slavo

• Like 1

Dzięki chłopaki za miłe słowo.

Michał, jak widzisz zawody sobie na razie odpuściłem. Jakoś tak mi się fajniej jedzie na luzie i bez napinania się. Ale Tobie i Kacprowi szczerze gratuluję wyników w tym sezonie. Fajnie, że łowicie jak na zawołanie :)

Mój boluś to faktycznie w tym sezonie drugie podniesienie mojego skromnego PB. Do 8 z przodu jeszcze sporo brakuje, ale będę jeszcze próbował, na zmianę z sandaczami, których łowienie mi się podoba bo nie wymaga aż takiego biegania i robienia kilometrów nad rzeką.

Bieganie jest fajne ale ja jakoś nie mam kondycji w ostatnich 2-3 latach, nie uprawiam sportów (poza wędkowaniem) i kilkukilometrowe marsze mnie dobijają.

Michał myśl coś nad wyjazdem na okonie, bo już baaaaaardzo dawno nie byliśmy, sprzęt się zakurzył, a mi brakuje takiego łowienia :)

Koledzy, z którymi robimy wypady na bolki i sandały nie chcą łowić świadomie okoni :(  A to takie przyjemne jest :)

Slavo

Sławku pisz kiedy i ja z czystą przyjemnością się wybiorę z Tobą na okonie.

Krystian ma "Trudne dni "  zmasakrował sobie cały barki i ramie od tych boleni i ma zakaz spinningu.

I ja w tym roku wiele poświęciłem boleniom. 

Także jak coś telefon masz więc.

Sebo

Sławku pisz kiedy i ja z czystą przyjemnością się wybiorę z Tobą na okonie.

Krystian ma "Trudne dni "  zmasakrował sobie cały barki i ramie od tych boleni i ma zakaz spinningu.

I ja w tym roku wiele poświęciłem boleniom. 

Także jak coś telefon masz więc.

Sebo

Faktycznie można coś pomyśleć :)

A Krystianowi to trzeba było zabronić łowić sandały na ciężko to by bary nie ucierpiały :lol:  Na paprocha niech łowi !!!

Edytowane przez Slavobeer

Albo na "zboka troka" tu nie trzeba dalekich i siłowych rzutów  :lol:  :lol:  :lol:

Muszę popracować nad jego techniką rzutu bo bardzo siłowo to robi.

Ale tak poważnie to serio ma zakaz i to właśnie przez siłowe rzuty.

A co do okoni to teraz jest bardzo dobra pora na ładne garbusy co widać w wątku Okoniowym.  Zdzwonimy się może jutro i pogadamy na spokojnie.