karolkrause Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 A wiesz ile takich metrówek łowi się poniżej Wrocka , masz wogóle ogląd sytuacji czy tak klepiesz w klawiature dla zabicia czasu ..... idz chłopie na ryby bo bredzisz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 osobiscie zawsze bede mial wiekszy szacunek dla kazdego kto wywalczy nawet 60 tke w centrum niz do metrowki zlowionej ponizej,powyzej wrocka i w brzegu dolnym to wszystko z mojej strony PozdrawiamO jakim gatunku ryby piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Aspius Aspius pewnie Edytowane 26 Listopada 2015 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 osobiscie zawsze bede mial wiekszy szacunek dla kazdego kto wywalczy nawet 60 tke w centrum niz do metrowki zlowionej ponizej,powyzej wrocka i w brzegu dolnym to wszystko z mojej strony Pozdrawiam Ok starcz.Po pierwsze zdanie zaczynamy z dużej litery , używamy polskich znaków.Myślę że nikomu nie zależy tu na szacunku osoby która krytykuje umiejętności a sama tak naprawdę nic nie wniosła w wątek.Ponowię .... "pokaż nam ryby łowione przez Ciebie" I teraz całkiem poważnie kolejny post nic nie wnoszący lub krytykujący będzie rozpatrywany w inny sposób. W razie wątpliwości zapraszam na PW. Pozdrawiam Sebo PS. Wracamy do ryb złowionych w okolicach wrocławia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz wroc Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) 75:) 70:) Street Fishing jest extra, ja jednak wole dzicz oba na Fanatica od Hunter Gratuluje okazów i pozdrawiam Towarzystwo Wzajemnej Adoracji Nie cytujemy zdjęć. Edytowane 26 Listopada 2015 przez Sebo0707 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 To jak już piszemy o Odrze, Fanaticu i o rybach.... To wsio w jednym 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Rozumiem Kamil że lowiles poniżej Brzegu. . No bo tylko tam bolki przyplywaja same do woblerow i to prawie na brzeg wychodzą. .. a ja durny nie dość że się czailem to jeszcze zarzucalem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Wiesz...Frankfurt nad Odrą też jest poniżej Brzegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Byłem sprawdzić czy to prawda że biorą same metrówki w Brzegu , faktycznie biorą - żadna przyjemność 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryga Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Gratulacje Andrzeju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Gratulacje To te z zarybień na Street Fishing już tak urosły w tydzień i uciekły do legendarnej pozamiejskiej krainy metrówek ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Melioranci w natarciu na naszej Odrze... Serce się kraja widząc ingerencję w środowisko, hałas i ogólną rozpierduchę Ciekawe ile fajnych odcinków zostanie przysypanych Dzisiejszy wypad nad wodę przyprawił mnie o ból głowy... ryby też chyba ze strachu uciekły het https://drive.google.com/file/d/0Byna1cy1_vNOdVhMTDZmUWctZFk/view?usp=sharing Jakieś te główki takie 'nowoczesne' https://drive.google.com/file/d/0Byna1cy1_vNOZDNkUHp5R0gwd28/view?usp=sharing Edytowane 27 Listopada 2015 przez ziober Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Natura sobie poradzi, ryby sobie poradzą, pytanie czy Ty dasz radę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Stare główki też jakoś powstały.Panowie wczoraj taka sytuacja :Byłem barkach 2 .... jakiś dziad łowił na żywca i złapał bolenia 58cm ... niby nic ale ja się patrze a on go jeb w łeb aż się śliną zakrztusiłem ... jak mu mówię że to ryba sportowa i po co mu to powiedział że dobrze smakuje i że ma prawo zabrać ... nie gadałem z nim dłużej bo to burak ale widziałem jak go patroszył i co mnie zastanowiło... boleń miał pusty żołądek ale miał baaaardzo dużo ikry ... nie za wcześnie na ikrę dla bolka ? Dziad wspomniał też że ostatnio tam sandała wyciągnął i że też miał ikrę... Nie wytarły się? Czy to już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ryby przystępujące do tarła wiosną mają już ikrę jesienią. To standard. Szczupaki, sandacze bolki czy okonie. Fakt, że jeszcze ta ikra dojrzała nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 ... jak mu mówię że to ryba sportowa i po co mu to powiedział że dobrze smakuje i że ma prawo zabrać ... Niestety za komuny był tylko ocet na półkach to wszystko musiało smakować....dużo łowię na barkach i to co mnie tam najbardziej przeraża to tony opakowań po zanętach, robakach. fajkach, piwie. Jeszcze parę lat minie zanim społeczeństwo dorośnie do bycia nad wodą.A jeśli chodzi o bolenie na barkach,byłem świadkiem zabijania takich 70+ z tekstem "do octu i będzie na zagrychę"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Dziadki dziadkami. Przy wrocławskich jazach młodzi rżną sumy, sandacze, z brzegu i z pontonu. Nowa jakość wędkarstwa, ubrana w markowe ciuchy, zaopatrzona w kije i kołowrotki za parę stówek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Dziadki dziadkami. Przy wrocławskich jazach młodzi rżną sumy, sandacze, z brzegu i z pontonu. Nowa jakość wędkarstwa, ubrana w markowe ciuchy, zaopatrzona w kije i kołowrotki za parę stówek.Jednego roku byłem świadkiem, jak dwóch jegomości dzień po dniu kończyli łowy w momencie złowienia upragnionego sumka. Czyli od razu wiadmo, jaki był cel wyjazdu nad wodę. Zdobycie białka. W sobotę w łeb dostał taki 100-120cm wąsik (i jak już mieli zabrać rybę, to taki rozmiar jest ok). Dzień później Ci sami panowie wciągają drogą łódkę na przyczepkę już o 10 rano, bo na dnie łajby dogorywa rybsko około 170-180cm. Pakują drogie kije i odjeżdżają nowym VW Touaregiem... To kwestia psychiki i mentalności, a nie 2 pierwszych cyfr w nr PESEL...Bogaci są jeszcze gorsi, bo potrafią wykorzystać zdobycze techniki i bywają cholernie skuteczni. Taki przysłowiowy "dziadek" złowi sobie trochę płotek i leszczyków- i niech zabierze, jeśli ma ochotę... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Dziadki dziadkami. Przy wrocławskich jazach młodzi rżną sumy, sandacze, z brzegu i z pontonu. Nowa jakość wędkarstwa, ubrana w markowe ciuchy, zaopatrzona w kije i kołowrotki za parę stówek. Niestety to prawda, fota z soboty: te 2 osoby widuję bardzo często, zero krępacji przy jazie, chodź jak ostatnio mnie zobaczyli to odeszli kilka metrów. Za każdym razem dzwonie na PSR nie odbierają, więc posyłam sms. Mam nadzieję, że kiedyś przyjadą. Generalnie od około 2 miesięcy gdy jadę do pracy, widzę jak przy tym jazie ktoś łowi <50m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 To kwestia psychiki i mentalności, a nie 2 pierwszych cyfr w nr PESEL... Kamil, zgadzam się. Ja jednak piszę o konkretnych przypadkach chorego łamania zasad i zwyrodniałej chęci złowienia za wszelką cenę. Starsze, może i bogatsze osoby, nie zapuszczają się środkami pływającymi pod zrzut wody. Może i dlatego że są skuteczne. Młodych, opatrzonych w echo, pod jazami widziałem nie raz.Myślę że gdy dożyją sędziwego wieku, chwyci ich reumatyzm i hemoroidy, pozostanie im tylko boleń z barek. A wtedy ktoś młodszy od nich o 30 lat, wejdzie na jakiś portal i napisze "Dziad". Life goes on... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Niestety to prawda, fota z soboty:IMAG1625.jpg te 2 osoby widuję bardzo często, zero krępacji przy jazie, chodź jak ostatnio mnie zobaczyli to odeszli kilka metrów. Za każdym razem dzwonie na PSR nie odbierają, więc posyłam sms. Mam nadzieję, że kiedyś przyjadą. Generalnie od około 2 miesięcy gdy jadę do pracy, widzę jak przy tym jazie ktoś łowi <50m.W zeszłym miesiącu około końca października w tym miejscu stało trzech ale jeszcze bliżej na betonach. Guma na ciężkiej główce i pod sam jaz!!! Obdzwoniłem chyba pięć numerów na PSR i zgadnijcie co? Cisza więc po co im służbowe telefony? Chyba do załatwiania prywatnych spraw :/Nawet nie oddzwonili bo po co.Byłem niestety sam więc szkoda zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Podesłałem do PSR mailika coby czasami na jerka zaglądali - może oczy im się szerzej otworzą - dostają tu Klienta na mandat na tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Wrocławski wątek spada i spada... A ryby podczas nocnych testów biorą...niestety czasu na normalne łowienie wciąż mało(a ludzie czekają na woblery... ) więc zostają nocne łowyi jak w grudniu co roku powtarzam że... Nie lubie łowić sandaczy... CDN.... 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 CDN.... Jak pisałem... A coś mi się wydaje że to jeszcze nie jest tegoroczna kropka nad "i"... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Napisz coś o tych woblerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi