analityk Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Panowie czy jest sens jechać juz poniżej Brzegu ? Bo nie mam ochoty robić 70 km w jedną stronę i zaraz wracaćpozdr mo-chuWoda nadal mocno brudna, śmieci płynie już mało, aktywność bolków na powierzchni = zero, dwa bolki wydłubane spod traw - warto jechać, coś można trafić a w każdej chwili bolki mogą sie ruszyć, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Dzięki Jacek za info - jadę jutropozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Panowie, a ujście Średzkiej Wody i cały port w Malczycach, a starorzecze na Głosce, a ujście Kaczawy? Czemu nie tam, teraz to miejsca w których cały dzień można spędzić i często ładnie połowić. Edytowane 6 Maja 2017 przez FidoAngel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Panowie, a ujście Średzkiej Wody i cały port w Malczycach, a starorzecze na Głosce, a ujście Kaczawy? Czemu nie tam, teraz to miejsca w których cały dzień można spędzić i często ładnie połowić.Tydzień tem wizytowałem starorzecze głoski szukajac bolków - nie było ich tam. Cały tamten rok nie było tam wody "susza" i ryba chyba nabrała ostrożnoście - odzwyczaiła się tam wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Dawno mnie nie byłoAnal, nie wiem czy Ty się nudzisz, nie masz co robić?Widzę, że jesteś takim naszym jerkbaitowym petru jedź nad tą wodę i konkretami dawaj na foruma nie jakieś bzdury... Ziom - normalnie stęskniłem się za Tobą.I widzę, że nie ma rozczarowania - od startu błysnąłeś.Mam tylko nadzieję, że nie przestawiłeś się, z ryb, na politykę bo nie miałby kto cieszyć nas bolkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 A Wy jak tam?! Dalej przed telewizorem bo woda leciutko trącona?! ;PMiałem 2 na kiju ale jeden spiął się po krótkim holu. Podhaczyłem jeszcze jednego leszcza i uwaga... ciernika!Brania tylko do ok. 7:30, później studnia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Ziom - normalnie stęskniłem się za Tobą.I widzę, że nie ma rozczarowania - od startu błysnąłeś.Mam tylko nadzieję, że nie przestawiłeś się, z ryb, na politykę bo nie miałby kto cieszyć nas bolkami.jestem jestemwywołałeś mnie do tablicy "Ryśku" rewelacji nie ma w innym wątku fota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Ziom,wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, cytując tekst z Misia A w temacie ryb:staram się być niemal codziennie nad wodą wieczorami. ale póki co, nic nie złowiłem. Fajnie, że woda spada i już widać drobnicę pod powierzchnią, no i bolki już je zaczynają podgryzać.Na razie jednak, wolą jeść żywe niż Spirytusy . Slavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Świat się zmienia.Ziom pisze że „rewelacji nie ma” , Slavo że „póki co, nic nie złowiłem” Wygląda na to że tym co pisują na konkurencyjnym forum rybki dużo lepiej gryzą.U mnie 4ry majowe wędkowania=8 rybek (max 72) – szału nie ma ale da się żyć. Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Panowie nie jest tak źle. Ja miałem najlepszą majówkę od lat. I jutro chce podtrzymać passę ale teraz chyba poszukam Boleslawa Błotnego w Mekongu bo tu jest niedosyt. Da się żyć tylko mało czasu na te ryby. Połamania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Bolenie ciche dzisiaj. 6 brań. 2 złowiłem (60+) 2 spadły w holu i 2 mlskały. Kleń się zgubił gdzieś. Woda żółta, błoto po kostki. Na sklepowe hity nic, jedynie do swojaka startowaly. Bardzo cicho nad wodą jak na maj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Lepszym biorą - słabsi zerują.Ja dziś na zero - 6 wyjść i skubnięć bolków i żadnego konkretnego brania. Cisza kompletna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Gryzą i to na bogato.... Edytowane 13 Maja 2017 przez Sebo 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Piękny gratulacje ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Przepiękny rapek!!! Gratuluję!!! Napisz parę słów na co i jak taką kobyłę przechytrzyłeś ???? Ciekawe czy inni też dziś pochwalą się sukcesami znad wody? Coś tam wyjechało zdjęciowego ???? Edytowane 13 Maja 2017 przez Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Koledzy dajcie proszę znać jak warunki koło brzegu Dolnego od elektrowni wały. Woda mocno rwie?bolenie się pokazują? Myślę czy rano we wrocku uganiać za boleniem czy może warto na Brzeg? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Sławku nie chcę pisać, ale ryba bardzo wymęczona i trudna.Warunki w tym sezonie bardzo trudne i wymagające doświadczenia od łowcy.Kilka ryb padło mimo JB znawców...Ten sezon pokaże tak naprawdę kto..... potrafi łowić. Jestem ciekaw czy panowie od czaso umilacza wyliczą ile miała ryba. Mistrzowska ...przynęta wymiata. Edytowane 13 Maja 2017 przez Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) metr i cztery cm? sorry musiałem Edytowane 13 Maja 2017 przez ziom7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Jak ktoś jest tak doświadczony to myślę że do metra i 4 dolozylbym jeszcze 2 cm :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) metr i cztery cm? Ziom z 4 cm trafiłeś chyba ale nie metrem odejmij z 20 i chyba będzie ok tak myślę(no chyba że będziemy mirzyć Wędkę ) Edytowane 13 Maja 2017 przez Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Na FB macie wszystko ryba piękna ale to nie ta która zawita w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Jakie to ma znaczenie? Nawet jak kolega napisze ile ma, to i tak będzie kwestionowane. Tak było jest i będzie [emoji6] [emoji1] Edytowane 13 Maja 2017 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Daro - doświadczenie to podstawa Sebo, duża ryba sama się broni na fotach, nie trzeba wywalać do przodu, czemu nadałeś temu miejscu leśny charakter? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Hmmm nie nadałem.............Nigdy nie użyję miarki po tym jak potraktowano mojego przyjaciela.......... Wiem że moja ryba była spora mam na to sporo świadków i nigdy choćby miała metr ponad nie zostanie zgłoszona. Wiesz znasz mnie i myślę że zdążyłeś domyśleć się że dla mnie liczy się pasja a nie wyniki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Faktycznie warunki w tym roku do niedawna były arcytrudne i jak widać praktycznie nikt nie łowił. Dopiero od kilku dni coś zaczyna się dziać nad rzeką i ryby powoli ustawiają się w bardziej przewidywalnych miejscach. Wczoraj wieczorem, na kolejnej tego dnia miejscówce, wydłubałem pierwszego bolusia w tym roku. Cieszę się z tego niezmiernie i mam nadzieję, że w końcu zacznę regularnie łowić ryby,a nie tylko biczować wodę ???? Chociaż lada dzień zacznie się kleniowanie....i znów bolenie zejdą u mnie na drugie miejsce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi