Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

@PawlusSidewinder

nazwę tej rzeki zna chyba każdy. Wieści roznoszą się w tempie ekspresowym. Wczoraj, na krótkim odcinku naliczyłem ze 20 chłopa. Jak na trociach, ramię w ramię..

Lubię Twoje filmy i nie przeszkadza mi w nich to, że lokujesz produkty, sklep wędkarski itd...a może nie? A zaznaczasz, że to robisz? Mam swój rozum i nie łykam wszystkiego, jak młody pelikan...

Pozdrówka

Kamil

No widzisz, chyba nie każdy, bo ja nie znam. Jeżdżę na swoje miejsca i swoje rzeki, a nie te z wieści. A jeśli nie mam zamiaru dzielić się niczym, poza ilością złowionych ryb, to na forum tego nie piszę, bo nie od tego forum jest (podobno). Filmy umieszczam w stosownym dziale, po przeczytaniu regulaminu tyczącego się filmów. I też tylko te które warunki spełniają. Na YT mogę sobie promować co chcę i jerkbaitowi nic do tego, nie muszę nic zaznaczać i nikogo ostrzegać, nie mam takiego obowiązku. To moje opinie i można się z nimi dowolnie (nie)zgadzać. Ale przypominam, że jerkbait funkcjonuje na nieco innych zasadach niż YT.

Co do kabaretu: rozmawiamy sobie Panowie, nie widzę w tym większego kabaretu niż w innych wątkach, choćby ubiegłorocznych bolkach, daleko nie szukając. Jak ktoś ma ryby to niech wrzuca, ja pracowałem więc na rybach nie byłem, chętnie pooglądam te setki pstrągów, one mi się nigdy nie nudzą ;)

Nie ma to jak dobry post co budzi szczerą wymianę zdań - czasami taki mi się uda. Chętnie poczytam dlaszej wymiany zdań - szczególnie w kontekście

"Bardziej dojrzałe media jak radio i telewizja dawno kryproreklamy zaczeły unikać a ostatni zmuszone zostały do tekstów typu "ta audycja/program/post zawiera lokowanie produktu" - przy okazji taka mała propozycja dla moderatórów - może na 10cio lecie Jerka uporzadkować to zagadnienie? "

P.S. Chyba tylko wyjątkowo nowi formumowicze mogli pomyśleć o moim poście że domagam się miejscówki. Sam nigdy nie podaję szczegółów to też (od lat) nikogo o takie nie proszę.

Edytowane przez analityk

...

przynęta sama nie łowi trzeba mieć coś jeszcze, czego nie masz i tego nie kupisz .

To że ktoś potrafi wykorzystać skutecznie swoje umiejętności i nie rozpisuje się ze szczegółami , to co niektórych boli oj boli ..... co zresztą widać 

Najlepiej podać gdzie się  łowi namiar GPS, na jaki wobler  (czy nie bo reklama?), w jaki sposób , ile sztuk , jaka wędka ,żylka a może pletka , jakiej grubości ...

w odpowiedzi. Ten post to moim zdaniem "perełka"  - synonim rozpowszechniajacej sie sytuacji na jerku i braku zrozumienia funkcji forum - efekt to brak mierytorycznej rozmowy. Kolega twierdzi że na formu pytać nie należy a wręcz nie wolno bo jest "zakaz dowiadywania się" i to siara i żenada tak pytać :).

Może któryś moderator mnie skoryguje bo może się mylę ale kiedyś istotom forum było zadawanie pytań. Nie chcesz odpowiadać to nie odpowiadasz i cześć. Ktoś inny odpowie lub nie i tyle. Pytanie to dobry objaw świadczący o tym że ludzie chcą się rozwijać - tak trzymać - niech chłopaki szukają informacji - to pomaga.

P.S. Ja wiem jaka jest Twoja relacja do Oleixa więc - jak masz jakiś szacunek do forumowiczów to ten stosunek ujawnij - wielu lepiej zrozumie ton i zawartość Twojej wypowiedzi. Swoją drogą Oleix fajny gość i super łowi - miałem okazję zamienić z nim słowo ale tu nie o tym mowa. Pozdrowienia

...

Ja nie będę obrażać się że mi zwracasz uwagę o reklamę. To forum bardzo zniekształca obraz drugiego człowieka.  Zaproponuje Ci i innym chętnym wspólny wyjazd na pstrągi np w najbliższy czwartek ( powinno być jeszcze na plusie) . Oczywiście nie mogę zdradzić miejsca gdzie zabrał mnie Michał ale możemy jechać na Kaczawę

Miła propozycja - dzięki. Moje posty to nie osobiste wycieczki - pewno równy gośc jesteś i szukasz informacji - Brawo tak trzymać - tylko nie ma co adoptować do własnych postów złego jerkowski stylu (przy najmniej tak niekóre posty widzę).  W czwartek pracuję - może kiedyś sie zgadamy.

Nadal istotą forum jest dzielenie się wiedzą jak i spostrzeżeniami znad wody ( a zwłaszcza w tym dziale) jaki i propagowaniem idei C&R.

Zresztą mówi o tym regulamin naszego forum.

TAK

• WARTOŚĆ - umieszczaj wartościowe informacje. Jeśli złowiłeś rybę napisz na jaką przynętę, na jaki sprzęt, jakie były warunki połowu. Napisz coś ciekawego, coś czego sam chciałbyś się dowiedzieć od innego forumowicza. Pamiętaj, że jesteśmy tutaj by dzielić się swoją wiedzą, spostrzeżeniami. Samo zdjęcie to ZA MAŁO!
  • ZWIĘZŁOŚĆ - Pisz zwięźle, przekazuj jak najwięcej informacji w jak najkrótszym czasie.
  • UZASADNIENIE - uzasadnij swoją wypowiedź. Jeśli ktoś pyta o radę to napisz DLACZEGO tak uważasz. 

Panowie ja was proszę zostawmy prywatne wycieczki na boku.

Ja rozumiem zima , nie ma jak i gdzie łowić ale proszę o merytoryczne wpisy. Może podyskutujmy o tym jak się szykujecie do kolejnego sezonu , jakie macie plany co do Wrocławskiej wody......

Może ja zacznę.

Kolejny sezon na Wrocławskich wodach to Boleń i będzie to ryba nr 1.

Będę go łowił z łodzi jak i z brzegu, mam zamiar poświęcić tej rybie wiele czasu.

Mam nadzieję że wielu z was spotkam nad wodą i wymienię się doświadczeniami jak i spostrzeżeniami.

Czy będzie to Michał , Rafał , Kamil , Andrzej czy bóg wie kto jeszcze mam nadzieje na wiele spotkań i wspólnych wypadów bez spiny i .....

Sebo

Podyskutujmy

...Post Kamila wyżej do poczytania - moja odpowiedź to ta która była w we wcześniejszym poście - tam nie było nic o zakazie pisania o wobkach które łowią tylko ..

a)

2) Irytuje mnie kryptoreklama na jerku .....Kiedy ktoś niezwiązany z producenem wobków pisze że na xx coś złowił to spoko/naturalne info.

B)

Bardziej dojrzałe media jak radio i telewizja dawno kryproreklamy zaczeły unikać a ostatni zmuszone zostały do tekstów typu "ta audycja/program/post zawiera lokowanie produktu" - przy okazji taka mała propozycja dla moderatórów - może na 10cio lecie Jerka uporzadkować to zagadnienie?

Zgadzasz się propozycją z B) ?

P.S. Znam Andrzeja, miałem z nim okazję parę słów zamienić ale to nie o tym mowa. Pozdrawiam

...

Nie dajmy się zwariować...

Pozdrówka

Kamil

w odpowiedzi. Ten post to moim zdaniem "perełka"  - synonim rozpowszechniajacej sie sytuacji na jerku i braku zrozumienia funkcji forum - efekt to brak mierytorycznej rozmowy. Kolega twierdzi że na formu pytać nie należy a wręcz nie wolno bo jest "zakaz dowiadywania się" i to siara i żenada tak pytać :).

Może któryś moderator mnie skoryguje bo może się mylę ale kiedyś istotom forum było zadawanie pytań. Nie chcesz odpowiadać to nie odpowiadasz i cześć. Ktoś inny odpowie lub nie i tyle. Pytanie to dobry objaw świadczący o tym że ludzie chcą się rozwijać - tak trzymać - niech chłopaki szukają informacji - to pomaga.

P.S. Ja wiem jaka jest Twoja relacja do Oleixa więc - jak masz jakiś szacunek do forumowiczów to ten stosunek ujawnij - wielu lepiej zrozumie ton i zawartość Twojej wypowiedzi. Swoją drogą Oleix fajny gość i super łowi - miałem okazję zamienić z nim słowo ale tu nie o tym mowa. Pozdrowienia

to nie tajemnica że jest moim synem i tego nie ukrywam ,zapewne większość na forum o tym wie - i dumny jestem z tego 

rozmowa z tobą nie ma najmniejszego sensu więc proszę nie wciągaj mnie w dalszą dyskusję i nie odpowiadaj na ten post ! bo staje się to nie miłe

może ja teraz przywołam moderatora żeby zrobił porządek  i dał komuś klapsa!

• Like 1

Mam pytanie odnośnie  wodowania łodzi w naszych okolicach , dlaczego przy modernizacji brzegów Odry nie zadbano o zrobienie miedzy stopniami wodnymi choćby po jednym normalnym , bezpiecznym slipie z miejscem utwardzonym ,ogólnodostępnym dla wszystkich , już nie wspomnę o miejscu gdzie można zostawić samochód .

Może jeszcze coś będzie robione w tym temacie? 

Rędzin postawiony szlaban na stałe :wacko:  ,  bezpiecznie miałem na myśli żeby się nie zakopać jak na Prężycach, i łagodny nie stromy slip 

gdzie zrzucacie swoje skorupy do wody u nas ?  

Ja zrzucam tam koło Policji w tej zatoczce. 

Fakt ciężko jest z wodowaniem łodzi w naszych kochanych Wrocławskich wodach.

Następny sezon mam zamiar sporo pływać, podobno prześluzowanie kosztuje 6 zł i mają obowiązek nawet małe skorupy obsługiwać.

Przekonamy się jak to jest w rzeczywistości o ile odra pozwoli na bezpieczne pływanie.

Pytanie dobre. W zeszłym roku będąc w moich rodzinnych stronach zauważyłem że mieszkańcy poradzili sobie sami. Zbudowali slip z płyt betonowych i działa. Ja bym zadał kolejne pytanie :D   Dlaczego posiadacze skorup nie upomnieli się o takie miejsce gdy Odra była w przebudowie?  Gdybym miał pływadło to pewnie już by mnie znali tu i ówdzie :ph34r:

Jacku jak chciał byś uniknąć. Reklam to nic co dobrze bierze nie moglo by brać na jeden model gumy czy woblera proste.a co do skuteczności innych przynęt to Paweł lowil owszem na gumy np.keitech,crazy fish woblery itp craft,i kilka innych japońskich firm i co ma ci napisać ze były super skoro zlowily po 1-3 pstrągi??proste jest ze skoro biorę kogoś na ryby daje mu swoje przynęty i lowi nimi na zmianę często zakładając. Inne i widzi różnicę w łowności to po powrocie z takich ryb napisze na forum ze dobre były inne przynęty a moje złe? Wydaje mi się ze skoro były by złe to napisał by ci to bez problemu akurat z Pawłem. Znamy sie troche lat ale jest to bardziej na zasadzie zawodnictwa i rywalizacji na zawodach oraz sprawach zawodowych niż na stopniu mega koleżeńskim w ciągu ostatnich 3 lat łowiliśmy Razem chyba 1 czy 2 razy tylko

• Like 1

Oooooo biorę tydzień urlopu, namiot , zamawiam woblerow na 2000 od oleiksa i jadę na zakładkę na Kaczawe!

Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka

A proszę bardzo jedź ale z woblerów nici bo najszybszy termin to okoló 3 tygodni :) Edytowane przez Oleix
  • Like 2

pisałem na forum : 

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=901026&page=199

[Wrocław | Śląsk] Wrocławski Węzeł Wodny - Rewitalizacja Odry

tam wykonawca i osoby odpowiedzialne za projekt  chwalą się jak to pięknie wszystko wygląda jak super wszystko robią ,moje pytania odnośnie slipu olali całkowicie .

Na zatoce policyjnej  razem  z Michałem Oleixem -synem  wodowałęm skorupę przy niskim stanie wody - masakra!

zjechałem owszem , ale wyjechać koniec - całe szczęście że było trzech gości na grilu ,   pomogli mnie wytargać a mieli co - VW T5 , chłopakom całkiem sprawnie poszło , nawet saperkę zorganizowali żeby podkopać koleiny - zrewanżowałem się sześciopakiem chłodnego piwa które zawsze wożę w lodóweczce w busie,  a dałbym wtedy nawet i skrzynkę  :D jeśli czytają to pozdrawiam

Teraz zamontowałem drugą wciągarkę , zapinam ją za hak odczepiam przyczepę i ją spuszczam do wody z łodzią na wciągarce 

• Like 2

A jeśli chodzi o mojego ojca czyli Olanda to jest najlepszym człowiekiem do reklam oleixów nie ma co :D ma same zdjęcia z woblerami kupnymi :P a na moje prawie wcale nie łowi bo... Mi to tłumaczy tym że mu szkoda a prawda taka że nie chce mi w oczy powiedzieć że moje są beznadziejne... Menda... :D i tyle...

• Like 5

A jeśli chodzi o mojego ojca czyli Olanda to jest najlepszym człowiekiem do reklam oleixów nie ma co :D ma same zdjęcia z woblerami kupnymi :P a na moje prawie wcale nie łowi bo... Mi to tłumaczy tym że mu szkoda a prawda taka że nie chce mi w oczy powiedzieć że moje są beznadziejne... Menda... :D i tyle...

ja u ciebie nie mogę doprosić się  o woblery - to wole sobie kupić u konkurencji np. Hunter A.L. -też łowią  i to jak  :D  jak będziesz chciał połowić jakieś ryby to ci pożyczę kilka  :)

• Like 2

Panowie ja was proszę zostawmy prywatne wycieczki na boku.

Ja rozumiem zima , nie ma jak i gdzie łowić ale proszę o merytoryczne wpisy. Może podyskutujmy o tym jak się szykujecie do kolejnego sezonu , jakie macie plany co do Wrocławskiej wody......

Może ja zacznę.

Kolejny sezon na Wrocławskich wodach to Boleń i będzie to ryba nr 1.

ja się dorzucę ... :D w 2015 było UL na stałej szpuli

w tym roku postaram się poświęcić na UL na ruchomej szpuli.... ;)

i oczywiście na kochanej Odrze .... :wub:

Zedset jestem za i racze swoją pomocą. Jak dla mnie to trzeba poprawić slip na kozanowie, za policją, zrobić slip koło ujścia Bystrzycy lub Ślęży. Ja posiadam ponton to rozkładam go praktycznie wszędzie ale często muszę przejechać przez wał. I teraz pytanie. Po wale jeździć nie można ale czy przez niego przejechać można ? Nie ma żadnych znaków a nawet jest jakaś tam droga.

Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka