Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Do czasu... Na trawie coraz gorzej z rybą. Przynajmniej z sandaczem. Najgorsze jest to że u nas się płaci naprawdę dużo a ma się tak mało. Popatrzymy na zachód do którego tak dążymy...

Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka

Nie narzekaj, masz Odrę. W Wałbrzyskim już nie ma nic. Z Kozielna poszła ryba do Otmuchowa, Ścinawka i Nysa była truta, resztę rzek poregulowali. Drobne stawy, stawiki zarybiają tylko karpiem. Tak czy inaczej Wałbrzych opłacam bo mam sentyment do kilku rzek i choćby po to żeby pospacerować ich brzegiem z kijem w ręku...

• Like 2

W Wałbrzychu jedynie co zostało to plotka o pociągu.... Mam Odrę i co z tego ? To Ty w Wałbrzychu masz glinianki i nie narzekaj ...

Maćku nie dramatyzuj i nie unoś się :)    Od nas chłopaki jadą 150 km właśnie nad Odrę. Glinianki są , to prawda, ale populacja znacznie mniejsza niż w Odrze ;)

Nie unoszę się. Tylko to w naszym interesie powinno być byśmy mogli łowić w każdym miejscu Polski. Nie jeździmy po mięso tylko realizujemy swoją pasję która i tak już kosztuje. Na dodatek gdybyśmy bardziej się zaglebili to rzeka jest dobrem ogółu do którego każdy ma mieć dostęp...

Ja nie narzekam na opłaty, bo każde hobby kosztuje i kosztować musi. Boli mnie tylko fakt marnotrawienia ogromnej części pieniędzy (a takie odnoszę wrażenie).

Podane przez Ciebie miejsca zamieszkania są, lekko mówiąc na drugim biegunie tego, co "oferuje" nam Wałbrzych i najbliższe okolice..

• Like 1

Panowie to nie kanał powodziowy tylko Kanał Miejski,kiedyś pływałem po nim statkiem pasażerskim Nereida z przystani Zwierzynieckiej,a przy Leclercu była mała przystań,następnie śluza Miejska i dalej do Wałów Śląskich.Stare fajne czasy :(

Coś jest na rzeczy z tymi ginącymi fantami. Dziś zaginął jeden telefon a Slavozbir chyba zostawił podbierak :ph34r:  Na wrocławskim jarmarku mniej ludzi niż nad wodą.

Brak podbieraka zauważyłem dopiero przy aucie :) ale nie chciało mi się już wracać. Takie stary i podarty. Podbierał wszystkie największe ryby tego sezonu zarówno mnie jak też kilka rybek Ziomowi :)

Te rozdarcia to po sandaczach 80+ :), które nie za bardzo chciały wjeżdżać do siaty :)

Ptaszki ćwierkają, że nowy podbierak może jutro znajdę pod choinką :D

Slavo

• Like 2

Panowie to nie kanał powodziowy tylko Kanał Miejski,kiedyś pływałem po nim statkiem pasażerskim Nereida z przystani Zwierzynieckiej,a przy Leclercu była mała przystań,następnie śluza Miejska i dalej do Wałów Śląskich.Stare fajne czasy :(

Pamiętam te statki: Nereida i była jeszcze Driada :) Pływałem nimi kilkakrotnie, ale nie do Wałów.

Była jeszcze Rusałka,mała Kaczuszka,rejsy do Wałów Śląskich były tylko na zamówienie,zakłady pracy,uczelnie,szkoły,najlepsze były zakłady pracy,rzadko kto wytrzymywał pierwszą godzine,do sluzy miejskiej bractwo było pijane w sztok,a póżniej bitki,skakanie za burte,mordobicie,istny cyrk,pływałem tam 3 sazony,najpierw jako marynarz a potem jako bosman.

• Like 3

Całkiem spoko to wygląda czas się tam przenieść na ten rok :)

Seba, jakimś cudem mamy opcję "0" z O/Wrocław :D

Tak dojdzie mi pełna dopłata na O/Poznań (jak przed rokiem), gdybym ganiał za kropkowańcami (nasz tylko nizinne porozumienia podpisuje...), to Legnica w moim przypadku była by bezkonkurencyjna (rewelka dla trociarzy i pstrągarzt), tylko 50% do Wrocławia musiał bym dopłacać...

Edytowane przez *Hektor*

Była jeszcze Rusałka,mała Kaczuszka,rejsy do Wałów Śląskich były tylko na zamówienie,zakłady pracy,uczelnie,szkoły,najlepsze były zakłady pracy,rzadko kto wytrzymywał pierwszą godzine,do sluzy miejskiej bractwo było pijane w sztok,a póżniej bitki,skakanie za burte,mordobicie,istny cyrk,pływałem tam 3 sazony,najpierw jako marynarz a potem jako bosman.

Faktycznie były takie statki. W 1996 na jesieni byłem na rejsie z Kolegami-Motocyklistami. Zaprosili mnie za bardzo mnie nie znając, znajomi mnie polecili.

To się wtedy działo !!!  Płyny lały się potokami w gardła. Jeden z Kolegów nawet przez chwilę wisiał na rękach na Moście Grunwaldzkim !!! :lol:  Całe szczęście spadł na pokład, a nie do wody.

Świetne towarzystwo. Niektóre z tych znajomości trwają do dziś :) Jest co wspominać.

Ogłoszenie...

Jak jest ktoś chętny na łowienie pstrągów w terminie do wyboru dla mnie 2-5 stycznia to ja jestem chętny. Mogę załatwić transport lub podłączyć się do ekipy z samochodem. Doświadczenie z poprzednich lat pozwoli na odwiedzenie dobrych miejsc na Kaczawie lub Bobrze. Kwestia ustalenia szczegółów na prv.

Pozdrawiam

Wesołych Świąt

Ogłoszenie...

Jak jest ktoś chętny na łowienie pstrągów w terminie do wyboru dla mnie 2-5 stycznia to ja jestem chętny. Mogę załatwić transport lub podłączyć się do ekipy z samochodem. Doświadczenie z poprzednich lat pozwoli na odwiedzenie dobrych miejsc na Kaczawie lub Bobrze. Kwestia ustalenia szczegółów na prv.

Pozdrawiam

Wesołych Świąt

Paweł jak rozwiązałeś temat opłat?

Seba, jakimś cudem mamy opcję "0" z O/Wrocław :D

Tak dojdzie mi pełna dopłata na O/Poznań (jak przed rokiem), gdybym ganiał za kropkowańcami (nasz tylko nizinne porozumienia podpisuje...), to Legnica w moim przypadku była by bezkonkurencyjna (rewelka dla trociarzy i pstrągarzt), tylko 50% do Wrocławia musiał bym dopłacać...

Właśnie o te pstrągi chodzi ale nie wiem czy nie będzie tak jak w zeszłym roku że na planach tylko pozostanie.

Tak czułem że Kalisz z Wrocławiem porozumienia nie zerwą mają troszkę wody granicznej i jakoś na szczęście się dogadują.