PawlusSidewinder Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Jeśli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego wypada w dzień ustawowo wolny od pracy (czyli np. w niedzielę, tak jak 30 kwietnia b.r.) to okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień. Czyli 30.04.2017 można już łowić np. bolenie i szczupaki... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Łowić bolki to już zaczęli. Wczoraj na mieszczuchu ekipa już wystartowała. Technika mieli bajeczną...jak nie bolek to leszcza za kopyto Szarpać, zwijać i tarmosić...aby szybciej Nikomu na szczęście nic się nie stało bo miałem ze sobą butelkę nervosolu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawlusSidewinder Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 @Zed Zgred, spuśćmy zasłonę milczenia na prapolskie zwyczaje 'testowania woblerów przed sezonem' i takich tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Kanał powodziowy nie jest łowiskiem ,,no kill,,Jest NK w wybrane dni...nic się nie zmieniło. Bareja by się nie powstydził 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Czy ktośz kolegów słyszał o tym, że w tym roku na rzece Odrze zakazane są połowy nocne ze środków pływających ?Od ubr. dopuszczono do połowów nocnych z wymogiem zastosowania oświetlenia nocnego.Doszła mnie taka plotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Z soboty na niedzielę udało się wygospodarować trochę czasu, żeby zapolować na nocne klenie. Temperatura powietrza 5stC (co ciekawe woda miała 8,5) nie napawała optymizmem ale wyszedłem z założenia, że niezależnie od temperatury ryby też muszą coś jeść ;-). Trafiły mi się dwa pierwsze, odrzańskie klenie w tym sezonie. Jeden ~35+ a drugi 40cm - wyżarte i waleczne. Nie mogę doczekać się kolejnych wypadów. Klimat nocnych łowów jest niesamowity! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nie mogę doczekać się kolejnych wypadów. Klimat nocnych łowów jest niesamowity!No nie gadaj Ja już spać po nocach nie mogę a czerwiec daleeeeeko :|Fajne kleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/148750/60/kanal_powodziowy_we_wroclawiu Brak słów... Nawet zlikwidowali te 4dni no killa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Cytat z PZW" Zmiana statusu Kanału Powodziowego we Wrocławiu.Szanowni Wędkarze. W związku z Uchwałą Zjazdową XXXI Okręgowego Zjazdu Delegatów, Kanał Powodziowy we Wrocławiu, z dniem 8 kwietnia 2017r. traci status akwenu „no kill”. Wszelkie zapisy z nim związane zostają unieważnione. W najbliższych dniach z kanału znikną tablice informacyjne dotyczące zasad wędkowania." Cieszycie się darmozjady z PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 No przecież mówiłem, że kanał nie jest "No Kill" ! :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nito82 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Bo to kanał "Yes Kill"Nastepną decyzję uchawlą taką, że każdą rybkę trzeba będzie beretować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Czyli Okręg Wrocław wraca do swoich chlubnych przyzwyczajeń.A w kwestii pstrągów znamienną jest kwestia niedawnych zarybień jedynej już, jak się okazuje wody No Kill okręgu, po której nawet nie zamknięto rzeki na kilka dni a "pstrągarze" urządzili sobie swoiste świniobicie na wpuszczaku. Oczywiście fakt że w te same miejsca wpuszczono lipienie, króciaki i selekty potoka powoduje u mnie skurcz mięśni brzucha ze śmiechu. Tylko ze to śmiech bez radości....I tylko nie wiem czy nikt tam nie myśli logicznie, czy dobro ryb i wody nie jest priorytetem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Czyli Okręg Wrocław wraca do swoich chlubnych przyzwyczajeń.A w kwestii pstrągów znamienną jest kwestia niedawnych zarybień jedynej już, jak się okazuje wody No Kill okręgu, po której nawet nie zamknięto rzeki na kilka dni a "pstrągarze" urządzili sobie swoiste świniobicie na wpuszczaku. Oczywiście fakt że w te same miejsca wpuszczono lipienie, króciaki i selekty potoka powoduje u mnie skurcz mięśni brzucha ze śmiechu. Tylko ze to śmiech bez radości....I tylko nie wiem czy nikt tam nie myśli logicznie, czy dobro ryb i wody nie jest priorytetem. Bo to jest tak , że za rok znowu będzie , że kormorany wszystko zjadły i trzeba będzie od nowa zarybiać. Szczodre będzie szczęśliwe, PZW Wrocław i wędkarze. Gruba sprawa. Idę na ryby. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Mój błąd Tomek Nieoczytany jestem, nie mój okręg więc kładę lachę na ich decyzje:)Chory kraj i chorzy ludzie Ja tam się już nawet nie irytuję tymi starymi ubekami. Bliżej im jak dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Czyli ograniczeń co haków bezazadziorowych/zadziorowych również nie ma ? Ogólnie smutna informacja(bynajmniej dla mnie),ale co zrobić skoro mamy takich włodarzy PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Mój błąd Tomek Nieoczytany jestem, nie mój okręg więc kładę lachę na ich decyzje:) Chory kraj i chorzy ludzie Ja tam się już nawet nie irytuję tymi starymi ubekami. Bliżej im jak dalej Nie czepiaj się ubeków. Dziś widziałem pierwszych trollingowców. Cztery kije, plecionki.... przy moich barkachTam gdzie suma 165cm skłusowali 2 tygodnie temu... Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Czyli Okręg Wrocław wraca do swoich chlubnych przyzwyczajeń.A w kwestii pstrągów znamienną jest kwestia niedawnych zarybień jedynej już, jak się okazuje wody No Kill okręgu, po której nawet nie zamknięto rzeki na kilka dni a "pstrągarze" urządzili sobie swoiste świniobicie na wpuszczaku. Oczywiście fakt że w te same miejsca wpuszczono lipienie, króciaki i selekty potoka powoduje u mnie skurcz mięśni brzucha ze śmiechu. Tylko ze to śmiech bez radości....I tylko nie wiem czy nikt tam nie myśli logicznie, czy dobro ryb i wody nie jest priorytetem.W niedzielę , dzień po zarybieniu w miejscu gdzie zarybiano stało 5 samochodów , a i nawet widziałem dwóch "pstrągarzy" Korciło mnie by sprawdzić.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dwie z wpuszczonych ryb możesz obejrzeć w wątku Pstrągi 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 W tym ten "ubity" z odbarwionym już ogonem !? :D Jednego na pewno już mniej na nołkilu. Nie wytrzymał ciśnienia łofców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Nie czepiaj się ubeków. Dziś widziałem pierwszych trollingowców. Cztery kije, plecionki.... przy moich barkachTam gdzie suma 165cm skłusowali 2 tygodnie temu...Pewnie wobki ustawiali albo plecionkę klarowali a Ty się czepiasz Wracając do wątku ryb...jeden dzień ciepłości a woda się dziś zagotowała. Sieczki na powierzchni milijony i ze 30 soczystych ataków rapiszonów. Sezon zapowiada się ciekawie Muszę tylko poczekać do połowy maja na wędkę :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Inwestujesz w uniwersał okoniowo - sumowy jakim ja się posługuję ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Inwestujesz w uniwersał okoniowo - sumowy jakim ja się posługuję ?? Uniwersał sandaczowo - boleniowo - szczupakowo...oby nie sumowym...oczywiście wędka współgra tylko z popsutym kołowrotkiem W połowie maja będzie skończona, dwa tygodnie na obycie a w czerwcu im dalej od Wrocławia tym lepiej Amen ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Panowie łowicie coś u nas?? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Współczuję tym co się naganiali i starali o ten odcinek C&R. Myślę, że na zawodach Street Fisting trzeba by jakąś pikietę zorganizować pod siedzibą związku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Współczuję tym co się naganiali i starali o ten odcinek C&R. Myślę, że na zawodach Street Fisting trzeba by jakąś pikietę zorganizować pod siedzibą związku!Zawody SF mają inne priorytety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi