ens Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Dzisiaj szczęście dopisało dzień udany , rano trzy bolenie 50-60cm atakowały woblery blisko brzegu nad zielskiem w którym siedziała drobnica niestety woda spokojna i rozrasta się przy brzegu ,do tego kilka okoni i mały kleń. Ryba ładnie aktywna rano na powieszchni do 7 później coraz mniej widoczna . Udało mi się popołudniu wyrwać i trafione 68cm do tego dwa szupłe pod wymiar bolek może nie medalowy ale troszkę radości sprawił 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 To ja dodam z wczoraj jeden pod wymiar,ale pierwszy na rh85. Jedyna przynęta którą dało się rzucić we wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) Ja, jak już wspominałem, ostatnio wyskoczyłem nad dolnośląski ciurek. Nowa linka, koniczny pleciony przypon od @FlyFoam i CDC Oil od Hendsa. Mega łowienie. Rybki śliczne, nakrapiane i chętne do współpracy. A łowienie miało miejsce w takich okolicznościach Edytowane 26 Maja 2016 przez Kamil Z. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Dawno tu nie byłem. Coś jeszcze jest w tej naszej Odrze.W środę 2 bolenie wieczorem w 30 min bo tyle czasu było. A wczoraj klenik i kleń. Po za tym u mnie słabo ale może dla tego że nie chodzę na ryby? Pozdrawiam wszystkich łowców z wątku. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Dziś takie dwa na swojaka ;-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Nagle w srodku tarla wszyscy zaczeli klenie lowic :-) Edytowane 28 Maja 2016 przez arti24 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Ten większy na brombę, już po zmroku. Muszę przyznać, że przy wędce 3,05m przydałby mi się dłuższy podbierak. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) Edytowane 29 Maja 2016 przez Tomek O 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 kolega łowi na chlebek czy woblera? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Używam tylko woblerów Siek-M, są najlepsze na świecie !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 @Tomek O gratuluję regularności! Nie masz tam najazdu Hunów? Miejsce dość charakterystyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) Najazdu trochę jest ! Miejsce jest charakterystyczne, znane i w ogóle. Pomimo tego łatwo nie jest. Nie da się z marszu połowić. Mam też trochę szczęśćia, Bez tego się również nie da. Oczywiście należy też coś cały czas zmieniać. Po za tym jest jeszcze jeden podstawowy temat taktyczny na który NIKT nie zwraca uwagi !!! Doszliśmy do tego z kolegą @Zed Set i ......łowimy. On przede wszystkim na muchę, ja na spina. Naprawdę nie boję się oblężenia. Jest to wszystko po za mną. Wróci @Zed z Bydgoszy to też coś może wstawi....., że można. Edytowane 29 Maja 2016 przez Tomek O 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 No to fajno Też tam czasem zaglądam, ale akurat ta miejscówka nie jest dla mnie zbyt szczęśliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Sporo naprowadził mnie kiedyś kolega @Kamil Z ( Pozdrawiam ! ) w kwestii połowów kleniowo - jaziowych..., ale wprowadziłem swoje udogodnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Nagle w srodku tarla wszyscy zaczeli klenie lowic :-) arti24,moim zdaniem już po tarle. Od dobrego tygodnia nie widzę już lejących kleni ani oznak tarła na miejscówkach gdzie ono się odbywało w ubiegłym roku ( a trwało w 2015 bardzo długo, z przerwami).Zaczęły chyba uzupełniać siły po tarle i wzięły się za woblery Slavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) A tu wczorajszy klenik.Wszystkie brania/wyjścia/uderzenia/strzały były wczoraj na Brombę w dużym rozmiarze. Widać głodne były skubańce i tak waliły. Szkoda, że tak mało z nich trafiło w kotwiczkę Pogoda była przepiękna, słońce waliło tak, że się człowiek opalił nawet.Sprzętowo: kijek CD XLS do 14g, kręcioł Ryobi Arctica 2000, żyłka Stroft 0,16 no i Brrrromba na końcu Slavo Edytowane 30 Maja 2016 przez Slavobeer 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 No pokazałeś klasę z tymi kobyłami ,zapomniałem Ci powiedzieć, żebyś sweter zdjął do fotki no trudno Człowiek pająk, mimo sporej ilości wyjść, niestety bez kluchy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 A tu kolejny klusek z długiego weekendu Amator Bromby w rozmiarze XXL. Fotki by @Ziom7 - Spiderman Slavo 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Piękne kluski! Brawo! Sporo naprowadził mnie kiedyś kolega @Kamil Z ( Pozdrawiam ! ) w kwestii połowów kleniowo - jaziowych..., ale wprowadziłem swoje udogodnienia. Co złego, to nie ja Fajnie, że coś tam z moich obserwacji się sprawdziło, a co do Twoich udogodnień, to możesz podzielić się nimi na priv, powiedzmy, że w ramach rewanżu Pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 arti24,moim zdaniem już po tarle. Od dobrego tygodnia nie widzę już lejących kleni ani oznak tarła na miejscówkach gdzie ono się odbywało w ubiegłym roku ( a trwało w 2015 bardzo długo, z przerwami).Zaczęły chyba uzupełniać siły po tarle i wzięły się za woblery SlavoOj chyba jednak nie bo moje obserwacje sa inne przynajmniej w mojej okolicy ale jak juz musimy je lapac to przynajmniej nie brodźmy po przelewach gdzie wiemy, ze moglo sie odbywac (odbywa) sie tarlo. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) Jak Sławozbir wrzucił troszke kleniuchowatych to ja też coś pokaże Ryb jest sporo i to nie na tarliskach,ale naprawde nie jest łatwo bo trzeba sie zdrowo nakombinować żeby cos godnego fotki złowić,raz jest wydłubywanie nażartych ryb z traw a innym razem biorą niemal na środku rzeki a woblera trzeba wypuszczać po 70-90 metrów bo dopiero w takich odległościach czują sie bezpiecznie i bez problemu atakuja woblerki Edytowane 30 Maja 2016 przez Oleix 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubu18 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Bulwarowa miejscówka bardzo mało oblegana wczoraj (choć "ekipa" autochtonów tradycyjnie "łapała na wątróbkę...." z I piętra), niezłe żerowanie okonia, wieczorem pojawił się pan Bolek (i koledzy) niestety bez chęci współpracy z "tamtej" strony... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Jak Sławozbir wrzucił troszke kleniuchowatych to ja też coś pokaże Ryb jest sporo i to nie na tarliskach,ale naprawde nie jest łatwo bo trzeba sie zdrowo nakombinować żeby cos godnego fotki złowić,raz jest wydłubywanie nażartych ryb z traw a innym razem biorą niemal na środku rzeki a woblera trzeba wypuszczać po 70-90 metrów bo dopiero w takich odległościach czują sie bezpiecznie i bez problemu atakuja woblerki Michał,tak jak piszesz, łatwo nie jest, a kleniki bardzo ostrożne. Czasem faktycznie trzeba albo wypuścić bardzo daleko woblera albo brać te najcięższe, aby dorzucić do miejsca żerowania. A wczoraj znowu ładną kluseczkę złowiłem Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi