Casdamato Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 wygląda na Amura.... a to ciekawostka amury na muche 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Mega rybka (brawo) ale czy masz może jeszcze inne zdjęcia? (Ryba przypomina amura)To jest amur Złowiony na sztuczną muchę, taka odskocznia od spina, wrzuciłem jako ciekawostkę że jednak coś dzieje się na wrocławskich bagnach. Może podczas pogoni za bolkami, które nie są zbyt aktywne, ktoś jeszcze zdecyduje się podjąć ataku ze sznurem. Biorą klenie, jazie i inne niespodzianki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Piękna rybka Jak widać białko im potrzebne ;DPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 To jest amur No nie! Serio? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Wracając do tematów spinningowych, żeby nie było. Miastowy boluś sprzed kilku dni. TomekO dzięki za użyczenie wędki! :D 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Jak na chińczyka to całkiem ładny... Kamil to amur, serio. Rafał fajny rapek, pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ens Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Dzisiaj popołudnie nad wodą, trafiłem trzy bolenie na 7cm woblera, największy 58cm i dwie 40stki, kilka okoni z główek, kleń 37cm i dwa szupaczaczki. Aktywność ryb większa niż wczoraj kilka wyjść widziałem ale bez większej rewelacji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Panowie, przypominam o czymś takim, jak "sarkazm" i "ironia", Akurat kwestia umiejętności i wiedzy rozpoznawania ryb jest dla mnie bardzo ważna 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Wracając do tematów spinningowych, żeby nie było. Miastowy boluś sprzed kilku dni. TomekO dzięki za użyczenie wędki! :D Bo to taki kij fartowny... ...nie ma sprawy ! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 No to widzę że ryby nie biorą ale wszyscy łowią Brawo panowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 No to widzę że ryby nie biorą ale wszyscy łowią Brawo panowie Coś tam gryzie, tylko trzeba się będzie nauczuć piankowce wiązać porządnie ! :P 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubu18 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Brawo Wy!!! Rybki fajowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 20.05. i pierwsze nocne efekty, czyli klenik - forumowe minimum+ na żabkę Dorado. Był jeszcze ok 35cm, parę kopnięć i jedna spinka. Klenie jeszcze jeszcze się nie wytarły. Wszystkie brania po 23:00.Do samego zmroku łowiłem na główkach poniżej progu w Ratowicach i tutaj niespodzianka! Kontrola PSR! Byłem pozytywnie zaskoczony bo nawet przetrzepali mi plecak. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 jeden z kilku Kleni z ubiegłego tygodnia tygodnia jaśki też gryzą , fotki do bani bo nie było fotografa a samemu to jak widać sprzętowo żyłka 0,14 , Rarek 2500 , patyk RX7 IST 1142F ,wobler oczywiście Oleix 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) No nie! Serio? No Tak Kamil - Rybka fajna ale:- nie widać typowych dla klenia czerwonych płetw,- ma 5 szeregów łusek poniżej lini bocznej (jak amur bo kleń ma trzy szergi),- ma spiczasty pysk,- małe oko jak na moje wyczucie,- Info że w okolicy były metrowe też sugeruje stado amurów a nie kleni,- zdjęcie nie za bardzo pozwala policzyć liczbę łusek wzdłuż linii bocznej - proponuję zajrzeć na ten linkhttp://narybki.net/as/403.jpg Chętnie sie dowiem po czym tak na 100% sądzisz że to kleń - dawaj jakieś info to sie czegoś wzajemnie nauczymy. Pozdrawiam Edytowane 23 Maja 2016 przez analityk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 @analityk przyjrzyj się - Kamil dał uśmiech z przymrużeniem oka, to... ironia była. Jasne że to amur. Piękny zresztą, graty @ZedSet! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 @analityk przyjrzyj się - Kamil dał uśmiech z przymrużeniem oka, to... ironia była. Jasne że to amur. Piękny zresztą, graty @ZedSet!dobre , dawno się tak nie uśmiałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) O kurde. Człowiek żarcik rzuci, a tu taka afera. Aż polubić musiałem Jacek (@analityk), luuuuuuz. Napisałem przecież ironicznie. Nie mam problemów z rozpoznawaniem ryb i szczerze mówiąc często dziwię się wędkarzom, jak mają z tym problem (wszak to nasze hobby i pasja). Zawsze, jak widzę fotę niedużego amura, przypomina mi się historia z baaaaardzo starym rekordem właśnie takiego "azjatyckiego klenia" uznanym swego czasu przez WW Acha.Żeby nie było całkiem offtopowo, to dzisiaj wyjechało 11 (jedenaście) niedużych kropków na sucharka. Do tego sporo brań, wyjść, jakieś spinki. Ogólnie mile spędzone 2 godzinki nad urokliwym ciurkiem Edytowane 23 Maja 2016 przez Kamil Z. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 dobre , dawno się tak nie uśmiałem nie załapałem - myślałem że to żarcik raczej ze mnie. Spoko - połamania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ja przeproszę za offtop ale chciałem powiedzieć a raczej poprosić Was wędkarzy o to byście uswiadomiali dziadków ze kanał powodziowy to jest no kill... Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 nie załapałem - myślałem że to żarcik raczej ze mnie. Spoko - połamania.no pewnie że z ciebie , wyluzuj ,więcej uśmiechu zobaczysz świat w innych barwach - zesztywniałeś na tych rybach w pogoni za boleniem -przeżuć się na klenie bo lepiej gryzą , na bolki jeszcze chyba poczekamy we Wrocławiujeden z kilku - tym razem z fotografem oleixem - sprzetowo bez zmian sprzętowo żyłka 0,14 , Rarek 2500 , patyk RX7 IST 1142F ,wobler oczywiście Oleix bubble... coś tam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ja przeproszę za offtop ale chciałem powiedzieć a raczej poprosić Was wędkarzy o to byście uswiadomiali dziadków ze kanał powodziowy to jest no kill... Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu TapatalkaGdyby okręg wrocławski zgodził się na ufundowanie przez SFP tablic i ich zamontowanie to już dawno nie byłoby tematu. Więc, jeśli ktoś ma chęci i zapas nerwów to niech walczy. Ja próbowałem. Po zmianie władz w zasadzie za wiele to nie można oczekiwać od ludzi, którym płacimy. Tyle w temacie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 @Oland, śliczny "amur" Gratulacje Choć szczerze mówiąc, to osobiście 0,14mm bym na Odrę nie nawinął No, chyba, że na wczesnowiosenne, zamulone jeszcze rybki, dłubane na mikropaznokietki w odrzańskich dopływach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 cieńko cieńko ,ale założysz coś grubiej to możesz zapomnieć o kleniach wtedy tylko spacer z wędką - więc decyzja, albo spacer albo łowimy ,tak są podejrzliwe ,że podpływają po kilka razy oglądają wobka z każdej strony, naprawdę widowiskowe to co wyprawiają . Temat grubości żyłki był wielokrotnie wałkowany więc nie ma co bić piany , ryb na klatę nie wyszarpuję z wody więc ta grubość mi odpowiada . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Ja przeproszę za offtop ale chciałem powiedzieć a raczej poprosić Was wędkarzy o to byście uswiadomiali dziadków ze kanał powodziowy to jest no kill... Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka Ja bardzo chętnie uświadomię jak spotkam jakiegoś dziadka . Mam nóż, siekierkę i mały młotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi