Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Jest pięknie :D w końcu i u mnie miara pokazała 8 z małym plusikiem.

Ryby ładnie spasione, zobaczymy co będzie dalej :ph34r:

Pozdro

Paco !                                                                                                                      

Brawo ! Kto nie łowi ten nie złowi :) Mi na razie czepiają się zedziki 70+ ale wiem że już niedługo ruszą te większe i też będzie pięknie :D

Jak to jaki powód ... Jak ktoś był bez kompetencji ze tak powiem ... Szkoda że tak późno i mam nadzieję że to nie koniec czystek. My wędkarze naprawdę powinniśmy interesować się bardziej co się dzieje z naszymi wodami i pieniędzmi ...

Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka

Szybki wieczorny wypad ,2 bolki zagryzły :)

trzeba zainwestować w jakiś sprzęt do foto, zdjęcie słabe ale ryba gruba i mega silna :o

tak mnie przeczołgał, że musiałem zamoczyć dresiwo :lol:       

post-53875-0-17152100-1473881732_thumb.jpg

• Like 15

W ramach odpoczynku od kleniowania i jaziowania wybrałem się nad wodę by w końcu zapolować na sandacza. Oczywiście nie obyło się bez ostrych targów w domu bo od niedawna czasu w tygodniu to mam jak na lekarstwo. No ale wytargowałem te parę godzin. Dostałem bardzo dobrą radę od kolegi z forum, że jak jadę na sandacze to mam zabrać tylko wobki sandaczowe i broń boże ani jednego, nawet najmniejszego smużaka. Tak zrobiłem! Łowiłem 20-23. Do wody poleciały wobki z przedziału 6-8-10cm. Głównie te większe. Zdążyłem zamoczyć dużego Widła, Glooga Nike, Rapalę x-rap (jestem pod mega wrażeniem pracy tego wobka) i Glooga Kalipso.  Po 2h łowienia mam ładne kopnięcie na 8cm Kalipso prowadzone z prądem. Na końcu zestawu melduje się… sand..kleń! Nie powiem, ładny bo równe 50cm ale miał być Sandacz! Na ostatnią godzinę dałem szanse Widłom. Zanotowałem jeszcze 2 konkretne brania. To drugie było konkretne i nawet z fontanną ale rybka się nie zapięła. Jestem na 100% pewny, że to ładne klenie. No cóż. Jak to ktoś kiedyś na mądrze napisał tutaj na forum… jak w wodzie nie ma sandaczy to brać nie będą. 

PS Muszę zainwestować w jakiś statyw bo wszystkie moje foty wyglądają tak samo ;-)

post-51450-0-31310800-1473881998_thumb.jpg

post-51450-0-25351300-1473881975_thumb.jpg

• Like 9

Szczęśliwi Ci, którym dane jest łowić w tygodniu, a nie tylko w weekend :)

Sławku o 16 dupa w auto 2 godziny w korku i już jesteś nad wodą a rybki gryzą ojjj gryzą!!! 2 godziny łowienia wystarczy żeby zaspokoic rządze kłucia i holowania :)a także dokarmiania bezdomnych komarów...  :lol:

Edytowane przez Oleix

Sławku o 16 dupa w auto 2 godziny w korku i już jesteś nad wodą a rybki gryzą ojjj gryzą!!! 2 godziny łowienia wystarczy żeby zaspokoic rządze kłucia i holowania :)a także dokarmiania bezdomnych komarów...  :lol:

Ale ja pracuję do 17 albo 18 i tu jest dopiero duuuupa :(  Czasu wystarczy na dojazd na bliżej położone miejscówki i tak robię. Trochę za dnia, trochę po zmroku. Ostatnio po ciemnicy klenika czterdziestaka wydłubałem :)

Jak się nie było prawie dwa tygodnie na rybach to taki brzdąc cieszy :)