Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt. Ludzi tłumy. I niestety, ale niektórzy nie porafili uszanować faktu, że ktoś też chce spokojnie połowić...

kiedyś na ryby wypad 10 minut  dotarcie- most osobowicki , zimowisko 1 ,2 , co kilka sezonów niżej  później  Rędzin do Widawy ,  następnie Brzeg Dolny , do niedawna odcinek do Lubiąża - ale widać że już trzeba szukać miejsc jeszcze dalej - tylko szkoda bo więcej czasu tracimy na dojazdy , dojście do miejscówki jak na łowienie  - ciekawe gdzie  na przyszły sezon - trzeba kupić Quwada :ph34r:

Kamil -sobota , niedziela już odpuściliśmy sobie łowienie - masakra - wszędzie filmowcy :angry:  , kiedyś jak fama poszła jakie rekordowe płocie wyciągają spod lodu na zimowisku - niedługo po tym był zjazd z całej Polski , to samo z sumem z Kozanowa  

Dlatego staram się nie jeździć w weekendy nad wodę, za to wyrwać się w tygodniu. Niestety, od pewnego czasu nie jest to zbytnio możliwe. A w weekendy tylko się człowiek wkurza. Woda mała, a co niektórzy łowią wachlarzem całą szerokością rzeki, rzucając pod nogi łowiącym z drugiego brzegu...

Super, dawno nie wchodziłem na forum i jakos temat umknął mojej uwadze. Mam tylko nadzieje że nie skończy tak jak odcinek "no kill" w Wojanowie.

Natomiast wracając do porozumienia, jak dla mnie porażka na całej linii. Walczy sie o to aby ustalić jedną opłatę dla całego kraju, a tu taka neispodzianka...

Super, dawno nie wchodziłem na forum i jakos temat umknął mojej uwadze. Mam tylko nadzieje że nie skończy tak jak odcinek "no kill" w Wojanowie.

Natomiast wracając do porozumienia, jak dla mnie porażka na całej linii. Walczy sie o to aby ustalić jedną opłatę dla całego kraju, a tu taka neispodzianka...

To jak potoczy się życie odcinka NK zależy tylko od nas.

• Like 1

Hektor z tego co się orientuję jest to ujście Jezierzycy. W dół od niego zaczyna się już okręg legnicki.

Dzięki, ale już wiem, sprawdziłem obwody rybackie i granica wypada kilkanaście kilometrów w dół od Ścinawy, ta rzeczka (granica) o której piszesz to prawy dopływ Odry, rozlewa się tam na szersze starorzecza...

:rolleyes:  Miejscowi chyba nie wiedzieli  ;) 

Szlak mnie bierze przez ten brak porozumienia, miałem nadzieje że granica bliżej Lubiąża. W tamtym roku 5 razy byłem na Odrze O/Wrocław w dół od Lubiąża, 2 razy prywatnie, 3 razy zawody; w 2016 "H...jom" nie mam zamiaru płacić dniówek i będę musiał odpuścić LŚO :angry: 

Dla tych co nie wyrządzają szkody w rybostanie (C&R) powinny być wszędzie porozumienia zerowe, smakosze albo niech płacą pełną dopłatę, alebo niech łowią tylko w swoim okręgu  :angry:  ale kto tego upilnuje, to już gdybanina nie na ten temat...

• Like 1

Hektor, my tez robimy szkody w rybostanie.... Oczywiście mniejsze, ale jednak.

Wygląda na to, ze dobrze zrobiłem odpuszczając sobie wspomniane wyżej okolice zagubionej smyczy, bo bym się tylko zdołował.

Za to zrobiłem spacer wzdłuż małej rzeczki we Wrocku :) Myślałem że w Częstochowie jest syf nad wodą. Myliłem się... Z rybami kontaktu nie było.

To wg mnie też nie jest idealne rozwiązanie. Okręg okręgowi nierówny.

Uważam, że płacimy naprawdę wysokie (w stosunku do zarobków i patrząc np. na inne kraje UE) składki. Skoro gdzie indziej, może być dobrze, to kwestia gospodarowania tymi pieniędzmi, jakie są w puli...

• Like 1

paco321 a jaki był wczoraj stan wody w porównaniu do dnia dzisiejszego? Ganiających bolków to już dawno nie widziałem , dzisiaj były tylko spławy białej ryby,chyba leszki albo jaśki.

Stan wody był podobny....ale woda zaczęła delikatnie iść do góry i to był czas kiedy bolki się ruszyły.

Ganiały tylko w 5 klatkach i nawet w nurcie ;)  pogrupowały się i jak się trafi że jeszcze żerują można ładnie połowić :ph34r:

trzeba trafić z godziną.......

Nie wiem czy widzieliście co nasz wspaniały okręg wymyślił -  koniec porozumienia dolnoslaskiego.

http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/123427/60/skladki_i_oplaty_na_rok_2016

Podobno karta w tym roku będzie kosztowała 215zł...

Dodatkowo za Wałbrzych trzeba płacić 50% i za Jelenią górę 50% czyli razem z 400zł trzeba zapłacić żeby móc łowić pstrągi na dolnym śląsku

Generalnie PZW Wrocław robi nas w konia. Kiedyś pozwolenie we Wrocławiu bez wód górskich kosztowało 130zł. W ostatnich dwóch latach podnieśli do 200zł i włączyli w to wody górskie... teraz zabrali wody górskie a cena została ...pytanie na co pójdą te pieniądze , oby na nowy odcinek no kill we Wrocławiu ;)

• Like 1

Co to da że pójdą pieniądze na odcinek no-kill ? Zarybią ? ryba spłynie ....

Panowie mam  pytanie : bo piszecie że lepiej zapłacić gdzieś tam i zaoszczędzamy 50% ... Jak zapłacę w np w Jeleniej Górze która ma porozumienie np z Opolskim to za opolskie już nie muszę płacić. Tylko jak to zrobić by zapłacić w Jeleniej ? Muszę tam koło sobie znaleźć?

Panowie mam  pytanie : bo piszecie że lepiej zapłacić gdzieś tam i zaoszczędzamy 50% ... Jak zapłacę w np w Jeleniej Górze która ma porozumienie np z Opolskim to za opolskie już nie muszę płacić. Tylko jak to zrobić by zapłacić w Jeleniej ? Muszę tam koło sobie znaleźć?

Dokładnie tak i musisz przenieść papiery do nowego koła.

Najbliżej będzie chyba zapisać się do koła w Świdnicy (Wałbrzych) . Problem jest jeśli ktoś chce startować w zawodach GP okręgu wrocławskiego musi mieć wykupiona pełna składkę we Wrocławiu. Co do pstrągów w tym  roku Wrocław będzie je łowił na bystrzycy!

No to jak ktoś chce, ja chcę sobie połowić tu i tam , ktoś poleci jakieś koło w świdnicy gdzie w każdy dzien opłacę składkę i nie będą mnie o nic pytać ani zaczepiać ?

Aaaaa i jeszcze jedno. Jak mam kartę wyrobioną we Wrocławiu a meldunek mam w opolu to mogę zapisać się do jakiegoś koła w Opolu? I jak zapłacę składkę na Wrocław to tylko wody we Wrocławiu czy całe dolnośląskie będę miał?

Edytowane przez s4mo
  • Like 1

No to jak ktoś chce, ja chcę sobie połowić tu i tam , ktoś poleci jakieś koło w świdnicy gdzie w każdy dzien opłacę składkę i nie będą mnie o nic pytać ani zaczepiać ?

Aaaaa i jeszcze jedno. Jak mam kartę wyrobioną we Wrocławiu a meldunek mam w opolu to mogę zapisać się do jakiegoś koła w Opolu? I jak zapłacę składkę na Wrocław to tylko wody we Wrocławiu czy całe dolnośląskie będę miał?

Możesz się przenieść do koła w Opolu ,dopłacić za Wrocław i będziesz miał Opole i  Wrocław ,ale nie całe dolnośląskie

Zobaczcie, co w ofercie porozumień ma Okręg PZW Częstochowa.

http://www.pzw.org.pl/19/mapa_porozumien

Jechać na Jasną Górę, pomodlić się i przy okazji zrobić opłaty;)

Przy takiej polityce porozumień, to w następnym sezonie i Częstochowa będzie "spalona".

Całkiem spoko to wygląda czas się tam przenieść na ten rok :)

• Like 1

Panowie mam pytanie : bo piszecie że lepiej zapłacić gdzieś tam i zaoszczędzamy 50% ... Jak zapłacę w np w Jeleniej Górze która ma porozumienie np z Opolskim to za opolskie już nie muszę płacić. Tylko jak to zrobić by zapłacić w Jeleniej ? Muszę tam koło sobie znaleźć?

Z tego, co wiem, to Jelenia Góra ma porozumienie z Opolem na 50%. Tak jak Wałbrzych

Z tego, co wiem, to Jelenia Góra ma porozumienie z Opolem na 50%. Tak jak Wałbrzych

Kamil, Wałbrzych ma porozumienie z Opolem (100zł) ale nie udostępniają w tej opłacie wszystkich wód, wyłączają spory odcinek Nysy Kłodzkiej, wszystkie drobne wody i niektóre zaporówki.

• Like 1