Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Ten teraz na zdjęciu ma 9,5 cm około 15 gram,pracuje delikatnie ale wyczuwalnie na szczytówce,nie gaśnie przy bardzo wolnym tempie

jest to coś na zasadzie cykady lub jak kto woli fantoma lub fanatica ale praca bardziej lusterkująca niź typu mocnego Y dopiero w testach i w tym roku jeszcze nie bedzie dostępny ;)

Ten teraz na zdjęciu ma 9,5 cm około 15 gram,pracuje delikatnie ale wyczuwalnie na szczytówce,nie gaśnie przy bardzo wolnym tempie

jest to coś na zasadzie cykady lub jak kto woli fantoma lub fanatica ale praca bardziej lusterkująca niź typu mocnego Y dopiero w testach i w tym roku jeszcze nie bedzie dostępny ;)

dobra nie rozpisuj się tylko pakuj patyka i podjeżdżaj po mnie ,bo  ryby uciekają do morza  :D

• Like 2

Piękna, wręcz przedwiosenna w dniu dzisiejszym pogoda spowodowała, że nad Odrą wędkarskie życie ożyło. Pojawili się w swoich ulubionych miejscach "grunciarze" i oczywiście spinningiści. Wypłynęły także jednostki; łódki, pontony.

Ci którzy znają przepisy, jednostkami pływającymi zajęli stanowiska na miejscówkach i poddali się w skupieniu ulubionej dyscyplinie wędkarskiej - spinningowi za drapieżnikiem. Poszukiwania kierowały się ku sandaczowi i szczupakowi.

Ujrzawszy kolegę, który zwodował się pontonem na klifie dawnej przeprawy przez Odrę, tzw. "betony" jakież było moje zdziwienie !?

Ruszył w dół rzeki oddając się technice trollingowej !!! SZCZYT  NIEWIEDZY,  CZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI !?  

W okręgu PZW Wrocław obowiązuje od 2015 r. odstępstwo w przepisach RAPR PZW

" Zakaz trollingu w trakcie okresu ochronnego suma tj. od 1 listopada do 30 czerwca "  ( Okręg PZW Wrocław str. 33 pkt 2 i 4 )

Otrzymując zezwolenie na amatorski połów ryb na określony rok, należałoby zapoznać się z jego treścią, przepisami obowiązującymi w danym okręgu PZW.

• Like 2

Czy chodzi o miejsce na kozanowie? Na przeciwko osobowic? Widziałeś auto jakim przyjechał ?

Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka

Tak, to jest to miejsce. Jasny sam. osobowy. Szkoda, że nie miałem ze sobą telefonu, byłyby pełne fotki. Rozpoznam tego "kolegę" przy następnym spotkaniu, to kwestia czasu. Jutro ma być tak ładnie jak dzisiaj, może również pływać, lub w nowym sezonie !

No cóż, idą święta, świeże mięsko  mile widziane. Po jaką cholerę okresy ochronne, gdy sumik w sosie miętowym jest pyszny. Nie prawda !!! :angry:

Gratulacje Michał !!!

Piękne sandały złowiłeś.

Oby tak dalej. Ja jak jutro wstanę chyba jeszcze raz w tym roku spróbuję sandałka złowić. A jak nic nie będzie brało to może jednak skuszę się na wypad za okoniami :)

Slavo

Cześć Pany,

Takie pytanko ostatnio mnie męczy związane z porozumiami. Gdzie jest granica na Odrze pomiędzy O/Wrocław a O/Legnica?

Przy okazji graty za sandacze na samoróbki dla Michała ;)

Slavo, tylko żebyś znów na miejsce zawodów nie trafił :P

No i życzonka urodzinowe lecą dla Sławka ;)

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 1

Gratulacje Michał !!!

Piękne sandały złowiłeś.

Oby tak dalej. Ja jak jutro wstanę chyba jeszcze raz w tym roku spróbuję sandałka złowić. A jak nic nie będzie brało to może jednak skuszę się na wypad za okoniami :)

Slavo

No to jutro samych PB życzymy w ramach urodzinowego święta :)

My też ruszamy, aura wiosenna to i z miasta trzeba uciekać.

• Like 1

Dzisiaj kilka godzin poniżej Brzegu Dolnego,niestety na zero,niski stan wody,podobno wczoraj było metr wyżej.Kumpel z którym byłem znalazł w wodzie biało-niebieską smycz Street Fishing Wrocław niestety wędkarza już nie było.Hehe chyba wszyscy wrócili do domu. Spłynęła wodą kilka kilometrów.

Dzisiaj kilka godzin poniżej Brzegu Dolnego,niestety na zero,niski stan wody,podobno wczoraj było metr wyżej.Kumpel z którym byłem znalazł w wodzie biało-niebieską smycz Street Fishing Wrocław niestety wędkarza już nie było.Hehe chyba wszyscy wrócili do domu. Spłynęła wodą kilka kilometrów.

Kur.. moja... zgubiłem gdzieś w okolicach... wiem dobrze ale nie pisz w jakich okolicach dla dobra ryb  ;)

Dzięki Patu dobrze że Rapek napisał "poniżej brzegu dolnego" bo poniżej to spory odcinek do ujscia odry niedługo i u Ciebie mogą być kolejki na miejscówki w nocy niestety u mnie już sie tłoczno robi i trzeba uciekać i szukać sandałków gdzieś dalej już szkoda że tak mało czasu do końca sezonu...

Też polaziłem w tamtych okolicach dzisiaj i wczoraj........za bolkami,kilka udało się złowić ale max 60 ;)

wczoraj  młode bolki ganiały drobnice że szok.....robote robiły wobki huntera i oleixa :)

aaaaa ile wiary masakra!

Też polaziłem w tamtych okolicach dzisiaj i wczoraj........za bolkami,kilka udało się złowić ale max 60 ;)

wczoraj  młode bolki ganiały drobnice że szok.....robote robiły wobki huntera i oleixa :)

aaaaa ile wiary masakra!

paco321 a jaki był wczoraj stan wody w porównaniu do dnia dzisiejszego? Ganiających bolków to już dawno nie widziałem , dzisiaj były tylko spławy białej ryby,chyba leszki albo jaśki.

paco321 a jaki był wczoraj stan wody w porównaniu do dnia dzisiejszego? Ganiających bolków to już dawno nie widziałem , dzisiaj były tylko spławy białej ryby,chyba leszki albo jaśki.

Wczoraj koło południa zaczęła lecieć ostro w dół i w sumie spadła o około 120cm.